Τρία χρόνια μετά, ο Γιαν Κενέ κατάφερε να ολοκληρώσει ένα έργο - όνειρο ζωής.

Τρία χρόνια μετά, ο Γιαν Κενέ κατάφερε να ολοκληρώσει ένα έργο – όνειρο ζωής. Και δεν λέμε τυχαία έργο. Καθώς ο ίδιος έφτιαξε από το μηδέν το “καϊκι” που θα τον πήγαινε στον περίπλου της γης.
Ο Γάλλος εξερευνητής έφτιαξε λοιπόν το καραβάκι του. Όχι από χαρτί, όπως κάνουν τα παιδιά. Αλλά ξόδεψε γύρω στα 4.000 ευρώ για να το κάνει όπως το ήθελε. Με τα σωστά υλικά και τον σωστό σχεδιασμό.

«Ήταν ένα παλιό μου όνειρο, ένα όνειρο που κατάφερα να πραγματοποιήσω», ανέφερε ο 50άρης λάτρης της περιπέτειας φθάνοντας στο λιμάνι του Τρεμπερντέν στη βορειοδυτική Γαλλία.


Διέσχυσε τον Ατλαντικό με το δημιούργημα του, που δεν έχει καν μηχανή. Στη συνέχεια πέρασε με τα πανιά του στον Ειρηνικό με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία. Μετά την Ταϊτή και έπειτα Νέα Καληδονία ο Γάλλος ήθελε να περάσει και από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, όμως η πανδημία του χάλασε τα σχέδιά.

Έλλειψη σε τρόφιμα, δυσκολίες, ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλα πολλά έχει να διηγηθεί στην οικογένεια του. Που σίγουρα θα χαρεί όταν τον δεί.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ