Η κορυφαία μπασκετμπολίστρια του WNBA, αρραβωνιασμένη από το 2020 με τη Μέγκαν Ραπίνο, κορυφαία ποδοσφαιρίστρια των ΗΠΑ, θέλει στα σχεδόν 42 της έναν ακόμη τίτλο με τις Σιάτλ Στορμς. Κι όταν θέλει κάτι αυτή η παίκτρια-φαινόμενο, συνήθως το πετυχαίνει!

Σου Μπερντ: Η “βασίλισσα” του γυναικείου NBA! Σε λίγους μήνες, στις 16 Οκτωβρίου, η Σούζαν Μπρίτζιτ θα κλείσει τα 42 της. Αλλά, για την αθλήτρια που δίνει ξανά μπασκετικό νόημα στο επώνυμο “Μπερντ”, η ηλικία είναι μια ιδέα. Και δεν την απασχολεί πολύ. Είναι στα παρκέ εδώ και 20 χρόνια. Από τις 19 Απριλίου του 2002 όταν ήταν η πρώτη επιλογή του draft στο WNBA από τις Σιάτλ Στόρμ.

Μετά από 20 χρόνια, μάλλον καμία άλλη μπασκετμπολίστρια δεν έχει να επιδείξει τα κατορθώματά της. Είναι η μόνη που έχει πάρει τίτλο σε 3 διαφορετικές δεκαετίες. Έχει 4 τίτλους πρωταθλήματος, 12  All Star Game, 5 παρουσίες στην κορυφαία 5αδα του WNBA, θέση στην κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στην διοργάνωση και, βέβαια, 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ!

Είναι ένα φαινόμενο τεράστιου ταλέντου, αλλά και τεράστιου πείσματος, πάθους και αγάπης για το παιχνίδι. Μια ζωή πόιντ-γκαρντ που, με κλεισμένα τα 41 της, όχι μόνο θα είναι και εφέτος η σούπερ σταρ των Σιάτλ Στορμ, αλλά και η ηγέτης τους προς τον τίτλο. Η Μπερντ, ισραηλινής καταγωγής, γεννήθηκε στην μικρή πόλη Σιοσέτ, της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Και στην αρχή, το Σιάτλ της ερχόταν μακρινό και… όχι ιδιαίτερα ευχάριστο. Τελικά όμως έγινε ένα με την πόλη και την ομάδα.

Γεννημένη νικήτρια, θέλει και εφέτος τίτλο κοντά στα 42 της πια…

Είναι συγχρόνως η παίκτρια που θα πάρει την πρωτοβουλία στις δύσκολες στιγμές, αλλά και η “ψυχή” στα αποδυτήρια. Αποδυτήρια που έχουν από ρούκις όπως η Εβίνα Ουέστμπρουκ, αλλά και έμπειρες πλέον παίκτριες όπως η Μπριάνα Στιούαρτ, που κλείνει τον Αύγουστο τα 28 της. Η Μπερντ δεν κρατά για τον εαυτό της ρόλο μόνο “δασκάλας”, όμως. Θέλει και τον τίτλο και θα παλέψει γι’ αυτόν.

Η ομάδα επίσης το επιθυμεί. Κράτησε όλη τη “ραχοκοκαλιά” της ομάδας των τίτλων. Μπερντ, Στιούαρτ, Τζούελ Λόιντ. Η Νοέλ Κουίν, αρχιπροπονήτρια της ομάδας αποκαλεί την τριάδα “Big 3” και “βάση” για επιτυχίες. “Με αυτές, υγιείς, είσαι πάντα στα φαβορί για τον τίτλο”, λέει. Τις Big3 πλαισιώνει και νέο αίμα, που η Κουίν ελπίζει ότι θα βοηθήσει πολύ, “κλέβοντας” και εμπειρία από τις “παλιές”.

Ο αρραβώνας της με τη κορυφαία αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια Μέγκαν Ραπίνο

Πάντως οι Στόρμ έχουν δύσκολο έργο απέναντι στις Γουάσινγκτον Μίστικς της Έλενα Ντέλ Ντον, τις Κονέκτικατ Σαν που και πέρυσι ήταν δυνατές, τις Λος Άντζελς Σπαρκς της Λις Καμπέιτζ, αλλά και της Φίνιξ Μέρκιουρι που απέκτησαν Τίνα Τσαρλς και Ντάιμοντ Ντε Σιλντς. Η παρουσία στην τεχνική ηγεσία των Λας Βέγκας Έισες της Μπέκι Χάμον είναι και αυτή ένα ζήτημα για τις Στορμ. Που όμως… ποντάρουν πολλά στη Σου Μπερντ.

Μια μπασκετμπολίστρια με τη φλόγα της νικήτριας μέσα της σε όλη της την καριέρα και μια λίστα προσωπικών διακρίσεων που αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Και που στις ΗΠΑ κέρδισε το σεβασμό και για την απόφασή της να αποκαλύψει δημόσια τον Ιούλιο του 2017 ότι είναι σε σχέση με την κορυφαία αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια όλων των εποχών (και νικήτρια της πρώτης “Χρυσής Μπάλας” γυναικών) Μέγκαν Ραπίνο, που στα σχεδόν 37 της παίζει ακόμη για την Ολ Ρέιν του Σιάτλ. Οι δυο σπουδαίες αθλήτριες ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Οκτώβριο του 2020…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ