Στη Βόρεια Γαλλία πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά και προπονητής του, Απόστολος, αποκάλυψε πότε ο γιος του κατάλαβε πως θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το τένις.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν άργησε να καταλάβει τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. Το παραδέχθηκε ο πατέρας του, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP.

«Ήμασταν στη Βόρεια Γαλλία, στη Νορμανδία, και κέρδισε ένα masters τουρνουά. Είχε ζητήσει να συμμετέχει στο junior tour της Γαλλίας και είχε κερδίσει και τα τέσσερα τουρνουά που έγιναν. Ήταν ένας από τους καλύτερους της χρονιάς, οπότε έπαιξε στο masters και το κέρδισε κι αυτό.

Θυμάμαι πως το βράδυ πριν πετάξουμε για Ελλάδα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος και ήρθε να με ρωτήσει εάν μπορούσε να παίζει μόνο τένις και να μην κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, γιατί αισθανόταν πραγματικά υπέροχα όταν ήταν στο γήπεδο του τένις», εξήγησε αρχικά.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς κατανόησε αμέσως το όνειρο του γιου του και, φυσικά, δεν του στάθηκε εμπόδιο.

Όπως πρόσθεσε: «Πιστεύω πως σε μια μέρα που ένα παιδί λέει έτσι την άποψή του, είναι ακριβώς αυτό που έχει μέσα του. Η δυσκολία για εμένα ήταν να καταφέρω να βγάλω τον καλύτερο που είχε μέσα του, για να εκπληρώσει αυτό το όνειρο και αυτήν τη θέληση που είχε να παίξει τένις».

Εν συνεχεία, στάθηκε στο ρόλο που έχουν οι γονείς στις αποφάσεις καριέρας των παιδιών τους. Στην προκειμένη, μιλώντας για το τένις, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να είναι κοντά οι γονείς, γιατί είναι σκληρή η ζωή στο tour. Είναι δύσκολο να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα. Σε κάποιο σημείο αρχίζεις να χάνεις τον προσανατολισμό σου με το τι συμβαίνει στη ζωή.

Εάν η οικογένεια είναι κοντά σου, όπως αποδείχτηκε και αυτήν την εβδομάδα που όλη η οικογένεια ήταν εδώ, επειδή ζούμε στη Νότια Γαλλία, τότε είναι όλα πιο άνετα. Νιώθει σαν στο σπίτι του και αυτό πιστεύω του δίνει επιπλέον δύναμη».

Κλείνοντας, μίλησε για τον τραυματισμό του γιου του στον αγκώνα, ο οποίος τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, πέρυσι: «Πραγματικά, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο δύσκολο για εκείνον. Μου είπε μετά τo ATP Finals στο Τορίνο ότι ήταν πολύ οδυνηρό. Αποφασίσαμε να κάνουμε τη χειρουργική επέμβαση. Ήταν επιτυχημένη και τώρα παίζει χωρίς να νιώθει πόνο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ