Ο “υπηρεσιακός” που χαρίζει χρόνια στα “λιοντάρια”, δεν είναι άλλος από τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ. Όταν το 2016 ο Σαουθγκέιτ αντικαθιστούσε τον Σαμ Αλαρντάις, όλοι μιλούσαν για προσωρινή λύση ανάγκης. Άλλωστε, ο πρώην διεθνής αμυντικός -και αμυντικός μέσος- δεν είχε καμιά σπουδαία προπονητική εμπειρία. Τη Μίντλεσμπρο και την Ελπίδων είχε κοουτσάρει. Και αντικαθιστούσε, υποχρεωτικά κιόλας, έναν […]

Ο “υπηρεσιακός” που χαρίζει χρόνια στα “λιοντάρια”, δεν είναι άλλος από τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ. Όταν το 2016 ο Σαουθγκέιτ αντικαθιστούσε τον Σαμ Αλαρντάις, όλοι μιλούσαν για προσωρινή λύση ανάγκης. Άλλωστε, ο πρώην διεθνής αμυντικός -και αμυντικός μέσος- δεν είχε καμιά σπουδαία προπονητική εμπειρία.

Τη Μίντλεσμπρο και την Ελπίδων είχε κοουτσάρει. Και αντικαθιστούσε, υποχρεωτικά κιόλας, έναν γερόλυκο των γηπέδων και των πάγκων. Ο Αλαρντάις έμεινε στο τιμόνι της Εθνικής για ένα ματς (το νικηφόρο με τη Σλοβακία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του ’18). Παραιτήθηκε όμως μετά από αποκαλύψεις του αγγλικού Τύπου για δωροληψία. O Αλαρντάις απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών αργότερα. Αλλά όχι πριν παραιτηθεί… Τα προκριματικά έτρεχαν όμως και όλοι θεωρούσαν ότι ο Σάουθγκέιτ ήταν ένα “μπάλωμα” μέχρι να βρεθεί ένας “κανονικός” προπονητής.

Ο Γκάρεθ, όμως, όχι μόνο ολοκλήρωσε τότε την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας, αλλά έγινε και ο μόλις τρίτος ομοσπονδιακός τεχνικός που έφερε την Αγγλία στα ημιτελικά Μουντιάλ. (Άλφρεντ Ράμσεϊ και Μπόμπι Ρόμπσον οι άλλοι δύο…)

Ο “υπηρεσιακός” έφτασε και ως τον τελικό του EURO!

Πέρυσι, η Αγγλία “του” έφτασε και στον τελικό του EURO και τον έχασε στο “τσακ”. Και προχθές σφάργισε πανηγυρικά και την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του Κατάρ, μ’ ένα, φαινομενικά, λίγο… αγενές 0-10 επί του Σαν Μαρίνο. Είχε προηγηθεί ωστόσο και το 5-0 επί της Αλβανίας, οπότε δεν πρέπει να έχουν παράπονο στο κρατίδιο. Είναι σαφές ότι ο Γκάρεθ θέλει να ενσταλλάξει στην ομάδα του τη νοοτροπία ότι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, εκείνη πρέπει να παίζει το παιχνίδι της όσο καλύτερα μπορεί.

Οι προσεκτικοί, ωστόσο, δε θα σταθούν φυσικά ούτε στα 10 γκολ απέναντι σε μια κλάσεις κατώτερη ομάδα, ούτε στα 4 του Χάρι Κέιν. Θα σταθούν πολύ περισσότερο στα γκολ του Εμίλ Σμιθ-Ρόου στην παρθενική του συμμετοχή και του Μπουκάγιο Σάκα, που ξεκίνησε βασικός και συμπλήρωσε, στα 20 του 14 συμμετοχές ήδη με την ανδρών.

Στην επίσης πρώτη συμμετοχή του Γκάλαχερ και του Ραμσντέιλ με τη φανέλα της Εθνικής.

Ο Γκάρεθ ανανεώνει τα “λιοντάρια” χωρίς μεσοδιάστημα “κοιλιάς”. Τίτλος από μόνος του αυτός!

Πάνω απ’ όλα, στον τρόπο με τον οποίο σιγά σιγά ο Σάουθγκέιτ καταφέρνει και χαρίζει… χρόνια στα “λιοντάρια”. Στα πέντε χρόνια του, ο παρολίγο… “υπηρεσιακός” έχει καλέσει για πρώτη φορά 50 νέους παίκτες στην Εθνική Αγγλίας. Τους έχει δώσει την ευκαιρία και, το κυριότερο, πολλοί απ’ αυτούς την έχουν ηδη αξιοποιήσει. Το πιο σημαντικό; Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 23! Δηλαδή παίκτες με τουλάχιστον δέκα, δώδεκα καλά χρόνια μπροστά τους!

Κι όλα αυτά με την Αγγλία να παρουσιάζεται αποτελεσματική στην επίθεση, προσεκτική στην άμυνα και δημιουργική στο κέντρο. Με άλλα λόγια, να παίζει και ποδόσφαιρο που δε βαριέσαι να το δεις, ούτε είναι εντελώς προβλέψιμο. Με άλλα λόγια… ποιος “υπηρεσιακός”; Διαμάντι αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ο Γκάρεθ για την Εθνική Αγγλίας. Και αν τα αποτελέσματα στο Κατάρ τον δικαιώσουν βάζει πλώρη για πολλά ακόμη χρόνια στον πάγκο της.

Θα είναι χρόνια που θα τον δικαιώσουν, αν μη τι άλλο, για ένα πράγμα -πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο για μια Εθνική. Την εκ βάθρων ανανέωσή της, χωρίς μεσοδιάστημα “κοιλιάς” στην απόδοσή της. Ο… θεός και η βασίλισσα ήξεραν εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια ότι τα “λιοντάρια” χρειάζονταν φρεσκάρισμα. Νέα πρόσωπα, διψασμένα για διάκριση, με ταλέντο και πίστη στη φανέλα και στα πόδια τους. Ο Σάουθγκέιτ το έχει ήδη πετύχει. Και αυτό συνιστά έναν “τίτλο” από μόνο του!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!