Σε δαιμονιώδη κατάσταση, ενόψει και Μουντιάλ, ο Αργεντινός και βάζει, αλλά και μοιράζει γκολ εφέτος στην Παρί. Οι συνολικοί αριθμοί του σ' αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Κι αν ποτέ μπει και ο Εμπαπέ σε τέτοιο τρόπο αγωνιστικής σκέψης, η Παρί πάει για μεγάλα πράγματα εφέτος...

Μέσι: Το πιο καλό… γκαρσόνι, είναι αυτός! Η λέξη “γκαρσόνι” είναι μια, υποτίθεται “εκλεπτυσμένη” φράση για το “(ψιτ!), παιδί” των νεοελλήνων στα εστιατόρια. Σημαίνει στην κυριολεξία “παιδί” -αγόρι συγκεκριμένα. Και το χρησιμοποιούν και οι Γάλλοι (χωρίς το “ψιτ”), για τους σερβιτόρους. Ο Λιονέλ Μέσι, πάλι, “γκαρσόν” με την κυριολεκτική έννοια, δεν είναι πια. Στις 24 Ιουνίου έκλεισε τα 35. Δεν έχει, όμως, κανένα πρόβλημα να είναι “γκαρσόν” με την άλλη έννοια -είτε με “ψιτ”, είτε χωρίς.


Ο Αργεντινός άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, πλέον, το λέγαμε καιρό τώρα, έχει εφέτος το κίνητρο του τελευταίου Μουντιάλ που θα λαμπρύνει με την παρουσία του. Ήταν δεδομένο ότι θα ήταν διαφορετικός. Και πράγματι έτσι έγινε. Ο Μέσι έχει ξεκινήσει τη σεζόν πάρα πολύ εντυπωσιακά και ειδικά σ’ αυτόν τον τομέα του “σερβιρίσματος”. Σε πέντε παιχνίδια, ως τώρα, στh Ligue 1, ο Αργεντινός έχει δώσει 4 ασίστ. Φυσικά, με 3 γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στο Λιγκ Καπ, έχει… κόσκινο και την άλλη παλιά του τέχνη.

Δυσθεώρητος αριθμός γκολ και ασίστ για τον Αργεντινό!

Μ’ αυτά τα 4 γκολ του ως τώρα, εφέτος, στη Γαλλία, ο Μέσι έχει φτάσει το συνολικό αριθμό καριέρας του στον εκφοβιστικό αριθμό των 687 γκολ με Μπαρτσελόνα και Παρί. Μ’ αυτές έχει επίσης να επιδειξει και 322 (!) ασίστ. Αν προσθέσει κάποιος σ’ αυτά τα 86 γκολ και τις 51 ασίστ που έχει με τη μεγάλη Εθνική Αργεντινής, φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, που, όμως, είναι απολύτως ενδεικτικά της ποιότητας και του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα.


Σε αντίθεση με… τον άλλον (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε), ο Μέσι δεν ήταν ποτέ ο σούπερ σταρ που επιδιώκει να κλέψει την παράσταση. Ήταν πάντοτε παίκτης ομάδας. Πάντοτε ένιωθε την ίδια χαρά να σκοράρει ο ίδιος, μ’ αυτήν που νιώθει όταν λειτουργεί ως “πάρε-βάλε” για τους συμπαίκτες του. Το τρίδυμο MSN (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) της Μπαρτσελόνα  έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ακριβώς επειδή έκανε υψηλή τέχνη τη συνεργασία. Στην Παρί, ως τώρα, το… MMN (Mbappé, Messi, Neymar) έχει μαζί 18 γκολ και 10 ασίστ. Ο Εμπαπέ… καμία τέτοια. Αν μπει κι εκείνος σε τέτοια μενταλιτέ, με τον Νεϊμάρ επίσης σε λυσσασμένη φόρμα και διάθεση εφέτος, η Παρί πάει για μεγάλα πράγματα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ