Σεντόνι ή… “σάβανο” για 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων, απόψε και αύριο, είναι από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων ετών. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 5 θέσεις πρόκρισης παίζονται μεταξύ 11 ομάδων. Και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Διότι δε μιλάμε για όποιες όποιες ομάδες που, είτε θα προκριθούν είτε θα… χτυπούν […]

Σεντόνι ή… “σάβανο” για 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων, απόψε και αύριο, είναι από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων ετών. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 5 θέσεις πρόκρισης παίζονται μεταξύ 11 ομάδων. Και η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

Διότι δε μιλάμε για όποιες όποιες ομάδες που, είτε θα προκριθούν είτε θα… χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Μιλάμε για Μπαρτσελόνα, για Μίλαν, για Ατλέτικο Μαδρίτης, για Μπενφίκα, για Σεβίλλη, για Πόρτο… Κι άλλες πέντε ακόμη που δεν τις λες και αμελητέα μεγέθη. Κάθε άλλο.

Στο “παρά πέντε” έφτασαν να διεκδικούν το σεντόνι της φάσης “16”, από τον 2ο Όμιλο Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο, από τον 5ο η Μπαρτσελόνα και η Μπενφίκα κι από τον 6ο η Βιγιαρεάλ και η Αταλάντα. Όλα είναι ανοιχτά στον 7ο όμιλο. Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Βόλφσμπουργκ. Τα πάντα μπορεί να συμβούν, εδώ.

Μπάγερν-Μπάρτσα και Μπενφίκα-Ντιναμό

Αύριο, η Βόλφσμπουργκ (4β) υποδέχεται τη Λιλ (8β) και η Σάλτσμπουργκ (5β) τη Σεβίλλη (6β). Η τελευταία την πρώτη, δηλαδή και οι δυό μεσαίες σε ματς ζωής και θανάτου. Επίσης αύριο, γίνονται και τα ματς Μπάγερν-Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου για τον 5ο Όμιλο και Αταλάντα-Βιγιαρεάλ για τον 6ο.

Στον 5ο όμιλο, η Μπάγερν και η Ντιναμό Κιέβου είναι παντελώς αδιάφορες για αντίστροφους λόγους. Η Μπενφίκα θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες (έχει 5 βαθμούς), η Μπαρτσελόνα, υπό συνθήκες (ανάλογα με το σκορ στο άλλο ματς), ίσως βολευτεί και με την ισοπαλία (έχει τώρα 7 β). Γνώμη μας είναι, πάντως, ότι η Μπάγερν να της “χαριστεί”, αποκλείεται. Ό,τι  είναι να κερδίσει θα πρέπει να το κερδίσει με το σπαθί της….

Αταλάντα και Βιγιαρεάλ, πάλι, είναι με 6 και 7 βαθμούς αντίστοιχα σ’ έναν όμιλο όπου η Γιουνάϊτεντ έχει 10 και παίζει με τη Γιουνγκ Μπόις στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ιταλοί θέλουν, λοιπόν, μόνο τη νίκη, οι Ισπανοί βολεύονται και με την ισοπαλία.

Απόψε ξεκαθαρίζει για Μίλαν, Πόρτο ή Ατλέτικο

Στο 2ο Όμιλο, όλα θα ξεκαθαρίσουν απόψε. Η Μίλαν, με 4 βαθμούς υποδέχεται την “αδιάφορη” Λίβερπουλ και η Πόρτο με 5 βαθμούς υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει επίσης 4, όσους η Μίλαν. Με άλλα λόγια, το μάλε-βράσε. Όλα είναι ανοιχτά, για το σεντόνι…

Με νίκη, η Πόρτο φτάνει τους 8 βαθμούς και αφήνει έξω τη Μίλαν, ό,τι και να γίνει στο Τζουζέπε Μεάτσα. Αλλά με νίκη της Ατλέτικο, η ισπανική ομάδα φτάνει στους 7 βαθμούς και, έστω και με νίκη της Μίλαν επί των Άγγλων, παίζει μαζί της την πρόκριση στη συνολική διαφορά τερμάτων. Η Μίλαν είναι τώρα στο -2 και η Ατλέτικο στο -3. Κόλαση, δηλαδή…

Αδιάφορη είναι η τελευταία αγωνιστική για όσους έχουν ήδη προκριθεί στους 16. Είναι οι:  Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Άγιαξ,  Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Γιουβέντους.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ