Η Εθνική του Μάρκο Ρόσι ανεβάζει τις μετοχές του ποδοσφαίρου της χώρας στα ύψη. Ολόκληρη, κοστίζει, θεωρητικά, όσο μόνο ένας Άγγλος παίκτης και λιγότερο απ' όσο δύο Ιταλοί ή Γερμανοί. Αλλά είναι πρώτη στον Όμιλο τους. Και έχει κάνει την Αγγλία γιο-γιο!

Έχετε καταλάβει τι κάνει αυτή η Ουγγαρία; Στον Ούγγρο λατρεμένο (λόγω και Γουέμπλεϊ) του Παναθηναϊκού Φέρεντς Πούσκας ανήκει η φράση που παρέδωσε στην ιστορία ο Μίμης Δομάζος. “Ούτε άγχος, ούτε φόβος, χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος. Έντεκα εκείνοι, έντεκα κι εμείς“!

“Πούσκας Αρένα”, λέγεται, φυσικά, εξαιτίας του πρώτου σκόρερ της όλων των εποχών και το γήπεδο όπου παίζει η Ουγγαρία. Γήπεδο στο οποίο νίκησε την Αγγλία, στην πρεμιέρα τους στο Nations League με 1-0. ΟΚ. Έχασε εκτός από την Ιταλία. Αλλά μετά, παίρνει ισοπαλία από τη Γερμανία και πάλι στο Πούσκας Αρένα. Και στο τεταρτό της ματς στη διοργάνωση, πάει στο “Μολινό” και… διασύρει την Αγγλία με 0-4! Έντεκα εκείνοι, έντεκα κι αυτοί!

Το τι γράφει ο σημερινός αγγλικός Τύπος γι’ αυτή την εξευτελιστική ήττα, τη βαρύτερη εντός έδρας για τα “Τρία Λιοντάρια” από το 1928, μάλλον το… φαντάζεστε. “Ξεφτίλα”, “ξεπεσμός”, “χάλι”, ταπείνωση είναι από τα πιο επιεική που ακούει ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ. Ο οποίος, στωικά, είπε απλώς ότι το προσεχές διάστημα θα είναι “άβολο και δυσάρεστο”, αλλά και ότι “έτσι είναι η ζωή του προπονητή”…

Ρόσι: “Ενα λεπτό σιγής όταν πεθάνω μετά απ’ αυτό το 0-4”!

Φυσικά, όσο οι προβολείς πέφτουν στον ηττημένο, η δόξα για το νικητή είναι διπλή. Η Ουγγαρία είναι μ’ αυτή τη νίκη, πρώτη σε Όμιλο που έχει μέσα τη Γερμανία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και τη φιναλίστ του EURO Αγγλία! Έχει τη 2η καλύτερη επίθεση ως τώρα (7 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (3). Και αν για τον Σάουθγκέιτ το προσεχές διάστημα θα είναι “άβολο και δυσάρεστο”, για τον Μάρκο Ρόσι, τον 58χρονο Ιταλό προπονητή της Ουγγαρίας, θα είναι το ακριβώς αντίθετο!

Ο Ιταλός είναι πλέον εθνικός ήρωας στη χώρα. Ομοσπονδιακός προπονητής της από το 2018, έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2025. Με μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια, ο Ρόσι φέρνει αυτά τα αποτελέσματα με μια Εθνική που βρίσκεται στο Νο40 της κατάταξης της FIFA. Ενώ η Αγγλία είναι, η Ιταλία και η Γερμανία 12η! (Η Ελλάδα 55η, προς ενημέρωση…) Μετά το 0-4, ο Ρόσι είπε απλά: “Νομίζω ότι μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα όταν πεθάνω θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή στο Πούσκας Αρένα”!

Μια ομάδα που κοστίζει όλη… όσο ο Χάρι Κέιν μόνος του!

Η Ουγγαρία είχε να νικήσει την Αγγλία εκτός έδρας σχεδόν 70 χρόνια, από το 1953! Το αποτέλεσμα κάνει το γύρο του κόσμου και φέρνει την ομάδα στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Το ίδιο και τη δουλειά που, σταθερά και μεθοδικά δείχνει να κάνει ο Ρόσι σ’ αυτήν. Και, φυσικά, η ως τώρα πορεία της στο Nations League ανεβάζει και τις μετοχές του ουγγρικού ποδοσφαίρου συνολικά.


Διότι, πρέπει να το πούμε κι αυτό. Σύμφωνα με το Trasnfermarkt η Ουγγαρία, ως Εθνική, έχει αξία 105.000.000 ευρώ! Περίπου όσο, δηλαδή, κάνει μόνος του ο Χάρι Κέιν (100.000.000)! Λιγότερα απ’ όσο κάνουν μαζί ο Σάντρο Τονάλι και ο Αλεσάντρο Μπαστόνι (110.000.000). Κι ακόμη λιγότερα απ’ όσο κάνουν μαζί ο Τζόσουα Κίμιχ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα (145.000.000 ευρώ!).  Με άλλα λόγια, εκτός από τον Πούσκας (“έντεκα κι εκείνοι, έντεκα κι εμείς”), η Ουγγαρία του Ρόσι δικαιώνει και τον Γιόχαν Κρόιφ. Τον άνθρωπο που είπε κάποτε: “Ποτέ δεν είδα ένα τσουβάλι με λεφτά να παίζει μπάλα”. Μπράβο της!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ