Πείραμα εργασίας στην Αγγλία.

Μετά την Ισλανδία που μεταξύ του 2015 και του 2019 έκανε πείραμα μιας πιο σύντομης εργάσιμης εβδομάδας, τώρα είναι έτοιμη να το δοκιμάσει και η Αγγλία. Από χθες λοιπόν στο Νησί θα υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι,  3.300 από 70 συνολικά εταιρείες συγκεκριμένα όπου θα εργάζονται τέσσερις μέρες την εβδομάδα χωρίς καμία μείωση στον μισθό τους.

Οι εργαζόμενοι θα είναι από διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα από τον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών μέχρι και εστιατόρια fish and chips.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 100% των αποδοχών τους δουλεύοντας μόνο στο 80% της συνηθισμένης εργάσιμης εβδομάδας. Φυσικά θα υπάρχει και αντάλλαγμα! Ποιο είναι αυτό; Να δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν στο 100% την παραγωγικότητά τους.

«Η πανδημία μας έκανε να σκεφτούμε πολύ σχετικά με την εργασία καθώς και για το πώς οι άνθρωποι οργανώνουν τις ζωές τους», δήλωσε. «Το κάνουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές του προσωπικού μας και για να είμαστε μέλος μιας προοδευτικής αλλαγής στον κόσμο», είπε  στο CNN η Σιένα Ο’ Ρουρκ, brand manager στο Pressure Drop Brewing, μια ανεξάρτητη ζυθοποιεία στο Λονδίνο.

Αν πιάσει στην Αγγλία, καταλαβαίνετε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ