O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open! Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάες, αλλά βρήκε τον τρόπο. Μετά από τρεις ώρες και είκοσι λεπτά ο 23χρονος πανηγύρισε την πρόκριση. Ο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε τον αντιπαλό του με 3-1 σετ ,7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4. Μέχρι και το όγδοο […]

O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open! Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάες, αλλά βρήκε τον τρόπο.

Μετά από τρεις ώρες και είκοσι λεπτά ο 23χρονος πανηγύρισε την πρόκριση. Ο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε τον αντιπαλό του με 3-1 σετ ,7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4.

Μέχρι και το όγδοο γκέιμ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους, για να ακολουθήσουν δύο break εκατέρωθεν, με πρώτο αυτό του Μπάες και τον Τσιτσιπά ν΄ ακολουθεί. Το σετ κρίθηκε στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και απέκτησε προβάδισμα.

Μια απ τα ίδια και στο δεύτερο σετ με εξαίρεση ότι κανένας από τους δύο πρωταθλητές, δεν «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου. Στο tie break, ο Αργεντινός κατάφερε με δυσκολία να επικρατήσει με 7-5 και μετά από 58 λεπτά αγώνα.

Στο τρίτο, και εν τέλει καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς, επέβαλε τον ρυθμό του και με δύο break προηγήθηκε 5-0. Στο σημείο αυτό, ο Αργεντινός αντέδρασε και μείωσε σε 5-3, αλλά ο Ελληνας τενίστας, πήρε το σετ με 6-3 μετά από 44 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος ή τον Γάλλο, Μπενουά Περ (Νο 56 στον κόσμο) ή τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 28).

«Δεν ήταν εύκολο. Χαίρομαι που ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο. Σκληρή μάχη, λίγα… γαλλικά. Ηταν αρκετή η ζέστη, αλλά έπαιξα με καρδιά και δικαιώθηκα. Ο Μπαέζ είναι εξαιρετικός. Ξέρω ότι είχε καλή σεζόν με το Next Gen πέρυσι. Του εύχομαι τα καλύτερα Εχει από τα καλύτερα φόρχαντ που έχω παίξει. Με την σωστή νοοτροπία θα γίνει δύσκολος αντίπαλος τα επόμενα χρόνια και θα επηρεάσει το παιχνίδι στο μέλλον», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ