Ο Γουέιν Ρούνει είχε υπογράψει 18μηνο συμβόλαιο ως παίκτης-προπονητής, όμως η κατάσταση των «Κριαριών», τα έφερε έτσι ώστε να είναι ο προπονητής της ομάδας. Και επειδή δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Μια νέα καριέρα για τον Γουέιν. Ο  Άγγλος σταρ δεν πρόκειται να αποκοπεί από […]

Ο Γουέιν Ρούνει είχε υπογράψει 18μηνο συμβόλαιο ως παίκτης-προπονητής, όμως η κατάσταση των «Κριαριών», τα έφερε έτσι ώστε να είναι ο προπονητής της ομάδας. Και επειδή δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Μια νέα καριέρα για τον Γουέιν.

Ο  Άγγλος σταρ δεν πρόκειται να αποκοπεί από το ποδόσφαιρο, αλλά αναλαμβάνει μόνιμα πλέον την τεχνική ηγεσία της Ντέρμπι Κάουντι, στην οποία τον τελευταίο καιρό ήταν παίκτης – υπηρεσιακός προπονητής.

Η καριέρα του

Η Έβερτον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι διακρίσεις αλλά και τα ροζ σκάνδαλα και το αλκοόλ που συνέθεσαν την καριέρα ενός μύθου του βρετανικού ποδοσφαίρου

Ξεπέρασε μυθικές μορφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κέρδισε μία θέση ανάμεσα στους θρύλους του αγγλικού συλλόγου. Γνώρισε την απόλυτη αποθέωση και είδε το «άστρο» του να λάμπει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, πριν έρθει η αγωνιστική πτώση, η «αποκαθήλωση» και η επιστροφή στις «ρίζες»:

Wayne Rooney: England and Manchester United's record goalscorer says he was not a 'natural' - BBC Sport

Έκανε τα πρώτα του βήματα στη σχολική ομάδα του Λίβερπουλ, πριν τον ανακαλύψουν σκάουτερ της Έβερτον και τον πάρουν στις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία μόλις δέκα ετών. Στο πρόσωπό του έβλεπαν το νέο ανερχόμενο ταλέντο της χώρας και η δικαίωσή τους δεν άργησε να έρθει. Όσο μεγάλωνε ο Ρούνεϊ τόσο ξεδίπλωνε το ταλέντο του και το 2002 έφτασε η στιγμή της… αποκάλυψης!

https://twitter.com/TheSoccerLifee/status/1264209649919840256

Σε ηλικία 16 ετών ο Ρούνεϊ έκανε το ντεμπούτο του στην Έβερτον στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ, με τους οπαδούς των «πετεινών» να του φώναζαν ρυθμικά «ποιος είσαι;» από τις κερκίδες κάθε φορά που ακούμπαγε τη μπάλα. Την απάντηση όμως, δεν άργησαν και πολύ να την πάρουν τόσο οι ίδιοι, όσο και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Αγγλία γενικότερα! Πέντε μόλις μέρες πριν τα 17α γενέθλιά του, με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ βρήκε δίχτυα λίγο πριν το φινάλε σε βάρος της Άρσεναλ και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 30 αγώνων των «κανονιέρηδων», ενώ ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ντεμπούτο με χατ τρικ στο C/L!

Η ιστορία έγραψε 559 παιχνίδια, 253 γκολ, 146 ασίστ, 5 πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 3 Λιγκ Καπ και την κορυφή των σκόρερ σε ολόκληρη των ιστορία των «κόκκινων διαβόλων». 

Man Utd coach: This defender used to play as a striker when he first signed | Football | Sport | Express.co.uk

Όπως κάθε παραμύθι, έτσι κι αυτό του Ρούνεϊ είχε τις… σκοτεινές του σελίδες με τις στιγμές που έφτανε κοντά στο σημείο της αποχώρησης επί Σερ Άλεξ και κατέθετε αίτημα μεταγραφής, στο φινάλε μπορεί να… τον έσπρωξε ο Μουρίνιο προς την έξοδο μη υπολογίζοντάς τον, όμως, γνωρίζει πολύ καλά και θα έχει να θυμάται κάτι. Είναι και θα είναι αιώνια, ένας legend για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Πέραν αυτών όμως, το όνομα του Ρούνεϊ δεν φιλοξένησε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων μόνο για τις αγωνιστικές του επιτυχίες ή αποτυχίες, αλλά και για τα… κατορθώματά του μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους που «τσαλάκωσαν» την «εικόνα» του. Όπως προαναφέραμε, το 2010 βρέθηκε στο επίκεντρο για τις εξωσυζυγικές του… δραστηριότητες. Ήταν μία ιστορία που λίγο έλειψε να διαλύσει το γάμο του με τη σύζυγό του, Κολίν, και είχε άμεσο αντίκτυπο στην αγωνιστική του απόδοση. Τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει πως ο διεθνής επιθετικός πλήρωσε 2.000 λίρες για να συνευρεθεί με την 21χρονη ιερόδουλη, Τζένιφερ Τόμσον, ενώ οι δυο τους συναντήθηκαν αρκετές φορές μέσα σε τέσσερις μήνες, την εποχή μάλιστα που η σύζυγος του παίκτη ήταν έγκυος. Ο Ρούνεϊ ζήτησε συγνώμη και έπειτα από αρκετό διάστημα αποκαταστάθηκε η σχέση του με τη σύζυγό του.

Όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ έσπαγε το ρεκόρ στην Εθνική Αγγλίας!

Παράλληλα όμως, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ρούνεϊ «συνελήφθη» σε κατάσταση μέθης. Μεταξύ αυτών, ακόμα και στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά τη νίκη της επί της Σκωτίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι εφημερίδες της Αγγλίας δεν έχασαν την ευκαιρία με φωτογραφίες του μεθυσμένου Ρούνεϊ στα πρωτοσέλιδά τους, ούτε όμως κι όταν τον… τσάκωσαν να παίζει όλη νύχτα σε καζίνο και να χάνει (κατά τη «Sun) 590.000 ευρώ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ