Μία λαμπρή καριέρα έφτασε στο τέλος της. Ο Kill Bill  δέχθηκε την αγάπη όλου του μπασκετικού κόσμου. Με τον Ολυμπιακό να του λέει σήμερα το “μπασκετικό” αντίο που του αρμόζει. Απόψε ο Βασίλης Σπανούλης θα λάβει μια μικρή γεύση από την εκτίμηση που έχει ο κόσμος του μπάσκετ για το πρόσωπο του. Για την λαμπρή […]

Μία λαμπρή καριέρα έφτασε στο τέλος της. Ο Kill Bill  δέχθηκε την αγάπη όλου του μπασκετικού κόσμου. Με τον Ολυμπιακό να του λέει σήμερα το “μπασκετικό” αντίο που του αρμόζει. Απόψε ο Βασίλης Σπανούλης θα λάβει μια μικρή γεύση από την εκτίμηση που έχει ο κόσμος του μπάσκετ για το πρόσωπο του.

Για την λαμπρή καριέρα του.

Τα επιτεύγματα σε μία γεμάτη καλάθια πορεία.

Ας δούμε όμως μερικά κεφάλαια από αυτό το ταξίδι.

Φάκελος NBA

Το 2006 ο Σπανούλης αποφάσισε να το τολμήσει. Άφησε τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ήταν βασικός και αναντικατάστατος. για να κυνηήσει το όνειρο στο Χιούστον, και το NBA.

Tα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Εν τέλει ο ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 31 ματς,. Εχοντας 2,7 πόντους και 0,9 ασίστ ανά αγώνα.

Οι Σπερς ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, όμως η επιθυμία του ίδιου ήταν να γυρίσει στην Ελλάδα. Όσο και να τον παρακάλεσε ο Πόποβιτς.

H επιστροφή στον Παναθηναϊκό

Το 2007 ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Εκεί, μαζί με τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους έφτιαξαν κάτι τρομερό.

Στην πρώτη τους σεζόν δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής στην Ευρωλίγκα.

Την δεύτερη όμως, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και την… διαιτησία, έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Σπανούλης έμεινε για ακόμα μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, όμως το 2010 πήρε μια απόφαση που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία μιας άλλης ομάδας, αυτής του Ολυμπιακού.

To βίντεο του sport365.gr για τον τεράστιο Βασιλη Σπανούλη

Κεφάλαιο Ολυμπιακός

Στις 11 Ιουλίου 2010 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα πως ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα!

Στο Λιμάνι έμεινε 11(!) χρόνια, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 1 διηπειρωτικό και 2 Ευρωλίγκες, αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος και άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και όλα αυτά, επειδή δεν… φοβήθηκε να πάρει την μεγάλη απόφαση και να μετακομίσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Τόσο σπουδαία ήταν η προσωπικότητά του…

Ο τελικός του 2016

Μια τιτανομαχία ανάμεσα σε δύο από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρώπη. Αυτό ήταν η τελευταία φάση του τέταρτου τελικού του 2016 στο ΟΑΚΑ.

Η μπάλα ήταν στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη με το σκορ στο 81-79 στο τέλος της παράτασης. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν μπροστά του και του έκανε τη… ζωή δύσκολη, όμως ένα στεπ μπακ και ένα σουτ από τα 8 μέτρα ήταν αρκετό για να κάνει την διαφορά. Το σκορ έγινε 81-82, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και η σπουδαία καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη έφτασε στο τέλος της. Πλήγωσε έτσι έναν πολύ καλό του φίλο, όμως, όπως έχουν πει πολλοί, είναι τεράστιος παίκτης.

Η Ευρωλίγκα

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει σηκώσει την Ευρωλίγκα τρεις φορές.

Η πρώτη ήταν το 2009 με τον Παναθηναϊκό. Η δεύτερη ήταν το 2012 με τον Ολυμπιακό και η τρίτη, ξανά με τον Ολυμπιακό, το 2013. Προφανώς και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και ο MVP του Final Four, ενώ το 2013 το συνδίασε και με το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πρώτος σκόρερ στο επαγγελματικό μπάσκετ (από το 1992), αλλά και ο πρώτος πασέρ, με δύο αναμετρήσεις να ξεχωρίζουν σε αυτά του τα επιτεύγματα. Ας τις δούμε…

*13 Απριλίου 2018: Μέσα από τον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο (73-79). Εγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 5.205 πόντους και προσπερνώντας τον Νίκο Χατζή (5.200).

*6 Ιανουαρίου 2019: Με την τέταρτη ασίστ του στον εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (101-75), έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Με την Γαλανόλευκη

Ο Βασίλης Σπανούλης υπηρέτησε την Εθνική ομάδα και μάλιστα ήταν έτοιμος να το κάνει και φέτος, καθώς ο Ρικ Πιτίνο τον έπεισε να παίξει για ακόμα μια φορά με το εθνόσημο. Όμως ένας τραυματισμός δεν του το επέτρεψε…

Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική το 2004 στους Ολυμπιακούς. Και αγωνίστηκε στην Επίσημη Αγαπημένη μέχρι και το 2015. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, όπου με 22 πόντους είχε… σκοτώσει τους Αμερικανούς στον ημιτελικό και το χάλκινο το 2009, όντας μάλιστα μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά της Πολωνίας!

Το τέλος γράφτηκε το 2015 στο Ευρωμπάσκετ, όπου μετά τους αγώνες κατάταξης με την Τσεχία ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει.

Μια λαμπρή καριέρα που σήμερα θα μείνει στην ιστορία.

Μέσω του sports365.gr θα σας παρέχουμε πλούσιο ρεπορτάζ για την εκδήλωση και τις ιδιαίτερες τιμές που θα λάβει ο αρχηγός.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ