Ο Ραϊόλα... πήρε το όπλο του και ρίχνει από τώρα στο τραπέζι ένα από τα πιο γερά χαρτιά του. Ο μέσος του 'Αγιαξ θα μοσχοπωληθεί και επειδή το αξίζει, αλλά και επειδή... αυτό είναι ο Άγιαξ (και μέσω του ιταλού μάνατζερ)...

Η… εξαργύρωση του “στρατιώτη” Ράιαν (Γκράβενμπερχ)! Το είπαμε και τις προάλλες: αυτό θα είναι το καλοκαίρι του Μίνο Ραϊόλα. Το καλοκαίρι, βασικά του Έρλινγκ Χάαλαντ -διότι αυτός έχει εν ισχύι συμβόλαιο με τη Ντόρτμουντ και, άρα, κάποια ομάδα θα πρέπει να δώσει πολλά εκατομμύρια για να τον πάρει από τώρα. (Και, φυσικά, ανάλογα μεγάλη θα είναι και η προμήθεια για τον Ιταλό). Ο Ραϊόλα έχει όμως και αρκετά δυνατά ονόματα που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Πολ Πογκμπά, Νουσαΐρ Μαζραουί, Αλεσάντρο Ρομανιόλι, Τζάστιν Κλάιφερτ…

Γι’ αυτούς μεγάλη προμήθεια σημαίνει μεγάλο συμβόλαιο. Κάτι που σημαίνει ότι το δέλεαρ πρέπει να… αυξηθεί. Π.χ. η Ρεάλ, ό,τι κι αν βάζει να λένε ο Ραϊόλα, δεν παίζει να δώσει 150.000.000 για τον Χάαλαντ, αλλά και καμιά 50ρια ακόμη για τον -σημερινό- Πογκμπά. Και λέμε γι’ αυτόν, επειδή, μαζί με τον Μαζραουί είναι τα πιο δυνατά πιόνια που βγάζει στη σκακιέρα ο Ιταλός. Ειδικά ο Πογκμπά, εάν θέλει να βρει μεγάλο συμβόλαιο, θα πρέπει να βγει στη γύρα μ’ ένα… “μπόνους” για την ομάδα που θα τον πάρει. Κυρίες και κύριοι, ιδού ο… στρατιώτης Ράιαν!

Ο Ράιαν Γκράβενμπερχ, διότι γι’ αυτόν μιλάμε, κλείνει τα 20 του σε δυο μήνες (γεν. 16/5/2002). Παίζει όμως στη μεγάλη ομάδα του Άγιαξ από τα 16 του (ρεκόρ για το σύλλογο). Ντεμπουτάρισε μαζί του τον Αύγουστο του 2018. Κι από τότε έχει “γράψει” σχεδόν 100 συμμετοχές -97 για την ακρίβεια, 11 γκολ και 13 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρασε εφέτος μια κάμψη στην απόδοσή του, αλλά την ξεπερνάει. Πρόσφατα, απέναντι στην Καμπούρ έκανε ένα σπουδαίο ματς, με δύο ασίστ κι ένα γκολ.

Ένας πασέρ ακριβείας που δεσπόζει στο κέντρο

Ψηλός, 1μ90 και επιβλητικός στη μεσαία γραμμή, ο 20χρονος Γκράβενμπερχ παίζει όλο τον άξονα με αυτοπεποίθηση και μαεστρία. Μοιράζει παιχνίδι με ακρίβεια και έχει σπουδαίο μάτι για το τι εξελίσσεται μέσα στο γήπεδο, ειδικά στον κενό χώρο. Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν είναι -ακόμη- εξίσου καλός, αλλά, φυσικά, συμμετέχει και σ’ αυτό με δυναμισμό και πάθος, πλάι σ’ ένα καθαρόαιμο “εξάρι”. Και, άλλωστε, η σημαντική λέξη εδώ είναι το “εξίσου”. Διότι είναι τόσο καλός επιθετικά, που αν ήταν το ίδιο και αμυντικά, η τιμή του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τα 35.000.000 που ήδη εκτιμά το Transfermarkt ότι αξίζει.

Το… “εργοστάσιο” παραγωγής του ‘Αγιαξ είναι εδώ και χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τον Ραϊόλα. Και ο Γκράβενμπερχ θα φέρει πολύ χρήμα και στους δύο. Τώρα, είναι καλύτερα από αύριο και γι’ αυτό ο παίκτης ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιό του με την ολλανδική ομάδα, που λήγει του χρόνου το καλοκαίρι, δε θα ανανεωθεί.

https://youtu.be/s6N7QjZ8Ld0

Και οι “μνηστήρες” είναι πολλοί. Διότι ΟΚ. Ο Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ δεν έλαμψε στη Γιουνάιτεντ (που όμως γενικά κινείται προβληματικά εδώ και κάμποσο καιρό). Η αγγλική ομάδα μάλλον δε θα μπει σε πλειοδοσία για έναν ακόμη υπερταλαντούχο, αλλά πολύ νεαρό ακόμη χαφ. Αλλά, απ’ την άλλη, ο Φρένκι ντε Γιονγκ, μετά τον Τσάβι ειδικά, δείχνει σπουδαία πράγματα στη Μπαρτσελόνα. Φυσικά, η Μπάρτσα έχει (εκτός του ντε Γιονγκ) και μια πληθώρα υπερταλαντούχων μέσων και δύσκολα θα “πειστεί” να ξοδέψει και για τον Γκράβενμπερχ.

Γιουβέντους, Ατλέτικο, Ίντερ, Μπάγερν, Λίβερπουλ…

Ομάδες, όμως, όπως η Γιουβέντους, η Ατλέτικο, η Ίντερ και η Μπάγερν -που σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρονται- μπορούν να αποτελέσουν επόμενο σταθμό για τον Γκράβενμπερχ. Ένας χαφ με σταθερό ποσοστό πάνω από 85% σε σωστές πάσες, είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Ότι, στα 20 του, θα πρέπει να έχει και καλή διαχείριση σ’ ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από την Eredivisie είναι βέβαιο. Αλλά δεν είναι και πρόβλημα.

Ειδικά εφόσον, κάτι μας λέει, ότι ο παίκτης θα πάει ακριβώς με τέτοιους όρους στην επόμενη ομάδα του. Κι επειδή, για να βγαίνει από τώρα στο “σφυρί”, είπαμε, κάπως θα συνδεθεί ως “μπόνους” με κάποιον από τους ελεύθερους κι ωραίους του Ραϊόλα, τα σενάρια είναι πολλά. Π.χ. η Λίβερπουλ πάσχει στο δεξί πίσω άκρο της. Και ο Μαζραουί είναι μια εξαιρετική περίπτωση, σε λογική τιμή. Ένα “πακετάκι” με τον πιο φτηνό, πιο νεαρό σε ηλικία και πιο εξελίξιμο Γκράβενμπερχ (αντί του Πογκμπά) μοιάζει καλό.

Απ’ την άλλη, αν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν όντως θέλει τόσο πολύ τον Γκράβενμπερχ στη Μπάγερν, ο Ραϊόλα ίσως ρίξει νερό στη… σαμπάνια του και η μεταγραφή γίνει όχι ως συνοδευτικό, αλλά ως κυρίως πιάτο. Τέλος, υπάρχει και η ιταλική αγορά, με την Ίντερ να μοιάζει πιο πιθανός προορισμός. Ο Χακάν Τσαλχάνογλου με τον Γκράβενμπερχ στο πλάι του και τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς ως “εξάρι” είναι ένας εξαιρετικός συνδυσσμός. Τέλος πάντων, όμως, θα δούμε. Είπαμε, άλλωστε. Ήταν να μην τον βγάλει στο… σφυρί ο Μίνο. Αφού τον έβγαλε, η… εξαργύρωση του “στρατιώτη” Ράιαν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι κι αλλιώς!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άγιαξ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ