Σαν σήμερα το 2009 η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – και μαζί της έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε και τα έξι τρόπαια που υπάρχουν σε μια ημερολογιακή χρονιά. Η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου νικώντας στο Αμπού Ντάμπι με 2-1 στην παράταση την Εστουδιάντες. Η ισπανική ομάδα κυριάρχησε πλήρως […]

Σαν σήμερα το 2009 η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – και μαζί της έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε και τα έξι τρόπαια που υπάρχουν σε μια ημερολογιακή χρονιά.

Η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου νικώντας στο Αμπού Ντάμπι με 2-1 στην παράταση την Εστουδιάντες.

Η ισπανική ομάδα κυριάρχησε πλήρως το 2009, αφού κατέκτησε έξι τίλους! Πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Τσάμπιονς λιγκ, Ευρωπαικό σουπερ καπ και σήμερα, το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Επίσης, να σημειώσουμε, ότι και ο Λιονέλ Μέσι, πήρε τη «Χρυσή Μπάλα».

Οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν κάτι που καμία άλλη ομάδα, οχτώ χρόνια αργότερα, δεν έχει καταφέρει, με τη Ρεάλ πάντως να φτάνει αρκετά κοντά, με τους πέντε από τους έξι τίτλους.

Στον πάγκο των Καταλανών, φυσικά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα…

Ο άνθρωπος των τίτλων, ο άριστος καθοδηγητής, ο κόουτς που φέτος έχει κάνει τη Μάντσεστερ Σίτι να διαλύει κάθε αντίπαλο στην Premier League, ήταν ο πρωτομάστορας της ιστορικής επιτυχίας του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Το 2009, λοιπόν, ήρθε πρώτο το Κύπελλο Ισπανίας, όπου στις 13 Μαΐου στον τελικό του Μεστάγια, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 4-1 της Μπιλμπάο με ανατροπή. 

Ακολούθησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία επιβεβαιώθηκε τρεις μέρες μετά το Κύπελλο, από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ, χρίζοντας τους «μπλαουγκράνα» Πρωταθλητές της La Liga δίχως να χρειαστεί να παίξουν το δικό τους ματς.  

Την 27η Μαΐου κι αφού πρώτα η Μπαρτσελόνα είχε ξεπεράσει τον σκόπελο της Τσέλσι στους αλησμόνητους ημιτελικούς και τη ρεβάνς του Όβρεμπο, σημειώθηκε η κατάκτηση του Champions League. Στον μεγάλο τελικό της Ρώμης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποτάχθηκε με το τελικό 2-0.

Ten years since historic sextuple

Το καλοκαίρι στις 23 Αυγούστου, η διπλή «μονομαχία» με τη Μπιλμπάο (ως φιναλίστ του Κυπέλλου, από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έκανε το νταμπλ) έβαλε νικήτρια την αρμάδα του Πεπ.  

Ο 5ος τίτλος για το 2009, πήγε στα χέρια των Καταλανών στις 28 Αυγούστου και ήταν το Super Cup Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα, στον τελικό, αντιμετώπισε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (κάτοχο του Κυπέλλου UEFA) και επικράτησε 1-0 με γκολ του Πέδρο.  

Το 6ο και τελευταίο τρόπαιο για το καμάρι της Βαρκελώνης έφτασε τον Δεκέμβρη, στο Άμπου Ντάμπι, όπου απέναντι στην Εστουδιάντες στην παράταση, η Μπαρτσελόνα έγραψε χρυσή ιστορία με το τελικό 2-1. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ