Η τρίτη διαβολοβδομάδα της Euroleague ξεκίνησε, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας ψάχνοντας την τρίτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση. Και την πρώτη μακριά από το ΟΑΚΑ. Οι σερί ήττες στην Euroleague είχαν φέρει σε δύσκολη θέση βαθμολογικά τους «πράσινους». Με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να καλείται να πάρει το διπλό, […]

Η τρίτη διαβολοβδομάδα της Euroleague ξεκίνησε, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας ψάχνοντας την τρίτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση. Και την πρώτη μακριά από το ΟΑΚΑ.

Οι σερί ήττες στην Euroleague είχαν φέρει σε δύσκολη θέση βαθμολογικά τους «πράσινους». Με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να καλείται να πάρει το διπλό, προκειμένου να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση.

Στην τελευταία θέση βρίσκονταν η αποψινή αντίπαλος του, η οποία δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμα νίκη τη φετινή σεζόν.

Αγωνιστικά, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες του Νεμάνια Νέντςοβιτ.  Ταλαιπωρείται από ίωση κι έμεινε στην Αθήνα. Από την άλλη, η Ζαλγκίρις παρατάχθηκε και πάλι χωρίς τους Ζοφρί Λοβέρν και τον Παούλιους Γιανκούνας.

Παναθηναϊκός: Πέρι, Μέικον, Παπαπέτρου, Γουάιτ, Παπαγιάννης

Ζαλγκίρις: Καλνιέτις, Ντράγκιτς, Στρέλνιεκς, Κάβανο, Νίμπο.

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: 76 – 69

Στο -6 (43-37) βρέθηκαν οι πράσινοι στο πρώτο μέρος. Μέτριος για μια ακόμα φορά και αρκετά άστοχος. Ο Μέικον με 11 πόντους, ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Από την Ζάλγκιρις πολύ καλός ο Μπλάζεβιτς με 10 πόντους και ο Μιλάκνις επίσης με 10 πόντους, αν και τραυματίστηκε στην δεύτερη περίοδο.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο:

Ζάλγκιρις: 9/14 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 10/12 βολές, 14 ριμπάουντ (12+2), 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη.

Παναθηναικός: 8/17 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 91/2 βολές, 12 ριμπάουντ (7+5), 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 μπλοκ.

Με αυτήν την εικόνα δύσκολα να δούμε κάτι διαφορετικό στην επανάληψη.

Στο δεύτερο μέρος οι Λιθουανοί είχαν ξανά τον έλεγχο στον αγώνα και από την άλλη ο Παναθηναϊκός με προβλήματα στην άμυνα. Ειδικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου.

Βγήκε από τα ρούχα ο Πρίφτης με τις αποφάσεις των παιχτών του στο παρκέ.  Η εικόνα παρά την αντίδραση που έβγαλε στην τέταρτη περίοδο, δεν άλλαξε. Πήγε την διαφορά πρόσκαιρα στο -3, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν αμέσως. Το τάιμ άουτ του Γιούρι Ζντοβτς άλλαξε την εικόνα της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά οι πράσινοι προσπαθούσαν με χαμηλό σχήμα, αλλά ο πίνακας του γηπέδου έγραψε 76 – 69 και μια ακόμα ήττα για τους πράσινους.

Ζάλγκιρις: Γουέμπστερ 2, Μπλάζεβιτς 10, Λεκαβίτσιους 2 (1/8 σουτ), Νίμπο 2. Καλνιέτις 5 (1/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Μιλάκνις 13 (3/6 τρίποντα), Ντράγκιτς 5 (1). Στρέλνιεκς 9 (1/4 τρίποντα), Κάβανο 12 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Γκιφάι 5 (1). Ουλανόβας 11 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Παναθηναικός : Πέρι 5 (1), Μέικον 21 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ. 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Παπαγιάννης 7 (6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10 (1/8 δίποντα. 1/5 τρίποντα, 5/9 βολές), Φέρελ 3 (1), Κασελάκης 6 (1 τρίποντο. 5 ριμπάουντ), Γουάιτ 7 (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Φλόιντ 1 (4 ριμπάουντ), Έβανς 2, Σαντ Ρος 7 (3 ασίστ).

https://www.youtube.com/watch?v=ISHUYLCcleE

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ζαλγκίρις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ