Μπαλοτέλι: Θα έλθει η σωτηρία από… τον Ουρανό; Μόνον έτσι, ίσως μπορεί να γίνει. Ο -τόσες φορές “παραλίγο” σούπερ- Μάριο κλείνει τον Αύγουστο τα 32. Κι όμως, σε όλους μας μοιάζει να παίζει…. 40 χρόνια μπάλα. Κι αυτό επειδή τον θυμόμαστε να αγωνίζεται από 17,5 χρονών στην πρώτη ομάδα της Ίντερ! Στις 16 Δεκεμβρίου του […]

Μπαλοτέλι: Θα έλθει η σωτηρία από… τον Ουρανό; Μόνον έτσι, ίσως μπορεί να γίνει. Ο -τόσες φορές “παραλίγο” σούπερ- Μάριο κλείνει τον Αύγουστο τα 32. Κι όμως, σε όλους μας μοιάζει να παίζει…. 40 χρόνια μπάλα. Κι αυτό επειδή τον θυμόμαστε να αγωνίζεται από 17,5 χρονών στην πρώτη ομάδα της Ίντερ!

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2007, έκανε ντεμπούτο στη Serie A. Τρεις μέρες αργότερα βάζει 2 γκολ στο ματς Κυπέλλου με τη Ρετζίνα (4-1). Και στον επαναληπτικό με τη Γιούβε για τα ημιτελικά του θεσμού, σκοράρει άλλα δύο στη νίκη-πρόκριση της Ίντερ με 2-3 στο Τορίνο. Είναι ο νέος -και νεώτερος- ήρωας της ομάδας…

Ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες καριέρας για τον Μάριο…

Δεν του βγήκε σε καλό να γίνει το επίκεντρο της προσοχής τόσο μικρός. Και τόσο περίεργος ως χαρακτήρας. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Με τον Μαντσίνι ενηλικιωνόταν ποδοσφαιρικά. Με τον Μουρίνιο έγινε το κόκκινο πανί των αποδυτηρίων.

Ακολούθησαν η Σίτι, η Μίλαν, η Λίβερπουλ, η Νις, η Μαρσέιγ, η Μπρέσια, η Μόντσα… Στις περισσότερες πρόσφερε, συνήθως λίγα, δείγματα του μεγάλου του ταλέντου. Αλλά και δείγματα του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Τζιράρισε δεκάδες εκατομμύρια με τις μεταγραφές του. Αλλά “κατάφερε” η πορεία του να είναι φθίνουσα και όχι ανοδική.

Άδανα: η πόλη που ίδρυσε ο γιός του Ουρανού και της Γαίας

Η Αντάνα Ντεμιρσπόρ είναι, μαζί με τους δανεισμούς και τη Λουμετσάνε, όπου ξεκίνησε την καριέρα του 16 χρονών παιδί, η δέκατη ομάδα στην καριέρα του. Και στα Άδανα, την πόλη που ίδρυσε ο μυθικός Τιτάνας Άδανος, γιός του Ουρανού και της Ρέας, παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Ή θα σβύσει ποδοσφαιρικά ή θα ανάψει μια σπίθα ελπίδας για ένα πιο ένδοξο τέλος την ποδοσφαιρική του ζωή. Προς το παρόν τα μηνύματα που στέλνει εντός και εκτός γηπέδου είναι θετικά. Ο… Ουρανός φαίνεται να του χαμογελάει.

Έχει φτάσει πια τα 8 γκολ, με το τελευταίο του, κατά της Γκεζτέμπε να χαρίζει στην Αντάνα μια πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία (1-1). Η ομάδα είναι -και- εξαιτίας του στην 6η θέση μετά από 19 αγώνες και κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Για τον ίδιο τον Μπαλοτέλι, πάλι, τα 8 γκολ δεν είναι το παν –παρότι τόσα ή και λιγότερα είχε πετύχει σε ολόκληρες σεζόν με Μαρσέιγ (8), Λίβερπουλ (4), Μπρέσια (5) και Μόντσα (6).

Μοιάζει αναγεννημένος. Αλλά.. έχει ξανασυμβεί και…

Το πιο σημαντικό είναι ότι στην τουρκική ομάδα, που επέστρεψε εφέτος στη μεγάλη  κατηγορία μετά από 26 χρόνια απουσίας, ο Μπαλοτέλι μοιάζει πιο ήρεμος. Παίζει πιο ομαδικά, βοηθάει στην άμυνα, μοιράζει ασίστ, παλεύει για το σύνολο. Ίσως ο Ιταλός προπονητής του, ο Βιντσέντο Μοντέλα να έχει βοηθήσει πολύ σ’ αυτόν τον τομέα.

Στο τιμ υπάρχουν τρεις ακόμη Ιταλοί, μεταξύ τους και ο γυμναστής και αυτό επίσης παίζει ίσως το ρόλο του. Σίγουρα βοηθάει και η πόλη, από τις πιο όμορφες και με πλούσια ιστορία στην Τουρκία. Ο Μπαλοτέλι δείχνει μέχρι στιγμής να ξαναγεννιέται στα Άδανα. Και όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο δε μπορεί παρά να εύχεται να συμβεί ακριβώς έτσι.

Μακάρι η ιστορία να μην επαναληφθεί…

Ελάχιστοι τόσο ταλαντούχοι παίκτες έχουν τόσο πολύ αδικήσει την καριέρα τους όσο ο Μάριο. Μεταξύ άλλων τρόπων και κάνοντας εντυπωσιακά ξεκινήματα σε ομάδες, για να βρεθεί στη συνέχεια τσακωμένος με… ό,τι μιλάει: Προπονητές, συμπαίκτες, αντιπάλους…

Εάν και αυτό το καλό ξεκίνημα στην Αντάμα Ντερμισπόρ θα έχει επίσης κακό τέλος, απομένει να φανεί. Ας ελπίσουμε όχι όμως. Αυτό το τεράστιο “εαν” δίπλα στο όνομά του όλα αυτά τα χρόνια, δεν του αξίζει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ