Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια (7 Νοεμβρίου 1978) γεννήθηκε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ. Μια μεγάλη ποδοσφαιρική φιγούρα των Αγγλικών γηπέδων που άφησε το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο! Ο 42 χρονος Άγγλος κεντρικός αμυντικός έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup και 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Γουέστ […]

Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια (7 Νοεμβρίου 1978) γεννήθηκε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ. Μια μεγάλη ποδοσφαιρική φιγούρα των Αγγλικών γηπέδων που άφησε το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο!

Ο 42 χρονος Άγγλος κεντρικός αμυντικός έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup και 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ το 1996, όπου έμεινε για μια τετραετία. Έφτιαξε το όνομα του στην Λιντς, συνδέθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου γεύτηκε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, υπήρξε αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών του κόσμου, ενώ δύο φορές αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφική κίνηση στο Νησί.

“Κλωτσώντας μία μπάλα ως 12χρονο παιδί δεν είχα ονειρευτεί ποτέ ότι θα έπαιζα ποτέ για την ομάδα των παιδικών μου χρόνων, Γουέστ Χαμ, ότι θα γινόμουν αρχηγός στη Λιντς, ότι θα κατακτούσα το Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή ότι θα ξαναντάμωνα με τον πρώτο μου προπονητή Χάρι Ρέντναπ στην ΚΠΡ.

Θα θυμάμαι πάντα με τεράστια υπερηφάνεια τις 81 φορές που έπαιξα για την εθνική Αγγλίας. Αυτές είναι όλες ανεκτίμητες αναμνήσεις που θα διαρκούν για μία ζωή. Ξεκινώντας μία καριέρα, κάθε νέος άνδρας, χρειάζεται μέντορες.

Εγώ βρήκα τον δικό μου στον Ντέιβ Γκούντγουιν, τον διακεκριμμένο μάνατζερ στο Μπλάκχιθ και στον Τόνι Καρ, τον προπονητή της ομάδας Νέων στη Γουέστ Χαμ. Μου μετέδωσαν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους που με συνόδευσαν σε όλη την καριέρα μου. Θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων.”

Η καριέρα του σε αριθμούς: 

710 ματς καριέρας 
81 συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια» 
6 πρωταθλήματα Αγγλίας 
1 Κύπελλο Αγγλίας 
3 Λιγκ Καπ 
1 Τσάμπιονς Λιγκ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ