Ο «Greek Freak» αναδεικνύεται «back to back» MVP της regular season και μπαίνει σε ένα ιδιαίτερα «κλειστό» κλαμπ παικτών. Αλλά εξακολουθεί και παραμένει άνθρωπος και κοιτάζει να βοηθάει τους αδύναμους συνανθρώπους του ο Γιάννης. Πισω από τα φώτα της δημοσιότητας. «Φώτα, κάμερα, πάμε» είναι οι λέξεις που ακούγονται σε κάθε γύρισμα ταινίας και είναι το […]

Ο «Greek Freak» αναδεικνύεται «back to back» MVP της regular season και μπαίνει σε ένα ιδιαίτερα «κλειστό» κλαμπ παικτών. Αλλά εξακολουθεί και παραμένει άνθρωπος και κοιτάζει να βοηθάει τους αδύναμους συνανθρώπους του ο Γιάννης. Πισω από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Φώτα, κάμερα, πάμε» είναι οι λέξεις που ακούγονται σε κάθε γύρισμα ταινίας και είναι το τρίπτυχο του μεγαλείου του lifestyle και πάσης της showbiz. Όχι, όμως, και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του που προτιμούν να κάνουν αυτά που θέλουν χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω τους, ακόμα και αν είναι για καλό σκοπό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε, πώς περνούσε οικονομικά και πού έχει φτάσει. Ο δύο φορές MVP του NBA έδειξε το μεγαλείο ψυχής του και μαζί με την οικογένειά του στάθηκαν στο πλευρό Ελλήνων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Τρόφιμα στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια

Χωρίς να το διαφημίσει, χωρίς να φωνάξει κάμερες και όλα τα σχετικά για να καλύψουν το γεγονός, ο «Greek Freak» συγκέντρωσε τρόφιμα και τα έδωσε στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, ώστε να μοιραστούν σε ανθρώπους όπου τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό του Οσίου Μελετίου, με τον παπά Γεώργιο να ευχαριστεί τον Έλληνα σούπερ σταρ των Mιλγουόκι Μπακς για την πράξη του.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο σε σούπερ μάρκετ στα Σεπόλια

«Έτσι μεγάλωσα, έτσι είμαι ακόμη και τώρα»

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο… άδειασε ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής και έδωσε τα τρόφιμα που αγόρασε. Άλλωστε και αυτοί, όταν περνούσαν άσχημα στην Ελλάδα και δεν είχαν να φάνε, κάποιος βρισκόταν και τους βοηθούσε. Τώρα που έφτασαν στην κορυφή δεν ξεχνούν ότι μπορεί και κάποιος άλλος να είναι στη θέση που βρισκόντουσαν και αυτοί πριν χρόνια.

«Δεν είναι ότι δεν τρώγαμε, θα αδικήσω έτσι τους γονείς μου, γιατί έκαναν τα πάντα και μας πρόσφεραν το καλύτερο δυνατό, κάθε μέρα. Ήταν αδύνατο όμως να τρώμε αυτά που έπρεπε, ώστε να φροντίσουμε το κορμί μας, όπως κάνουμε, ας πούμε τώρα. Πρωινό συνήθως δεν έτρωγα, πήγαινα κατευθείαν στο σχολείο, γυρνούσα σπίτι κι έπρεπε να πάω στην προπόνηση. Ήθελε κάτι περισσότερο από μια ώρα για να βρεθώ στο γήπεδο, άρα έτρωγα ό,τι υπήρχε, αν υπήρχε. Ουσιαστικά, το πρώτο γεύμα της ημέρας μου ήταν στις 11 το βράδυ, όταν επέστρεφα από την προπόνηση. Δεν υπήρχε περίπτωση να τρώω εγώ και να πεινάνε τα αδέρφια μου. Έτρωγα το ένα τέταρτο απ’ όσα μου έδινε ο Γιώργος (σ.σ. μάνατζερ του Θανάση), μέχρι που στο τέλος μας τάιζε όλους. Έτσι μεγάλωσα, έτσι είμαι ακόμη και τώρα. Δεν είχαμε λεφτά ούτε για γάλα» έχει πει στο podcast του Άντριαν Βοϊναρόφσκι.

Η ατάκα που είπε πριν χρόνια στο podcast του μεγαλύτερου δημοσιογράφου του NBA: «Έτσι μεγάλωσα, έτσι είμαι ακόμη και τώρα», δεν το είπε, απλά για να το πει, αλλά το κάνει πράξη ακόμα και σήμερα. Χωρίς φώτα, φλας, κάμερες. Μόνος του, με την οικογένειά του, ένα βράδυ στην παλιά του γειτονιά.

Είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός

Όμως, η κίνηση με τα τρόφιμα δεν είναι η μοναδική που δείχνει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ίδιο είχε πράξει και μετά τις πλημμύρες στην Καρδίτσα, όταν μαζί με τα αδέρφια του έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός.

Οι καταστροφές ήταν τεράστιες και η ομάδα μπάσκετ της πόλης, ο ΑΣ Καρδίτσας, έκανε γνωστή την κίνηση του Γιάννη, του Θανάση, του Κώστα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο με ανακοίνωσή της.

«Η οικογένεια Αντετοκούνμπο από τη πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη της για την Καρδίτσα στις δύσκολες ημέρες που περνά. Προσωπικά ο Θανάσης Αντετοκουμπο, μέλος της οικογένειας των διακεκριμένων αθλητών, επικοινώνησε με τον ΑΣ Καρδίτσας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και τη διάθεσή τους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών. Ήδη δρομολογείται η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία η οικογένεια θα αποστείλει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, ώστε αυτά να διατεθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Αντετοκούνμπο που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της προς όλους όσοι έχουν ανάγκη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δώρισαν 20.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου και τον ΟΠΑΝΔΑ

Τον Απρίλιο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, Θανάσης, Κώστας και Άλεξ αλλά και η μητέρα τους Βερόνικα αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη δωρεά στον δήμου Ζωγράφου. Η οικογένεια του Έλληνα άσου του NBA δώρισε 10.000 μάσκες στους δημότες προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ζωγράφου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια Αντετοκούνμπο για την προσφορά της, κάνοντας λόγο για ουσιαστική προσφορά στους πολίτες και κάνει αναφορά στο δέσιμο που έχουν με την πόλη τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, καθώς στον Φιλαθλητικό έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μάσκες μοιράστηκαν στους εργαζόμενους και στις ευπαθείς ομάδες του δήμου.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Γιάνκις

Επίσης, έδωσαν άλλες 10.000 μάσκες στον Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορονοϊού. O ΟΠΑΝΔΑ έδωσε μάσκες για τους εργαζόμενους και στη γειτονιά των Σεπολίων στην 4η Δημοτική Κοινότητα, απ’ όπου ξεκίνησαν την αθλητική τους καριέρα τα αδέρφια. Μάλιστα, μετέβησαν στο Δημοτικό Ιατρείο της περιοχής, όπου παρέδωσαν κι εκεί αριθμό μασκών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δωρεά και στον Φιλαθλητικό

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πολλάκις αποδείξει πως δεν ξεχνάει την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου και τον Αύγουστο του 2020, έκανε δωρεά στον σύλλογο τις εμφανίσεις για τη νέα σεζόν. Η σχετική ανακοίνωση του Φιλαθλητικού αναφέρει: «Η Ένωση Φιλαθλητικού Α.Ο. Ζωγράφου ευχαριστεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την ΝIKE και την Οctagon Europe για την χορηγία ένδυσης στο σωματείο μας!».

Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Ραφήνα

Τον Μάιο του 2019, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πικέρμι, πως ο Έλληνας διεθνής άσος έχει κάνει μία δωρεά στον δήμο του που αναμένεται να υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει δωρεά ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ που θα κατασκευαστεί στη Ραφήνα.

Πρόσφερε 100.000 δολάρια στους εργαζομένους των Μπακς

Και να ήταν μόνο αυτά… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τον περασμένο Μάρτιο πρόσφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων ως δωρεά για τους υπαλλήλους του Fiserv Forum, του γηπέδου στο οποίο στεγάζονται οι Μιλγουόκι Μπακς, καθώς λόγω της πανδημίας σταμάτησαν οι αγώνες του NBA.

«Είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ! Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που κάνουν τη δική μου ζωή, της οικογένειάς μου και των συμπαικτών μου πιο εύκολη. Εγώ κι η οικογένειά μου δίνουμε ως δωρεά το ποσό των 100.000 δολαρίων στους υπαλλήλους του Fiserv Forum. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό μαζί», έγραψε στο twitter.

​27.000 μερίδες φαγητού

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε ξανά τον σπουδαίο χαρακτήρα του και εκτός παρκέ δωρίζοντας 50.000 δολάρια. Συγκεκριμένα τα χρήματα δαπανήθηκαν για την τροφοδότηση του κέντρου St. Vincent de Paul, όπου και εξασφαλίστηκαν περίπου 27.000 μερίδες φαγητού.

​Και πόσες άλλες φιλανθρωπικές κινήσεις θα έχει κάνει που έχουνε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας…

Πηγή: sputnik

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ