Δύο γκολ σημείωσε ο Ολιβιέ Ζιρού κι έγραψε ιστορία.

Σε ευρείας έκτασης νίκη με 4-1 επί της Αυστραλίας έφθασε η Γαλλία στην πρεμιέρα της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Τα «καγκουρό» έκαναν το… λάθος και προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Κρεγκ Γκούντουιν αιφνιδίασε τους «τρικολόρ» όταν βρήκε δίχτυα στο 9’.

Η συνέχεια, όμως, άνηκε στους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο κι έφθασαν εν τέλει σε θρίαμβο.

Ο Αντριέ Ραμπιό ισοφάρισε στο 27’, με κοντινό σουτ. Ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε δύο γκολ, στο 32’ και το 71’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ με κεφαλιά.

Ο Γάλλος επιθετικός της Μίλαν έφθασε τα 51 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο κι έγραψε ιστορία, καθώς είναι πλέον μαζί με τον Τιερί Ανρί οι πρώτοι σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους.

Βέβαια, μπορεί να τον ξεπεράσει άμεσα εφόσον βάλει κι άλλο γκολ στο φετινό Μουντιάλ, ώστε να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή.

Η Αυστραλία είχε χάσει στο 45’+2’ χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς η κεφαλιά του Τζάκσον Ιρβάιν βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ (89′ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λικά Ερναντέζ (13′ Τεό Ερναντέζ), Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (89′ Τουράμ).

Αυστραλία: Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντέγκενεκ), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, ΜακΓκρι (73′ Μαμπίλ), Ιρβάιν (85′ Μπακούς), Λέκι, Γκούντουιν (74′ Κουόλ), Ντιουκ (56′ Κάμινγκς).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:




4-1, έγραψε ιστορία ο Ζιρού:




Κυριαρχικό κρεσέντο και 3-1 ο Εμπαπέ:




Στο δοκάρι σταμάτησε η κεφαλιά του Ιρβάιν:




Έχασε το άχαστο ο Εμπαμπέ:




Απείλησε με συρτό σουτ ο Γκριεζμάν:




2-1, Ραμπιό σερβίρει, Ζιρού εκτελεί:




1-1, απαντά με κεφαλιά ο Ραμπιό:




Εκατοστά από το γκολ του τουρνουά ο Ντιουκ:




0-1, σοκάρει τους “Τρικολόρ” ο Γκούντουιν:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Αυστραλίας

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Γαλλίας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ