Το City Football Group (CFG) είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται ποδοσφαιρικές ομάδες. Η ομάδα ανήκει σε τρεις οργανισμούς. εκ των οποίων το 78% ανήκει κατά πλειοψηφία στο Abu Dhabi United Group (ADUG), το 12% από την αμερικανική εταιρεία Silver Lake και τις κινεζικές εταιρείες China Media Capital και CITIC Capital. [2] [3] Η ναυαρχίδα […]

Το City Football Group (CFG) είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται ποδοσφαιρικές ομάδες. Η ομάδα ανήκει σε τρεις οργανισμούς. εκ των οποίων το 78% ανήκει κατά πλειοψηφία στο Abu Dhabi United Group (ADUG), το 12% από την αμερικανική εταιρεία Silver Lake και τις κινεζικές εταιρείες China Media Capital και CITIC Capital. [2] [3]

Η ναυαρχίδα της εταιρείας είναι η Manchester City F.C. στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Διαθέτει επίσης μερίδια σε κλαμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ουρουγουάη, την Κίνα, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Ο αρχικός στόχος της εταιρείας ήταν να κατέχει μια ομάδα σε κάθε ήπειρο, καθένα με το αναγνωριστικό “Πόλη” στο όνομά της.

Μάντσεστερ Σίτι: Η City Football Group αγόρασε και ομάδα στην Ινδία - Onsports.gr

Το City Football Group ανακοίνωσε

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός ομάδων που ανήκουν στην εταιρία (περισσότερα εδώ) που κατέχει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι. Η σημερινή ανακοίνωση της CFG πάντως αφορά συνεργασία και όχι αγορά συλλόγου.

Η Κλαμπ Μπολιβάρ είναι πλέον μέλος της εταιρίας, αλλά τονίζεται πως πρόκειται για περίπτωση συνεργασίας, την πρώτη στην ιστορία της CFG, και όχι για εξαγορά της ομάδας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ