Ένα τρελούτσικο αλλά... πολύ συμφέρον, από πολλές απόψεις, σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τον απολεισμό του Εκουαδόρ από το Παγκόσμιο Κύπελλο και την παρουσία εκεί της Ιταλίας... δια της τεθλασμένης!

Η Ιταλία στο Μουντιάλ -μέσω… Εκουαδόρ; Λέτε; Ο αποκλεισμός της πρωταθλήτριας Ευρώπης από τη Βόρειο Μακεδονία ήταν ένα σοκ για την ίδια. Και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και… τα ταμεία της ΦΙΦΑ, φυσικά. (Διότι άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με Ιταλία μέσα κι άλλο άνευ. Ποια Βόρεια Μακεδονία τώρα -από εμπορικής σκοπιάς, τουλάχιστον;)

Μια απίθανη αβλεψία (ή μάλλον πονηριά, όπως τείνουν να καταλήξουν στη FIFA) του Εκουαδόρ, ωστόσο, ίσως δώσει λύση εξ ουρανού στη Σκουάντρα Ατζούρα. Να το πάρουμε απ΄την αρχή. Στις αρχές Μαΐου, η Χιλή, που έχει έννομο συμφέρον, έκανε καταγγελία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για τον Μπιρόν Καστίγιο.

Στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι ο δεξιός μπακ όχι μόνο δεν είναι γέννημα-θρέμμα του Εκουαδόρ και του Χενεράλ Βιγιαμίλ Πλάγιας, αλλά λάθος είναι στο δελτίο του και η ημερομηνία γέννησής του. Σύμφωνα με τη Χιλή, ο παίκτης δεν είναι του 1998, αλλά του 1995. Και είδε το φως της ζωής στο Τουμάκο της Κολομβίας!

Οι σκέψεις της FIFA που ευννούν την Ιταλία

Η Χιλή πόνταρε στο μηδενισμό του Εκουαδόρ στα μεταξύ τους ματς, έτσι ώστε να πάρει +5 βαθμούς (στο γήπεδο έχασε εντός και ήλθε ισόπαλη εκτός). Έτσι, θα περνούσε στη βαθμολογία το Περού (στη “χάρτινη” διαφορά γκολ) και θα βρισκόταν αντ’ αυτού στο Κατάρ, για το νοκ-άουτ ματς με την Αυστραλία, που, μαζί με το μπαράζ Κόστα Ρίκα-Νέα Ζηλανδία θα συμπληρώσει τις 32 ομάδες.

Η τιμωρία του Εκουαδόρ με αποκλεισμό από το Κατάρ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία σχεδόν δεδομένη. Τα πειθαρχικά όργανα της ΦΙΦΑ έχουν πειστεί ότι, παρά τα όσα ισχυρίζονται τώρα, οι αρμόδιοι της ομάδας ήξεραν πως ο Καστίγιο έπαιζε χωρίς να έχει δικαίωμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η πόρτα για το Μουντιάλ ανοίγει, απαραιτήτως στη Χιλή!

Στις σκέψεις της Ομοσπονδίας είναι, αντί να δώσει, γι’ αυτήν την παρατυπία του Εκουαδόρ θέση στο Μουντιάλ στην 7η ομάδα των Προκριματικών της COMNEBOL, να δώσει μια wild card στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία. Είναι μια “προχωρημένη” σκέψη. Και δε θα είναι εύκολο να βρει και “λογική” αιτιολόγηση από πλευράς Ομοσπονδίας. (Πέρα από το ότι τυχόν πρόκριση της Χιλής, αδικεί το Περού, που κέρδισε την πιθανότητα παρουσίας του στο Μουντιάλ στο γήπεδο και θα την έχανε “στα χαρτιά”, χωρίς να φταίει). Αλλά… πολύ θα αρέσει -σε κόσμο, κανάλια, διοργανωτές, εταιρείες αθλητικών ειδών, σπόνσορες κ.λπ. Οπότε… ποτέ μη λες ποτέ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ