Έκαναν πίσω οι Σαουδάραβες λόγω... Ισπανίας, Πορτογαλίας και Μαρόκου.

Το 2030 θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη τότε στην Ουρουγουάη.

Πρόκειται για μια επετειακή διοργάνωση που πολλοί θα ήθελαν να διοργανώσουν, όπως οι Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, αλλά και η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

Υποψηφιότητα ήταν να καταθέσει και η χώρα μας, σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Το μεγαλύτερο κόστος, για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, θα το αναλάμβανε η Σαουδική Αραβία. Η τελική φάση θα δηλωνόταν να φιλοξενηθεί στο Ριάντ.

Από ελληνικής πλευράς, στο φάκελο υποψηφιότητας θα βρίσκονται το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η «OPAP Arena», αλλά και το νέο γήπεδο που θα χτιστεί στον Βοτανικό και η νέα Τούμπα.

Αναφορικά με την Αίγυπτο, είχε δεσμευθεί να κατασκευάσει νέο υπερσύγχρονο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca» η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Ο υπουργός Εξωτερικός Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει την Ελλάδα και την Αίγυπτο για την απόφασή τους.

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα η αιτία ήταν πως η κοινή υποψηφιότητα των Ισπανίας, Πορτογαλίας και Μαρόκου θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τη διοργάνωση, οπότε κάθε άλλη υποψηφιότητα κρίνεται «φτωχή».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ