Στα 55 του, δε φαντάζεσαι τι… έχει δει αυτός ο Γιαπωνέζος! Ίσως, άλλωστε, ούτε ο ίδιος ο Καζουγιόσι Μιούρα, ο γηραιότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του πλανήτη, να περίμενε να δει  όσα ακόμη θα δει μέσα στα γήπεδα. Βλέπετε, ο “Κινγκ Κάζου”, όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του θα συνεχίσει για… 36η χρονιά την καριέρα του στα […]

Στα 55 του, δε φαντάζεσαι τι… έχει δει αυτός ο Γιαπωνέζος! Ίσως, άλλωστε, ούτε ο ίδιος ο Καζουγιόσι Μιούρα, ο γηραιότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του πλανήτη, να περίμενε να δει  όσα ακόμη θα δει μέσα στα γήπεδα. Βλέπετε, ο “Κινγκ Κάζου”, όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του θα συνεχίσει για… 36η χρονιά την καριέρα του στα γήπεδα, με τη φανέλα της Σουζούκα Πόιντ Γκέτερς, δανεικός από τη Γιοκοχάμα!

Τη Γιοκοχάμα, στην οποία ανήκει από το 2005 (!) και έχει δώσει μαζί της συνολικά 276 ματς κι έχει πετύχει 23 γκολ. Όχι άσχημα για κάποιον που το 2005 ήταν στην ηλικία που οι περισσότεροι σταματούν το ποδόσφαιρο: 38 χρονών και κάτι μηνών… Ο Γιαπωνέζος παίκτης είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Και η καριέρα του μυθιστορηματική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC SPORT (@bbcsport)

Ξεκίνημα από τη… Βραζιλία!

Ο Μιούρα ακολούθησε την αντίστροφη από τη συνηθισμένη πορεία. Συνήθως ένας Γιαπωνέζος ποδοσφαιριστής διακρίνεται στη χώρα του πριν βγει απ’ αυτήν. Αλλά ο “Κινγκ Κάζου” ξεκίνησε από την άλλη άκρη της γης. Σε ηλικία 15 ετών παράτησε το σχολείο και ταξίδεψε μόνος του στη Βραζιλία για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Είχε ταλέντο. Γράφτηκε στη Γιουβέντους, την ομάδα Νέων της Σάο Πάολο. Στα 19 του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σάντος. Περιπλανήθηκε στη χώρα της σάμπας σε αρκτές ομάδες, διαφόρων κατηγοριών. Παλμέιρας, Ματσουμπάρας, Ρεγκάτας,   XV ντε Ζάου, Κορίτιμπα και Σάντος ξανά…

Επιστροφή στην Ιαπωνία και… εξορμήσεις στην Ευρώπη

Όπως αντιλαμβάνεστε, το… “Γιαπωνέζος ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία”, εκείνη την εποχή κιόλας, του έδωσε στάτους μύθου στην πατρίδα του. Όταν επέστρεψε εκεί πέρασε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Με την Βέρντι Καβασάκι, από το 1990 ως το 1998 συμπλήρωσε 100 γκολ σε 192 ματς.

Κι αυτό ενώ το 1994-95 (τον άφησαν, δανεικό και) δοκίμασε την τύχη του στη Τζένοα. Ήταν ο πρώτος Γιαπωνέζος παίκτης στη Serie A. Δεν εντυπωσίασε, όμως. Σε 21 ματς έβαλε ένα γκολ -τουλάχιστον σε ντέρμπι, πάντως. Ούτε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπου πήγε το 1999 έκανε κάτι σπουδαίο. Δοκίμασε λίγο και στη Μπόρνμουθ, αλλά τελικά επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…

Έπαιξε για την Κιότο Περπλ Σάνγκα (1999-2000, 41 συμμετοχές, 21 γκολ) και τη Βίσελ Κόμπε (2001-5, 103 ματς, 24 γκολ). Και… μετά, στα 38 του όπως είπαμε, ξεκίνησε η καριέρα του στη Γιοκοχάμα. Μ’ αυτήν, στις 5 Μαρτίου του 2017, κατά της Βάρεν Ναγκασάκι, σε ηλικία 50 ετών και 7 ημερών έσπασε το ρεκόρ του Σερ Στάνλει Μάθιους (50 ετών και 5 ημερών). Έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επαγγελματικό ματς.

Εφτά μέρες αργότερα έσπασε και το άλλο ρεκόρ του Μάθιους. Έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε επαγγελματικό παιχνίδι στον κόσμο. 50 ετών και 14 ημερών!

Αλλά δε σταμάτησε εκεί. Τον Αύγουστο του 2020 έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε αγώνα Κυπέλλου στην Ιαπωνία. Και το Σεπτέμβριο ο γηραιότερος παίκτης που έχει ποτέ αγωνιστεί σε παιχνίδι top εθνικής κατηγορίας στον κόσμο.

Πανηγυρισμός, αλλά και προσποίηση με τ’ όνομά του!

Ο ακούραστος Γιαπωνέζος επιθετικός, έχει και προσποίηση με το όνομά του, αλλά και σήμα-κατατεθέν πανηγυρισμό: “Το Χορό του Κάζου”. Ήταν το πρόσωπο της Ιαπωνικής Λίγκας κατά την ίδρυσή της, το 1993. Με την Εθνική Ιαπωνίας έχει γράψει 55 γκολ σε 89 συμμετοχές. Κατέκτησε μαζί της το Ασιατικό Κύπελλο, το 1992, χρονιά που αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης της ηπείρου.

Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, Κύπελλα και πολλές ατομικές διακρίσεις. Πάνω απ’ όλα όμως έχει κερδίσει την καρδιά των φιλάθλων, όχι μόνο της χώρας του. Ο αειθαλής Γιαπωνέζος αποτελεί την ενσάρκωση της αγάπης για τη μπάλα!

Ενσάρκωση της αγάπης για τη μπάλα!

Σαράντα και κάτι χρόνια από την ημέρα που την κοπάνησε από το σπίτι του για να πάει μόνος του στη Βραζιλία, ο Μιούρα δεν πρέπει να έχει μετανιώσει ούτε μια στιγμή για την απόφασή του. Στη Σουζούκα, της 4ης κατηγορίας, θα παίξει με προπονητή τον… αδελφό του, Γιασουτόσι, που είναι ενάμιση χρόνο μεγαλύτερος…

Στην απίθανη καριέρα του, ο Γιαπωνέζος-φαινόμενο έχει παίξει 765 ματς με συλλόγους κι έχει πετύχει 216 γκολ. Συνολικά, έχει 854 παιχνίδια και 271 γκολ στα πόδια του. Και; Δεν σταματά με τίποτε! Τα πόδια δεν παίζουν μπάλα, όπως είπε κάποιος. Η ψυχή παίζει. Κι αυτή, του περισσεύει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι