Ήταν Νοέμβρης του 1996 όταν ο θρύλος του NBA και του παγκοσμίου μπάσκετ Κόμπι Μπράιντ, έκανε την έμφανιση του για πρώτη φορά. Το ταξίδι του Κόμπι ξεκίνησε όταν επιλέχθηκε στο #13 του 1996 NBA Draft από τους Σάρλοτ Χόρντετς. Μετά από μία ανταλλαγή o Κόμπι κατέληξε στους Λέικερς και οι Χόρνετς απέκτησαν τον Ντίβατς. Ο […]

Ήταν Νοέμβρης του 1996 όταν ο θρύλος του NBA και του παγκοσμίου μπάσκετ Κόμπι Μπράιντ, έκανε την έμφανιση του για πρώτη φορά.

Το ταξίδι του Κόμπι ξεκίνησε όταν επιλέχθηκε στο #13 του 1996 NBA Draft από τους Σάρλοτ Χόρντετς. Μετά από μία ανταλλαγή o Κόμπι κατέληξε στους Λέικερς και οι Χόρνετς απέκτησαν τον Ντίβατς. Ο Black Mamba φόρεσε το Ν.8 και το κράτησε για αρκετά χρόνια πριν το αλλάξει για το 24.

Ο Κόμπι δεν κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα 2 ματς, έπρεπε να έρθει το τρίτο για να σκοράρει με βολή τον πρώτο του πόντο.

Από εκεί και πέρα η καριέρα του μόνο προς τα πάνω θα μπορούσε να πάει.

25 χρόνια

Ποιος να ήξερε εκείνη την μέρα του trade μεταξύ των Λέικερς και Χόρνετς, πόσα πρωταθλήματα θα κερδίσουν εξαιτίας του. Και και τι παίχτη πρόκειται να χάσουν στο Σάρλοτ.

Ίσως ο εργατικότερος μπασκεμπολίστας που πέρασε πότε από τα γήπεδα. Κατάφερε να πάρει 5 πρωταθλήματα, 2 MVP τελικών, MVP κανονικής διάρκειας, 18 φορές All-Star και 4ος σκόρερ όλων των εποχών. Και αλλά πολλά που για να τα γράψω όλα θα πρέπει ίσως να βγάλω βιβλίο.

Ο Κόμπι ήταν κάτι το μοναδικό και για αυτό έχει καταφέρει να μπει στην συζήτηση των GOATS και των πιο clutch παιχτών στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο Κόμπι Μπράιντ αποσύρθηκε στις 13 Απριλίου του 2016.

Δυστυχώς, ο Κόμπι πέθανε στις 26 Ιανουαρίου του 2020 όταν έπεσε το ελικόπτερο και μαζί του έφυγαν από την ζωή η κόρη του Gianna και άλλα 8 άτομα .

Ο θάνατος του Κόμπι προκάλεσε θλίψη στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα αλλά και γενικότερα σε όλο τον κόσμο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ