Σοκ με υπόθεση παιδοφιλίας στην Premier League έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε σύλληψη ενός άντρα 31 ετών. Ο ύποπτος κατηγορείται για σεξουαλικό αδίκημα στο οποίο εμπλέκονται ανήλικα άτομα. Δεν έχει γίνει σαφές αν ο κατηγορούμενος παραμένει σε προσωρινή κράτηση (Police Bail) , ή αν έχει αφεθεί ελεύθερος “εν […]

Σοκ με υπόθεση παιδοφιλίας στην Premier League έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε σύλληψη ενός άντρα 31 ετών. Ο ύποπτος κατηγορείται για σεξουαλικό αδίκημα στο οποίο εμπλέκονται ανήλικα άτομα.

Δεν έχει γίνει σαφές αν ο κατηγορούμενος παραμένει σε προσωρινή κράτηση (Police Bail) , ή αν έχει αφεθεί ελεύθερος “εν αναμονή περαιτέρω ερευνών”.

Πιθανότερο, πάντως, είναι το πρώτο. Η διάταξη του Police Bail συμπεριλήθηκε πρόσφατα, το 2017 στους αγγλικούς νόμους. Επιτρέπει στην αστυνομία να κρατήσει προσωρινά κάποιον ύποπτο, ακόμη κι αν δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει επαρκείς αποδείξεις για την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, συνήθως εφαρμόζεται, για την προστασία των θυμάτων, αλλά και για τη διαφύλαξη πιθανών αποδεικτικών στοιχείων.

“Φωτογράφισε” τον ύποπτο η ανακοίνωση των αρχών

Οι αρχές δεν έχουν δώσει το όνομα του άντρα στη δημοσιότητα. Διευκρίνισαν όμως ότι πρόκειται για “εκατομμυριούχο παίκτη της Premier League”, με “συχνές εμφανίσεις στην Εθνική της χώρας του”.

Τα στοιχεία αυτά (31 ετών, διεθνής αλλά όχι Άγγλος, παίκτης της μεγάλης κατηγορίας) συνδυάστηκαν αμέσως από τα αγγλικά ΜΜΕ με μια ανακοίνωση της Έβερτον. Σ’ αυτήν, η αγγλική ομάδα αναφέρει:

“Επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε προσωρινά θέσει εκτός ομάδας παίκτη μας ο οποίος ερευνάται σε υπόθεση της Αστυνομίας. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις έρευνες των αρχών και δε θα κάνει άλλη ανακοίνωση προς το παρόν”.

 


Συνδυάζοντας τα στοιχεία τα αγγλικά ΜΜΕ άρχισαν πριν από λίγο να διαρρέουν ότι ο περί ου ο λόγος παίκτης είναι ο αρχηγός της Έβερτον, Γκίλφι Σίγκουρτσον.

Παρότι οι αρχές εξακολουθούν και τηρούν σιωπή για την ταυτότητα του συλληφθέντος, ο Σίγκουρτσον σίγουρα ταιριάζει στην περιγραφή: είναι 31 ετών. Είναι διεθνής με την Ισλανδία. Αγωνίζεται στην Premier League. Και όπως σχεδόν όλοι όσοι αγωνίζονται εκεί, είναι και εκατομμυριούχος.

Σόσιαλ μίντια και ΜΜΕ βοούν αυτή την ώρα ότι ο Ισλανδός είναι ο παίκτης που έχει συλληφθεί Για μια τόσο βαριά κατηγορία, ωστόσο, μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Να θυμήσομε εδώ, ότι πριν από έξι χρόνια, το Μάρτιο του 2015, συνελλήφθη και καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης, ο Άνταμ Τζόνσον. Ο 34χρονος διεθνής επιθετικός της Σάντερλαντ, τότε, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Αποφυλακίστηκε πρόπερσι, αφού εξέτισε το ήμισυ της ποινής του. Εκείνη η υπόθεση παιδοφιλίας είχε συγκλονίσει την Premier League.

Ο Άνταμς πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στη φυλακή. Αρκετές φορές είχε πει στους δικούς του ότι ήθελε αφαιρέσει τη ζωή του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ