Όπως έδειξε η στάση του παίκτη, το ζήτημά του με την ομάδα δεν ήταν οικονομικό, αλλά περισσότερο... της καρδιάς. Η επιστροφή του έχει ποδοσφαιρικό νόημα και ουσία. Αλλά επισφραγίζει και μια σχέση ζωής και καριέρας με το σύλλογο...

Φορτούνης: Μια επιστροφή με…. λογική και ευαισθησία! Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, τελικά… δεν είχε μεταγραφή. Είχε… επανεγγραφή, διότι αυτή είναι η πιο κοντινή λέξη για να το περιγράψει. Και αυτή ήταν, προφανώς, η πλέον ορθή κατάληξη της υπόθεσης και για την ομάδα, αλλά και για τον παίκτη, που η σχέση του με τον Ολυμπιακό είναι σχεδόν “καρμική”. Τι δεν ήταν ορθό στην όλη υπόθεση; Η αρχική του “διαγραφή”, αφού παίζουμε μ’ αυτό το δεύτερο συνθετικό. Και, στη συνέχεια, η περίεργη… περιγραφή της όλης κατάστασης.

Φορτούνης - Μαρτίνς

Να το πάρουμε όμως απ’ την αρχή. Σε μια ομάδα, αφεντικό στα αποδυτήρια πρέπει να είναι ο προπονητής και μόνον. Και υπό αυτή την έννοια, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς, για τους όποιους λόγους του, αποφάσισε ότι ο Φορτούνης δεν του κάνει, καλώς έκανε και η διοίκηση και έδειξε σεβασμό στην απόφασή του. Από το “δε θα παίζεις όσο είμαι εγώ προπονητής”, όμως, μέχρι το “κάνε μόνος σου προπονήσεις”, υπάρχει απόσταση. Μεγάλη. Διότι μ’ αυτή την τακτική, ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος.

Ο φαύλος κύκλος που ξεκίνησε με τον παραγωνισμό του

Ο Φορτούνης ερχόταν από ένα μεγάλο και σοβαρό (δεύτερο στην καριέρα του) τραυματισμό. Έμεινε εκτός προετοιμασίας, εκτός φιλικών και ξαφνικά έπρεπε να βρει ομάδα, ενώ για τη δική του ήταν “καμμένο χαρτί”. Έτσι, όμως, πώς να έλθουν σοβαρές προτάσεις; Όπως και να ‘χει το πράγμα, πάντως και προτάσεις ήλθαν. Αλλά από χώρες και ομάδες που δε συγκινούσαν τον παίκτη (Σαρίγια -Αραβία, Αντάνα Ντεμιρσπόρ, Γκέζτεπε -Τουρκία). Η πιάτσα επιμένει ότι ήλθε και από τον Άρη, με τον παίκτη να μη θέλει, όμως, να βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού. Διότι αυτός ήταν που τον συγκινούσε και τον συγκινεί.

Το ζήτημα δε θα είχε καλή εξέλιξη αν ο Μαρτίνς ήταν ακόμη στον Ολυμπιακό. Κάθε μέρα που περνούσε έτσι, “στον αέρα”, απαξίωνε ολοένα και περισσότερο ένα σημαντικό -και απαραίτητο όπως έχουν δείξει τα ως τώρα παιχνίδια της ομάδας- αγωνιστικό, αλλά και περιουσιακό του στοιχείο. Και έκανε την επιστροφή του παίκτη σε καλή κατάσταση, μια ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση. Το πρώτο φως στο τούνελ ήταν η άφιξη του Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός βρήκε μια παγιωμένη κατάσταση. Αλλά δεν ήταν υποχρεωμένος να τη διαιωνίσει.

Η στάση του έδειξε ότι το θέμα δεν ήταν οικονομικό…

Ασφαλώς και για την ποιότητα και την προσφορά ενός υγιούς και φορμαρισμένου Φορτούνη ρώτησε, είδε και έμαθε. Και κάπως έτσι, ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε με τη διοίκηση. Κι εδώ ήλθε στην εξίσωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός έδειξε έμπρακτη στήριξη στον Φορτούνη μετά και από τους δύο τραυματισμούς του. Αλλά για παίκτη εκτός αγωνιστικής δράσης, ένα συμβόλαιο 1.700.000 το χρόνο, δεν έχει νόημα για καμία ομάδα. Όταν, ωστόσο, ο Μαρινάκης κατάλαβε από τις συζητήσεις του με τον παίκτη ότι ούτε του Φορτούνη το ζήτημα ήταν οικονομικό, αλλά, κυρίως, συναισθηματικό, όλα έγιναν πιο απλά. Και προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.


Με πολύ μειωμένες αποδοχές μεν, ο Φορτούνης μπαίνει, πάντως, ξανά σε μια τροχιά πραγματικής επανόδου στο χορτάρι. Ενάμιση μήνα πριν κλείσει τα 30 του (στις 16 Οκτωβρίου), η πλήρης επιστροφή του δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι όμως κάτι που το θέλει πολύ και θα προπαθήσει γι’ αυτό. Και από την πλευρά του και ο Ολυμπιακός έχει πολλά να κερδίσει από έναν φορμαρισμένο Φορτούνη. Ο Σκάρπα είναι στα πλάνα από Γενάρη και μετά (εάν και εφόσον, κιόλας). Και το θέμα “δημιουργία” στο κέντρο είναι από τα τα περσινά πλέι-οφ (και πιο πριν ακόμη) μια πονεμένη ιστορία για την ομάδα.

Ολυμπιακός

Αν ο Φορτούνης δείξει στον Κορμπεράν ότι μπορεί να τον εμπιστευθεί, οι “ερυθρόλευκοι” ξεπερνούν έναν πονοκέφαλο… μηνών και σίγουρα προσθέτουν στο κέντρο και μπροστά έναν παίκτη αδιαμφισβήτητης ποιότητας και προσφοράς. Με 266 συμμετοχές, 79 γκολ και 77 ασίστ στα πόδια του με τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ουκ ολίγες φορές. Η λύση που βρέθηκε, έτσι, παρότι έχει έδρα και στο συναίσθημα, είναι κυρίως ποδοσφαιρικά λογική και, εν δυνάμει, πολύ επωφελής και για τις δύο πλευρές…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ