Σιγά σιγά στην Μπαρτσελόνα καταλαβαίνουν την δυσκολία να παραμείνει ο Μέσι στην ομάδα, και μάλιστα με την ομάδα σε τέτοια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου Τσάβι Βιλαχοάνα που είπε ότι αν ο Μέσι θέλει να φύγει μπορεί να το κάνει. Δεν θα τον σταμτήσουμε. Αλλά και μερικές μέρες πριν […]

Σιγά σιγά στην Μπαρτσελόνα καταλαβαίνουν την δυσκολία να παραμείνει ο Μέσι στην ομάδα, και μάλιστα με την ομάδα σε τέτοια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου Τσάβι Βιλαχοάνα που είπε ότι αν ο Μέσι θέλει να φύγει μπορεί να το κάνει. Δεν θα τον σταμτήσουμε. Αλλά και μερικές μέρες πριν ήταν οι δηλώσεις του προσωρινού πρόεδρου των μπλαουγκράνα που είπε ξεκάθαρα ότι το σωστό θα ήταν να είχε πουληθεί ο Μέσι. Λέτε να ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα;

Ο υποψήφιος της προεδρίας της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Βιλαχοάνα πιστεύει ότι ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να ξεκαθαρίσει το εάν θέλει να παραμείνει στο Camp Nou ή όχι. Το συμβόλαιο του Αργεντινού λήγει στις 30 Ιουνίου και, από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με άλλους συλλόγους.

Οι δηλώσεις με σημασία του Τσάβι Βιλαχοάνα: 

“Πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει να παίξει στο καλύτερο κλαμπ του κόσμου ή όχι” “Γι ‘αυτό πρέπει να τον ρωτήσουμε αν θέλει να παίξει για το καλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Δεν πρόκειται μόνο για το εάν θα τον πείσουμε – πρέπει να το κάνει μόνος του. Αυτή η επιθυμία προέρχεται από τον παίκτη. Ο πρώτος που πρέπει να μιλήσει είναι αυτός”. 

«Αν θέλει να φύγει, τότε δεν θα τον σταματήσουμε. Αλλά, θα του πούμε το αντίο με όλες τις τιμές.»

Μετά την παραίτηση Μπαρτομέου από την Επιτροπή Διαχείρισης της Βαρκελώνης τον Οκτώβριο, ο Carles Tusquets ορίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος και να οδηγήσει το κλαμπ στις εκλογές. Έχει πτυχίο στα οικονομικά και είχε προηγουμένως ασχοληθεί με τη διαχείριση των οικονομικών της Μπαρτσελόνα, από όπου είχε προειδοποιήσει τον σύλλογο για το αυξανόμενο και μη βιώσιμο κόστος συμβολαίων.

Μεγάλη οικονομική κρίση στην Μπαρτσελόνα

Σε πρόσφατη δήλωση του είπε ότι θα είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση του Λιονέλ Μέσι εάν ήταν πρόεδρος, βάζοντας προτεραιότητα την οικονομική πραγματικότητα. Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC 1, ο Tusquets είπε:

«Από οικονομική άποψη, θα είχα πουλήσει το Μέσι το καλοκαίρι. Θα ήταν η πιο σωστή πράξη για δύο λόγους. Αρκετά έσοδα για τον οργανισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και μείωση των εξόδων αφού θα γλυτώναμε από το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας.» «Παραλάβαμε μια κατάσταση από την προηγούμενη διοίκηση που δεν θα την υπογράψουμε. Θα το συζητήσουμε και στην επόμενη συνάντηση του συμβουλίου, αλλά σίγουρα οι όροι του συμβολαίου του Μέσι δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, και θα πρέπει να το ξαναδούμε.»

Así es Carles Tusquets, el nuevo gestor del Barça: de fichar a Maradona a su etapa nuñista

Τελικά, ο Μέσι παραιτήθηκε από την απόφασή του να φύγει το καλοκαίρι, για να αποφύγει μια παρατεταμένη δικαστική μάχη, αλλά είναι ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι θα αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη κατά τη λήξη του συμβολαίου του το επόμενο καλοκαίρι. Ο έξι φορές νικητής του Ballon d’Or υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα στους Blaugrana, αλλά οι επιδόσεις του ήταν σημαντικά χαμηλότερες στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει απολογισμό 100% στο Champions League, αλλά εντελώς αντίθετη η κατάσταση της στο πρωτάθλημα. Με 10 αγώνες στη La Liga, η ομάδα της Βαρκελώνης βρίσκεται σήμερα στην 8η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οριστικά 24 Ιανουαρίου οι εκλογές στην Μπαρτσελόνα – Οι υποψήφιοι!

Από όποια οπτική και εάν το δει κανείς το θέμα του Μέσι με την Μπαρτελόνα, θα καταλήξει ότι με την υπάρχουσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές, το γυαλί όχι απλώς έχει ραγίσει, αλλά έχει σπάσει. Από την άλλη ο Πεπ είχε συμφωνήσει μαζί του από το καλοκαίρι, και ένας από τους λόγους της ανανέωσης του στην Σίτι είναι και η πολύ πιθανή συνεργασία τους.

Η απόδοσή του είναι πολύ κάτω από ότι μας έχει συνηθίσει ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής, και η όλη συμπεριφορά  το τελευταίο διάστημα του  Μέσι, δίνει τροφή για σενάρια επί σεναρίων. Το σίγουρο είναι και με τον Κούμαν δεν είναι καλά τα πράγματα, ενώ είναι ξεκάθαρος ο πόλεμος με τον Γκριενζμάν, που μάλιστα πήραν θέση και οι οπαδοί της ομάδας πρόσφατα.

Carles Tusquets discusses the elections | En24 World

Πολύ πρόσφατα σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα μπροστά στην κάμερα δήλωσε πως «κουράστηκα να φταίω μόνο εγώ για όλα στην Μπαρτσελόνα».

Είναι πια ξεκάθαρο ότι ο Μέσι δεν είναι όπως παλιά στην Μπαρτσελόνα. Σαν να βρίσκεται πνευματικά αλλού. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μπορεί να πάει όπου θέλει. Αν θέλει. Αλλά η Σίτι του έχει έτοιμη πρόταση για να ξεχάσει την Καταλονία και να γίνει κάτοικος στο νησί. Δεκαετές πλάνο συνεργασίας με απολαβές που προκαλούν.

Οι New York Times με νέο δημοσίευμα και με πολύ κατηγορηματικό τρόπο τονίζουν ότι οι ¨πολίτες” θέλουν να κάνουν το μπαμ το καλοκαίρι με τον Αργεντίνο Σούπερ σταρ. Έχουν έτοιμη μάλιστα την πρόταση που είναι ουσιαστικά ένα δεκαετές πλάνο συνεργασίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skysports οι “πολίτες” είναι ‘έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της Μπαρτσελόνα για να αποχτήσουν από τον Ιανουάριου τον Λιονέλ Μέσι!

Φυσικά όλα γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Πως να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή που εδώ και καιρό έχει πάρει την απόφαση του;

Τελικά η αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα δείχνει να είναι η μοναδική λύση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ