Ο Φέργκι ανέλαβε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το 2013 που αποχώρησε άφησε στην Γιουνάιτεντ 37 τρόπαια. Ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της και ένας από τους κορυφαίους στον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Η Amazon, σε συνεργασία με τη Universal Pictures ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έκανε πράξη τη μεγάλη υπόσχεση του, όταν είχε πάρει […]

Ο Φέργκι ανέλαβε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το 2013 που αποχώρησε άφησε στην Γιουνάιτεντ 37 τρόπαια. Ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της και ένας από τους κορυφαίους στον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Η Amazon, σε συνεργασία με τη Universal Pictures ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Έκανε πράξη τη μεγάλη υπόσχεση του, όταν είχε πάρει το «τιμόνι» του κλαμπ στα χέρια του. «Θα ρίξω τη Λίβερπουλ από τον γα@$@%@ θρόνο της» είχε πει ο πολυνίκης πρώην προπονητής

Η Amazon, σε συνεργασία με τη Universal Pictures ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το «Sir Alex Ferguson: Never Give In», θα προβληθεί τον Μάιο και θα περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα του Σκωτσέζου προπονητή.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξιστορεί τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του, λίγο μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη το 2018. Φοβήθηκε τότε ότι αυτή η περιπέτεια θα επηρεάσει τη μνήμη του, για αυτό και έσπευσε να μιλήσει για όλα.

Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο γιος του, ο Τζέισον, με τον Σερ Άλεξ να σημειώνει πως «η απώλεια μνήμης ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου όταν έπαθα εγκεφαλική αιμορραγία το 2018. Φτιάχνοντας αυτό το ντοκιμαντέρ είχα την ευκαιρία να θυμηθώ τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου, καλές και κακές. Το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γιος μου, εγγυάται μία ειλικρινή και προσωπική προσέγγιση».

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ιστορίες ενηλικίωσης, οικογενειακές στιγμές, αθλητικούς θριάμβους και αποτυχίες, μαρτυρίες από την γυναίκα και τους γιους του και παίκτες όπως ο Ερικ Καντονά, ο Ράιαν Γκιγκς και ο Γκόρντον Στράχαν, αλλά και ακυκλοφόρητο προσωπικό υλικό.

H πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το ντοκιμαντέρ:

Στις 6 Νοεμβρίου του 1986 ένας 45χρονος τότε προπονητής από την Σκωτία, αφήνει την Αμπερντίν και το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο κι αναλαμβάνει τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενός ιστορικού συλλόγου της Αγγλίας, που όμως βρισκόταν στη σκιά της Λίβερπουλ, της κορυφαίας ομάδας του νησιού. Εκείνη την εποχή οι «Κόκκινοι διάβολοι» είχαν αρκετά προβλήματα, όμως ο Άλεξ Φέργκιουσον έμελλε να αλλάξει την ιστορία τους και να εκτοξεύσει τη δική του φήμη.

Ο Φέργκιουσον μετά από 27 χρόνια αποφάσισε να αφήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον χώρο του ποδοσφαίρου το 2013 και φυσικά έφυγε όπως του αρμόζει. Ως νικητής. Πανηγύρισε τον τελευταίο τίτλο χρονικά της ομάδας και τον 13ο δικό του, ολοκληρώνοντας το έργο του με απολαυστικό τρόπο. Οι 38 τίτλοι του και τα βραβεία που σήκωσε πάμπολλα. Πέρα από τα 13 πρωταθλήματα, τα 2 Champions League και τα 5 FA πανηγύρισε ακόμη 4 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 11 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Διηπειρωτικό και 1 Σούπερ Καπ.

Επίσης είχε πολλές ατομικές διακρίσεις, καθώς είχε ψηφιστεί προπονητής της χρονιάς στην Premier League 7 φορές (1993-94, 1995-96, 1996-97, 1998-99, 1999-2000, 2002-03, 2006-07), ενώ έχει επίσης ανακηρυχθεί προπονητής του μήνα στο πρωτάθλημα 21 φορές που αποτελεί μέχρι σήμερα και ρεκόρ. Έχει βγει επίσης προπονητής της χρονιάς από το περιοδικό World Soccer 3 φορές, αλλά και προπονητής της χρονιάς στην Ευρώπη δύο φορές (1999, 2007). Αναμφίβολα μιλάμε για έναν προπονητή που όμοιος του δύσκολα θα υπάρξει.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ