Κάθε χρόνο και καλύτερος, στην Πορτογαλία, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα, ο 28χρονος Έλληνας γκολκίπερ έχει ανεβάσει τις μετοχές του στα ύψη και η Μπενφίκα... το ξέρει. Δε βιάζεται, ούτε εκείνη, ούτε ο παίκτης. Και βάζει τον πήχυ ψηλά!

Ο… πολυμήχανος Οδυσσέας (Βλαχοδήμος!) Από τα 16 του ήδη, κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ το ταλέντο του Έλληνα γκολκίπερ που μόλις έκλεισε, στις 26 Απριλίου, τα 28 του. Πριν -επιτέλους- κάποιος ομοσπονδιακός προπονητής, ο Άγγελος Αναστασιάδης τότε, στις 15 Νοεμβρίου του 2018 τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδος, ο Οδυσσέας είχε παίξει για όλες τις Νέων της Γερμανίας. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Μπάγερν τον ήθελαν στις Ακαδημίες τους.

Το 2011, χρονιά που ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν έπαιρνε το χρυσό στα σημαντικότατα στη Γερμανία βραβεία Φριτς Βάλτερ, στην κατηγορία Κ19, ο Οδυσσέας έπαιρνε το χάλκινο στην κατηγορία Κ17. Και με την Κ21 κατέκτησε το EURO, το 2017. Ήταν αναπληρωματικός του Γιούλιαν Πόλερσμπεκ. Αλλά ο Πόλερσμπεκ είναι σήμερα τριτοτέταρτος γκολκίπερ της Λιόν με αξία 800.000 ευρώ. Και ο Βλαχοδήμος είναι ο αδιαφιλονίκητος Νο1 της Μπενφίκα, με αξία στο Trasnfermarkt 15.000.000. Αλλά και με τις απαιτήσεις των “αετών” για να τον δώσουν να φτάνουν τα 40.000.000!

Εντυπωσιακά στατιστικά και… γουρλής για την Εθνική!

Ευτυχώς για μας, ο Οδυσσέας είναι από το Νοέμβριο του 2020 και ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής. Συνολικά σε 27 ματς με τη γαλανόλευκη, ο Βλαχοδήμος έχει πάρει σπίτι 13 clean sheets.  Κι απ’ αυτά, τα 9 με τις… προηγούμενες ομάδες μας, που μάλλον κανείς δε θέλει να θυμάται πώς ακριβώς έπαζαν συνολικά.  Αλλά και τα 4 clean sheets του τώρα, στο Nations League με την Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ, λένε πολλά.

Το… θηριάκι μας, των 191 εκατοστών είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αυτή η νέα Εθνική ομάδα, επιτέλους, είναι ένα σύνολο με αρχή, μέση, τέλος, αγωνιστικό πλάνο, αλλά και πείσμα και πάθος. Ο Οδυσσέας έχει δει μόλις 19 φορές τη μπάλα στην εστία του ως γκολκίπερ της Εθνικής. Στον Όμιλό μας στο Nations, ούτε μία, στο 4Χ3=12 (πρώτη φορά από το 2013 που καταφέρνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα σε προκριματικό όμιλο και μάλιστα με ανέπαφη εστία!).

 


Ειδικά σ’ αυτή τη διοργάνωση, ο Οδυσσέας έκανε κι ένα ρεκόρ. Σε 9 ματς (7 νίκες και 2 ισοπαλίες) δεν έχει δεχθεί γκολ. Είναι όμως και γενικά… γούρικος για την ομάδα. Μ’ αυτόν κάτω απ’ τα δοκάρια, η Ελλάδα έχει μόλις 3 επίσημες ήττες (και 2 σε φιλικά). Έχει νικήσει 14 φορές και έχει έλθει ισόπαλη 8. Οι μετοχές του παίκτη είναι στα ύψη, με πολλές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να τον έχουν στο μικροσκόπιο.

Στο “μάτι” της Ατλέτικο Μαδρίτης -και όχι μόνο…

Με 65 clean sheets σε 168 ματς, πλέον, με τη Μπενφίκα, ο Οδυσσέας έχει συμβόλαιο με τους “αετούς” ως το 2024. Σε τέλεια ηλικία για γκολκίπερ, πολύ έμπειρος πια και με υψηλές παραστάσεις, ο Βλαχοδήμος σποτελεί εδώ και καιρό περίπτωση έντονου ενδιαφέροντος για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ λένε ότι είναι επίσης στο “παιχνίδι”. Αλλά όπως είπαμε, η Μπενφίκα έχει πολύ ψηλά τον πήχυ, κοντά στα 40.000.000.

 


Είναι ένα ποσόν που αν η Ατλέτικο μείνει χωρίς τον Γιαν Όμπλακ μπορεί άνετα να δώσει για τον Έλληνα γκολκίπερ. Που, εν τω μεταξύ, δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Η Μπενφίκα θα είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και εξαιτίας και του ίδιου, η Ελλάδα ανέβηκε κατηγορία στο Nations League και έχει μπροστά της προκριματικά EURO. Ο Οδυσσές θα φανεί κι άλλο. Και… όσο πιο πολύ τον βλέπουν, τόσο πιο πολύ αρέσει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ