Ο Σέρβος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε δυναμικό comeback με την ομάδα της Οκλαχόμα. Έδειξε ότι ικανότητες έχει κα μάλιστα πολλές. Κι αυτό που του μένει τώρα είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Ο “δικός” μας Ποκουσέφσκι απέκτησε πάλι… thunder! Στις 19 Μαρτίου του 2019, στο 89-69 επί της Μπάγερν, ο Αλεξέι πρόλαβε 1 πόντο, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στο μόλις ένα λεπτό που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Έκανε όμως κι ένα “κλέψιμο” -με την καλή έννοια. Σε ηλικία 17 ετών και 83 ημερών “έκλεψε” το ρεκόρ του Γιώργου Πρίντεζη (17 ετών και 229 ημερών) κι έγινε ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Ένα χρόνο και κάτι, μετά, οι Τίμπεργουλβς ενεργοποιούν τη ρήτρα του, του 1.000.000 ευρώ και τον επιλέγουν στο Νο17 του ντραφτ. Το Νοέμβριο του ’20 τον δίνουν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Δείχνει πολύ καλά στοιχεία, αλλά και ότι, ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος για την καθιέρωση του στο πρωτάθλημα. Και η δεύτερη σεζόν του Ποκουσέβσκι έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Στα πρώτα 39 ματς της φετινής περιόδου ξεκίνησε δύο φορές στην πεντάδα, αλλά τα στατιστικά του ήταν και πάλι μέτρια.

Επέστρεψε… άλλος παίκτης από τη G-League

Οι 4.6 πόντοi (35.8% στα συνολικά σουτ) και τα 4 ριμπάουντ ανά 15.1 λεπτά, δε συγκίνησαν τη μεγάλη ομάδα. Η λύση ήταν, όπως και πέρυσι… “μπλε”. Κυριολεκτικά. Στη G-League, με τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου για τρεις βδομάδες, ο Ποκουσέφσκι πήρε λεπτά συμμετοχής και έζησε αγωνιστική δράση. Κι αυτό του έκανε πολύ καλό. Η επιστροφή του έγινε λόγω πολλών απουσιών για τους Θάντερ (Τζος Γκίντι, Μάικ Μασκάλα, Λούγκεντζ Ντορτ, Τζερεμάια Ρόμπινσον, Ερλ-Κένριτς Γουίλιαμς). Αλλά ο Σέρβος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Από τις 5 Φεβρουαρίου και μετά είναι ένας άλλος παίκτης. Με σιγουριά στα χέρια του και μεγάλη αυτοπεποίθση ο Αλεξέι έχει σε 10 αγώνες 10.8 πόντους (48.4% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 80% στις βολές), αλλά και 6.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1.2 μπλοκ και μόλις 1.3 λάθη ανά  24.5 λεπτά!

Αν αποκτήσει σταθερότητα, το μέλλον του ανήκει…

Στην εκτός έδρας νίκη επί των Νάγκετς, όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά έπαιξε συνολικά σχεδόν 30 λεπτά (29,8 για την ακρίβεια), με πολύ καλά στατιστικά:  9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ!  Μέσα στο Φλεβάρη έχει ακόμη 18 πόντους εναντίον των Ράπτορς (9/2), 15 απέναντι στους Σίξερς (15/2) και double-double (10 πόντοι και 10 ριμπάουντ) απέναντι στους Σπερς στις 16/2.

Το μέλλον του πανήψυλου “δικού” μας Ποκουσέφσκι είναι τώρα στο χέρι του. Το συμβόλαιό του και για του χρόνου είναι εγγυημένο και οι ικανότητές του δεδομένες -τις έδειξε και σ’ αυτόν τον “καυτό” Φλεβάρη του. Μόνο που δε μπορεί να τις δείχνει, π.χ. μόνο τους… ζυγούς μήνες. Χρειάζεται να αποκτήσει διάρκεια και σταθερότητα. Σε τέτοια περίπτωση, το μέλλον του ανήκει.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ