Το NBA-out του Παπαγιάννη αγχώνει Πρίφτη και ΠΑΟ… Και ο λόγος είναι διπλός. Ο πρώτος, είναι αυτονόητος. Ο πανύψηλος 24χρονος φορ (γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1997), είναι από τους παίκτες-κλειδί στην ομάδα του “εξάστερου”. Όχι μόνο για τα πολύτιμα 221 εκατοστά του κάτω απ’ τη ρακέτα. Αλλά και επειδή τα αξιοποιεί με μπασκετική νοημοσύνη, […]

Το NBA-out του Παπαγιάννη αγχώνει Πρίφτη και ΠΑΟ… Και ο λόγος είναι διπλός. Ο πρώτος, είναι αυτονόητος. Ο πανύψηλος 24χρονος φορ (γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1997), είναι από τους παίκτες-κλειδί στην ομάδα του “εξάστερου”. Όχι μόνο για τα πολύτιμα 221 εκατοστά του κάτω απ’ τη ρακέτα. Αλλά και επειδή τα αξιοποιεί με μπασκετική νοημοσύνη, πειθαρχημένο παιχνίδι και μια μεγάλη δόση πάθους.

Ο δεύτερος λόγος είναι… καρμικός. Παραδοσιακά, ο Παναθηναϊκός (όπως, άλλωστε και ο “αιώνιος”) έχει στηρίξει τις επιτυχίες του σε μια συγκεκριμένη συνταγή. Κορμό από  Έλληνες παίκτες, με έναν-δύο ως κεντρικούς πυλώνες και σημεία αναφοράς, που πλαισιώνονται από όσο το δυνατόν καλύτερους ξένους.

Στον Παναθηναϊκό του Δημήτρη Πρίφτη, Έλληνες με εμπειρία σε τοπ μπασκετικό επίπεδο είναι μόλις δύο. Ο Γιάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο αρχηγός, μετά την αποχώρηση, πέρυσι, του Νικ Καλάθη για τη Μπαρτσελόνα, ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του ως το 2023. Αλλά… χωρίς NBA-out. Κι αυτή είναι η διαφορά.

Το NBA-out και οι σκέψεις για το δεύτερο πέρασμα από τις ΗΠΑ

Ο Παπαγιάννης έχει επίσης συμβόλαιο ως το 2023 με τους “πράσινους”. Όμως στο συμβόλαιό του προβλέπεται NBA-out μετά την τρίτη χρονιά -δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να αποπειραθεί και πάλι την εδραίωσή του στις ΗΠΑ Το πρώτο του πέρασμα από εκεί, δεν ήταν ό,τι περίμενε, παρότι επελέγη Νο13 στο draft -από τους Σανς, που τον παραχώρησαν στους Κινγκς.

Με τους Σακραμέντο Κινγκς δεν εντυπωσίασε. Έπαιξε συνολικά μόλις σε 38 ματς σε δύο σεζόν (22 και 16) και σε κανένα δεν ξεκίνησε βασικός. Και με τους Πόρτλαντ Τρέιλ-Μπλέιζερς έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι. Τον Ιούνιο του 2018, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Αλλά με το όνειρο του NBA πάντοτε ζωντανό στο μυαλό του. Λογικά, από την πλευρά του. Η δοκιμή του στο NBA ξεκίνησε όταν ήταν ούτε 19 χρονών. Και έληξε πρν κλείσει τα 21. Ψήλωνε ακόμη, εκείνη την εποχή -κυριολεκτικά!

Στις σκέψεις του παίκτη υπάρχει, λοιπόν, πάντοτε η δεύτερη ευκαιρία του εκεί, αρκετά πιο ώριμου πια και πιο “ψημμένου” σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Εφέτος, στην Ευρωλίγκα ο Παπαγιάννης έχει μέχρι στιγμής μ.ο. 9,3 πόντους και 8,1 ριμπάουντ. Είναι αριθμοί που χωρίς να αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, δεν… κλείνουν κιόλας τα μάτια των σκάουτ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Αν θα θελήσει, λοιπόν, να δοκιμάσει ξανά την τύχη του αξιοποιώντας το NBA-out του συμβολαίου του, τον Ιούνιο, κανείς δεν το ξέρει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι σε τέτοια περίπτωση, το πλήγμα για τον Παναθηναϊκό θα είναι σημαντικό. Μετά τον Καλάθη και τον Μήτογλου, που επίσης έφυγε εφέτος το καλοκαίρι για την Ολίμπια Μιλάνο, η απώλεια ενός ακόμη κομβικού Έλληνα παίκτη δε θα είναι ό,τι καλύτερο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Uncategorized

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ