Ζουμερές και καλοψημένες γαρίδες σε λευκή σάλτσα με τυρί κρέμα, θα κάνει τον τέλειο συνδυασμό!

Λατρεμένη γαριδομακαρονάδα, αλλά… Είσαι από αυτούς που το παλεύεις, αλλά δεν βλέπεις προκοπή; Είσαι καινούργιος στο παιχνίδι. Αν περνάς χρόνο στην κουζίνα, τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Ή μήπως σκέφτεσαι να δεις το κεφάλαιο μαγειρική λίγο πιο ζεστά στην ζωή σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις καλό θα είναι να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες μακαρονάδες είναι η γαριδομακαρονάδα! Ζουμερές και καλοψημένες γαρίδες σε λευκή σάλτσα με τυρί κρέμα, θα κάνει τον τέλειο συνδυασμό!

Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. ούζο
1/3 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. εστραγκόν
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. νερό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα
ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 ½ λεπτό.
Σβήνουμε το τηγάνι με το ούζο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι με τη σάλτσα στη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, 1 κουτάλα της σούπας νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και ρίγανη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Συνταγές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ