Η παίκτρια-φαινόμενο του γυνακείου μπάσκετ, με τους αναρίθμητους τίτλους και διακρίσεις, σταματά την καριέρα της λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 42 της χρόνια! Στο πρωτάθλημα γενικότερα, αλλά ειδικά στο Σιάτλ, δε θα την ξεχάσουν ποτέ!

Σου Μπερντ: Τέλος εποχής για την εικονική WNBAer! Το γυναικείο NBA έχει αναδείξει πολλές μεγάλες μορφές. Καμία όμως τόσο μοναδική, εντός και εκτός παρκέ, όσο η παίκτρια που νίκησε το χρόνο. Η ολοκλήρωση της καριέρας της, μετά τον αποκλεισμό των Σιάτλ Στορμ από τα πλέι-οφ, τη βρίσκει λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 42 της, στις 16 Οκτωβρίου. Αλλά ως το τελευταίο λεπτό της στα παρκέ, είχε να δείξει το ίδιο πάθος και την ίδια ικανότητα στο παιχνίδι που τίμησε με την παρουσία της εδώ και 20 χρόνια. Οι Λας Βέγκας Έισες πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς μετά το 97-92 επί των Στορμ στο 4ο μεταξύ τους παιχνίδι. Και μια μυθική διαδρομή στα παρκέ έφτανε στο τέλος της μέσα σε καθολική αποθέωση.

Παίκτρια-θρύλος για την ομάδα του Σιάτλ, με την οποία κέρδισε 4 δαχτυλίδια, από τότε που την επέλεξε ως Νο. 1 του draft το 2002, η Μπερντ μετράει επίσης πέντε χρυσά ολυμπιακά μετάλια, 4 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 5 Ευρωλίγκες και αναρίθμητες προσωπικές διακρίσεις. Η συνδιοκτήτρια των Στορμ, Τζίνι Γκίλντερ ήταν πολύ χαρακτηριστική στον αποχαιρετισμό της. “Είναι το ζωντανό παράδειγμα το πώς έχει προχωρήσει το παιχνίδι”, είπε για τη “shooting Sue” (διότι είναι μια από τις καλύτερες πόιντ-γκαρντ όλων των εποχών, αν όχι και η GOAT).

Σεμνή στο αντίο της, γνώρισε την αποθέωση

Η ίδια ήταν, όπως πάντοτε, σεμνή και ειλικρινής. “Ήταν τιμή μου να παίξω για αυτό το franchise και αυτούς τους οπαδούς“, είπε. Το “Thank you, Sue!” που άκουσε, ήταν ουρανομήκες. “Ελπίζω να σας έκανα όλους περήφανους“, ήταν τα τελευταία της λόγια. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι τους έκανε. Επί χρόνια. Και όχι μόνο για όσα μυθικά έκανε στο παρκέ.

Πρόσωπο-σύμβολο για τα ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ

Eιδικά από το 2017, όταν έκανε το outing της και είπε δημόσια ότι είναι σύντροφος με τη θρυλική σταρ και κορυφαία ακτιβίστρια του γυναικείου MLS, Μέγκαν Ραπίνο, η Μπερντ έγινε πρόσωπο-σύμβολο στις ΗΠΑ για την LBGTQ κοινότητα. Έχει μπει επίσης μπροστά σε αγώνες για τα γυναικεία δικαιώματα, την ισότητα στον αθλητισμό και, φυσικά, το επαγγελματικό μπάσκετ και πολλά άλλα.

Η Μπερντ ήταν πάντοτε η “ψυχάρα” στο γήπεδο, αυτή που θα πάρει τη μπάλα στις δύσκολες στιγμές. Και, συγχρόνως, μια ηγετική μορφή στα αποδυτήρια. Μια μπασκετμπολίστρια που ποτέ δεν είχε τη λέξη “ήττα” στο λεξιλόγιό της. Για πολύ καιρό, ούτε τη λέξη “σταματώ”, είχε. Αψήφισε το χρόνο όσο μπορούσε. Έγινε, περίπου, φαινόμενο. Αλλά το αναπόφευκτο ήλθε πλέον και για εκείνη. Το WNBA χάνει μια από τις πιο εικονικές μορφές του. Αλλά, φυσικά, δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ