Η τεχνολογία μαζί με τα πολλά καλά της φέρνει μαζί και τα στραβά της. Μια μεγάλη πληγή της εποχής μας είναι οι χάκερ, και πρόσφατο θύμα τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και είναι αρκετή σοβαρή η κατάσταση αφού μπορούν να διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες του συλλόγου, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία των φίλων της ομάδας. Για να σταματήσουν την […]

Η τεχνολογία μαζί με τα πολλά καλά της φέρνει μαζί και τα στραβά της. Μια μεγάλη πληγή της εποχής μας είναι οι χάκερ, και πρόσφατο θύμα τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και είναι αρκετή σοβαρή η κατάσταση αφού μπορούν να διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες του συλλόγου, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία των φίλων της ομάδας. Για να σταματήσουν την δραστηριότητα τους ζητούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα  βρετανικά δημοσιεύματα η Αγγλική ομάδα έπεσε θύμα των χάκερ που φέρεται να απαιτούν πολλά λύτρα χωρίς να έχει βγει προς τα εξω το ακριβές ποσό. Μιλάνε για πάνω από πολλα εκατομμύρια ευρώ. 

Η υπόθεση έχει πάει στο Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και έχει ζητηθεί η συνδρομή από εξειδικευμένους  εμπειρογνώμονες για να βάλουν τέλος στο όλο θέμα, αλλά ακόμα δεν εχει σημειωθεί καμιά πρόοδο, αφού τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ χειρότερα από ότι νόμιζαν αρχικά πριν από έξι ημέρες που ξεκίνησε το χάκινγκ στα συστήματα της ομάδας.

Όλοι στην ομάδα φοβούνται μήπως διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες, και αυτό μπορεί να φέρει μεγάλο πρόστιμο στην Γιουνάιτεντ, μέχρι και 18 εκ λίρες ή το 2% επί των πωλήσεων παγκοσμίως σε περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φιλάθλων της.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο στον σύλλογο, η ομάδα πληροφορικής και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν τα δίκτυά μας και διεξήγαγαν εγκληματολογικές έρευνες» ανέφερε ο σύλλογος.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ