Η σπουδαία WNBAer έρχεται στον Ολυμπιακό για να δώσει πολύ μεγάλη δύναμη στη ρακέτα -και όχι μόνο. Θα έλθει κατευθείαν μετά το κορυφαίο γυναικείο πρωτάθλημα στον κόσμο στο λιμάνι και η συνεισφορά της αναμένεται να είναι καθοριστική.

Μέγκα-ν ατού για “Θρύλο” η Γκούσταφσον! Αρκετές αθλήτριες του WNBA παίρνουν το δρόμο της… (γλυκιάς) ξενιτειάς μετά το τέλος κάθε σεζόν στις ΗΠΑ. Όμως η Ελλάδα δεν ήταν ως τώρα ο αγαπημένος τους προορισμός. Το… χρήμα, άλλωστε, υπάρχει κατά κύριο λόγο στην Κίνα και τη Ρωσία. Η Ρωσία όμως είναι πλέον, λόγω πολέμου στην Ουκρανία -αλλά και της φυλάκισηςη της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ– απαγορευμένη περιοχή.

Η Γκρίνερ κρατείται ως διακινήτρια ναρκωτικών επειδή είχε μαζί της ένα φιαλίδιο με έλαιο μαριχουάνας. Αλλά εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα λύση στο πρόβλημά της δε διαφαίνεται. Και οι περισσότερες WNBAers έχουν ξεγράψει τη Ρωσία από τις λίστες τους. Όσες, πάλι δεν πηγαίνουν Κίνα, προτιμούν, από Ευρώπη, κατά κανόνα την Ισπανία (εκεί έπαιξε πέρυσι η Καλία Κούπερ, MVP των τελικών) και την Τουρκία.

Δύναμη στη ρακέτα και μεταγραφή ουσίας για τον Ολυμπιακό

Η επιτυχία του Ολυμπιακού, λοιπόν, να κλείσει για το ρόστερ του τη Μέγκαν Γκούσταφσον είναι μεγάλη. Και μεγάλης ουσίας. Στα 25,5 της (γεν. 13 Δεκεμβρίου του 1996), η Γκούσταφσον είναι μια δύναμη πυρός μέσα στη ρακέτα. Αριστερόχειρας και με μπόι 191 εκατοστά είναι δυναμική, παίζει με πρόσωπο στο καλάθι και, επιπλέον, είναι και καλή σουτέρ.

Δοκιμάζει πολύ συχνά από μέση απόσταση -αλλά όταν είναι ελεύθερη και από το τρίποντο. Χάρη στο ύψος και τη σωματική της διάπλαση είναι επίσης μια εξαιρετική μπλοκέρ. “Προϊόν” του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, όπου φοίτησε από το 2015-19, πέτυχε στην τελευταία της σεζόν πάνω από 1.000 πόντους. Πήρε το Βραβείο Χοντα και την ψήφισαν κορυφαία μπασκετμπολίστρια της χώρας

Οι Ντάλας Γουίνγκς ήταν που την επέλεξαν στο 2 γύρο του ντράφτ, ως Νο17, το 2019.  Στη “ρούκι” της σεζόν δεν είχε εντυπωσιακά στατιστικά ((2.9 πόντους μ.ο. 2.5 ριμπάουντ). Και την επόμενη (2020) ακόμη πιο χαμηλά. Μεγάλη βελτίωση, ωστόσο, έδειξε στις Γουάσινγκτον Μίστικς, που την κάλεσαν το 2021 για την προετοιμασία και τελικά την κράτησαν δίπλα στη θρυλική Τίνα Τσαρλς, πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Gustafson (@megangustafson10)

Οι Φίνιξ Μέρκιουρις και ο λατρευτός… “Τηγανίτας”!

Εφέτος, συναντά ξανά την Τσαρλς στις Φίνιξ Μέρκιουρι, που και εφέτος είναι μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο. (Έχασε πέρυσι στους τελικού από τις Σικάγο Σκάϊ της Κάντας Πάρκερ). Η Γκούσταφσον παίρνει τη θέση της άτυχης Γκρίνερ, πλάι στην τρομερή Τίνα. Και ο δυο τους συμπληρώνουν μπροστά μια σπουδαία πεντάδα με Νταϊάνα Ταουράσι, Ντάιαμοντ Ντε Σιλντς και Σκάιλαρ Ντίγκινς-Σμιθ. Έχει ως τώρα 9 συμμετοχές  (μέσεος όρος 9,4 λεπτά 5.2 πόντους και 2.2 ριμπάουντ).

Οι 9 πόντοι της σε 10 λεπτά (1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ) απέναντι στις Λας Βέγκας Έισες, που υπό τις οδηγίες της Μπέκι Χάμον είναι το πιο δυνατό φαβορί εφέτος, αλλά και οι 9 πόντοι (2 ριμπάουντ) σε 16 λεπτά απέναντι στις πρωταθλήτριες Σικάγο Σκάι είναι τα ως τώρα χαϊλάιτ της. Να πούμε εδώ ότι η Μέγκαν έπαιξε πέρυσι στην Πολωνία, στην Άρκα Γκντβίνια. Φυσικά μαζί της είχε και τον λατρεμένο σκύλο της, “Τηγανίτα” (Pancake), που, βεβαίως, θα φέρει και στην Ελλάδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Gustafson (@megangustafson10)


Στη Γκντβίνια η Γκούσταφσον ήταν πρώτη σε πόντους και ριμπάουντ με χάιλάιτ της στην Ευρωλίγκα Γυναικών το μέσο όρο της απέναντι στις ομάδες του τελικού, Σόρπον και Φενερμπαχτσέ. Απέναντί τους η WNBAer σέντερ είχε μέσο όρο 18,2 πόντους, 7,2 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1,2 τάπες. Η ομάδα τερμάτισε τρίτη στο Πολωνικό πρωτάθλημα, με πρώτη ασίστερ την πρώην μπασκετμπολίστρια του Ολυμπιακού, Πηνελόπη Παυλοπούλου, που… σίγουρα θα άκουσε για να επιλέξει εφέτος τις “ερυθρόλευκες”!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ