Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα

Το 2030 θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη τότε στην Ουρουγουάη.

Η πρώτη οικοδέσποινα, μαζί με την Αργεντινή, τη Χιλή και την Παραγουάη κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για να διοργανώσουν αυτό το επετειακό Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, εξήγησε πως οι τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής θέλουν η διοργάνωση να επιστρέψει: «Στο αρχικό σπίτι της».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 διεκδικούν και οι Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον -όχι επίσημο, όμως- το Ισραήλ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Για εμάς, θα έπρεπε να ονομάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 Εκατονταετηρίδας», τόνισε ο Ουρουγουανός υπουργός Αθλητισμού, Σεμπάστιαν Μπάουζα.

Όπως πρόσθεσε: «Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Εκατονταετηρίδας. Ο εορτασμός των εκατό ετών από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εκεί. Επιστροφή στον μύθο, πίσω στα βασικά».

Ο τελικός, σύμφωνα με το φάκελο υποψηφιότητας, θα γίνει στο στάδιο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, εκεί δηλαδή όπου διεξήχθη και ο πρώτος τελικός ανάμεσα στην οικοδέσποινα και την Αργεντινή (4-2).

Ωστόσο, πολλοί θεωρούν πως πολύ δύσκολα η FIFA θα δώσει ξανά τη διοργάνωση στη Λατινική Αμερική. Εκεί είχε φιλοξενηθεί το Μουντιάλ του 2014, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 θα γίνει στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ