Ο ιδιοκτήτης των «ήλιων» βρέθηκε, από μόνος του, σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο… σφυρί βγαίνουν οι Φοίνιξ Σανς μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη τους, Ρόμπερτ Σάρβερ, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε όριο.

Ο ισχυρός άνδρας των «ήλιων» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα απρεπή σχόλιά του για τις γυναίκες και τo σώμα τους, αποκαλύπτοντας τον μισογυνισμό του.

Το ΝΒΑ τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους δέκα εκατ. δολαρίων κι εκείνος, βλέποντας πως πια δεν τον παίρνει, τράπηκε σε φυγή, αν και αρχικά ήθελε απλώς να απέχει για διάστημα ενός έτους.

Παίκτες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κρις Πολ ζήτησαν τον διά βίου αποκλεισμό του από το «μαγικό κόσμο».

Εκείνος επέλεξε να αποχωρήσει οικειοθελώς και αναζητεί ήδη αγοραστές για να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Θα πουλήσει, παράλληλα, και τις μετοχές που κατέχει στις Φοίνιξ Μέρκιουρι, τη γυναικεία ομάδα του Φοίνιξ που παίρνει μέρος στο WNBA.

Στην απολογιστική δήλωσή του ανέφερε: «Λέξεις, που μετανιώνω οικτρά, επισκιάζουν τη δουλειά σχεδόν δύο δεκαετιών και το χτίσιμο δύο οργανισμών που έχουν φέρει τον κόσμο πιο κοντά κι έχουν κάνει πιο δυνατή την περιοχή του Φοίνιξ στο ανδρικό και το γυναικείο μπάσκετ.

Ως ένας άνδρας με πίστη θεωρώ πως έχω τον δρόμο προς τη συγχώρεση. Πίστευα πως ο αποκλεισμός ενός έτους θα μου έδινε τον χρόνο να σκεφτώ και να αποσπαστώ από τις ομάδες και τους φιλάθλους που αγαπώ.

Στο τωρινό κλίμα που δεν συγχωρεί είναι πλέον γνωστό πως αυτό δεν γίνεται, ανεξάρτητα με τα όσα καλά μπορεί να έχω κάτι ή θα μπορούσα ακόμα να κάνω.

Πάντα το παρελθόν θα τα επισκιάζει. Για αυτό τον λόγο έχω ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να βρω αγοραστές για τους Σανς και τις Μέρκιουρι.

Δεν θέλω να είμαι η καταστροφή των δύο αυτών ομάδων και των εξαίρετων ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά για να φέρουν το μπάσκετ στους φιλάθλους ανά τον κόσμο.

Θέλω το καλύτερο για τους δύο οργανισμούς, τους παίκτες, τους εργαζόμενους, τους φιλάθλους, την κοινωνία, τους άλλους ιδιοκτήτες ομάδων, το ΝΒΑ και το WNBA. Η κίνηση αυτή νομίζω είναι η καλύτερη για όλους.

Στο μεταξύ, θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να βοηθώ την κοινωνία με τρόπους που έχουν σημασία.

Ευχαριστώ που στηρίζετε τους δύο οργανισμούς και τη δύναμη του αθλητισμού που μας έχει φέρει κοντά».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ