Τελικός Νο 20 στην καριέρα του Έλληνα τενίστα, και είχε μπροστά του  τον ένατο τίτλο του. Επίσης πήγαινε για το τρίτο «1000άρι» και το δεύτερο μέσα στο 2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  στον ημιτελικό απέκλεισε τον Σάσα Ζβέρεφ και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Rome Masters, όπου αντιμετώπισε τον Νόβακ Ντζόκοβιτς. Συναντήθηκαν για ένατη φορά, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει στις έξι.

 Τελικός Νο 20 στην καριέρα του Έλληνα τενίστα, και είχε μπροστά του  τον ένατο τίτλο του. Επίσης πήγαινε για το τρίτο «1000άρι» και το δεύτερο μέσα στο 2022, μετά το «back to back» που έκανε στο Μόντε Κάρλο.

Από την άλλη πλευρά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την μεγάλη απουσία του, δείχνει να ξαναβρίσκει τα πατήματα του. Στον ημιτελικό πέρασε το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ και έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τις 1000 νίκες στο Tour και διεκδικούσε τον 87ο τίτλο καριέρας του, και τον πρώτο μέσα στο 2022.

Σε δύσκολη θέση ο Τσιτσιπάς με το ξεκίνημα του τελικού στη Ρώμη. Break με το… καλημέρα για τον Τζόκοβιτς δίχως να χάσει πόντο.




Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε να είναι δυνατός, έκανε δεύτερο break, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πληρώνει τα λάθη του. Είχε και ένα double fault, αλλά και κάποια λάθος ανεβάσματα, που του στοιχήσαν το καταστροφικό του ξεκίνημα στο 1ο σετ.

Τα έβαλε με τον εαυτό του «Παίζεις άθλια». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν έξαλλος με τον τρόπο παιχνιδιού του




Σε εκπληκτική φόρμα ο Τζόκοβιτς, που έκανε τρίτο break. Ο Τσιτσιπάς αδυνατούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό. Επτά winners για τον Σέρβο, δύο για τον Έλληνα. Δύο αβίαστα λάθη ο Τσιτσιπάς, κανένα ο Τζόκοβιτς.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-0 κόντρα στον Τσιτσιπά




Στο δεύτερο σετ εμφανίστηκε ο καλός Τσιτσιπάς και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Διαχειρίστηκε εξαιρετικά τα χτυπήματά του, βρήκε τον καλό του εαυτό στο δεύτερο σετ και κράτησε το σερβίς.




Αποθεώθηκε από την εξέδρα ο Τσιτσιπάς μετά το 5-2 στα games




Το εξαιρετικό smash του Τσιτσιπά που ξεσήκωσε την εξέδρα




Ο Σέρβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έβγαλε αντίδραση. Κάλυψε την διαφορά και ττο tie-break οδηγήθηκε το δεύτερο σετ.

Τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την επιστροφή του στο 2ο σετ και το κατέκτησε.

Νίκη με 2-0 για τον Σέρβο και πρώτος τίτλος για το 2022.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ