Σε "διαμαντάκι" στο χώρο του κέντρου εξελίσσεται ο Πορτογάλος. Στο ματς με τη Λαμία είχε μερικά πολύ εντυπωσιακά στατιστικά να επιδείξει και η συμμετοχή του και αμυντικά, αλλά και στην επίθεση είναι σημαντική. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρασβάν, αλλά... και των συμπαικτών του, με την ομαδικότητά του...

Τιάγκο Ντάντας: Κερδίζει… αντιπάλους και τον Ρασβάν! Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και λίγες μεταγραφές εφέτος το καλοκαίρι. Ντομινίκ Κοτάρσκι, Νικολάς Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες, Μπράντον Τόμας, Κάλεντ Νάρεϊ. Και, βέβαια, στα 21,5 του, αυτός ο βραχύσωμος… δαιμονάκος από την Πορτογαλία και τη Μπενφίκα. Δανεικός με οψιόν αγοράς στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού. Οψιόν, που, όπως πηγαίνει ως τώρα ο Ντάντας μάλλον θα εκμεταλλευτεί ο Ρασβάν Λουτσέσκου, που έχει αρχίσει και πιστεύει απόλυτα στον παίκτη.

Το 1-0 επί της Λαμίας έδωσε “ανάσα” στον Δικέφαλο, που, όπως έχουμε πει, μετά το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την Κυριακή, έχει μπροστά του έναν Οκτώβρη-φωτιά. Το πολύτιμο γκολ στο παιχνίδι πέτυχε ο Γιάσμιν Κούρτιτς, από ασίστ του Κάλεντ Νάρεϊ. Αλλά σε ολόκληρο το 90λεπτο -2ο τέτοιο του τέτοιο εφέτος, μετά από το ματς με τη Λέφσκι στην Τούμπα- ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Τιάγκο Ντάντας.

Πολύ καλός αμυντικά, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών

Ο Πορτογάλος έκανε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι στον άξονα, με την παρουσία του να είναι καταλυτική τόσο αμυντικά, όσο και στο buil-up της ομάδας. Συνολικά, ο Ντάντας είχε να επιδείξει μετά το ματς και πολύ εντυπωσιακά σχετικά στατιστικά. Με 62 σωστές (σε σύνολο 69) μεταβιβάσεις και 15 – 18 προς την επίθεση, ο Ντάντας ήταν και ο δημιουργός τριών ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ. Μια στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο.

Μάλιστα, οι ασίστ του που δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ οι Νάρεϊ και Τόμας είχαν βαθμολογία x 0.46, ήταν, δηλαδή, μη “αναμενόμενες”. Ο Ντάντας, σε 296′ συμμετοχής στο πρωτάθλημα, έχει συνολικά να επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις. Μέχρι στιγμής έχει 259 στις 278 σωστές πάσες (93%) και 59 σωστές (στις 70) πάσες προς την επίθεση (84%). Όμως και αμυντικά έχει πολύ αξιόλογη συμμετοχή στην ομάδα. Συνολικά 76 ενέργειες και 9 ανακτήσεις κατοχής στο ματς με τη Λαμία. Είναι και η καλύτερη ως τώρα επίδοσή του (μ.ο. έχει 8.2 ανά 90′).


Σε όσα… δε λένε οι αριθμοί, πάλι, ο Πορτογάλος δείχνει να έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο “διάβασμα” του παιχνιδιού. Έχει σωστές τοποθετήσεις αμυντικά και πολύ σωστή (και “προνοητική”) κίνηση χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Ακόμη, βγάζει τρεξίματα και ενέργεια στο χορτάρι. Στον Λουτσέσκου (σε κάθε προπονητή, για την ακρίβεια), αρέσει επίσης και ότι είναι παίκτης ομάδας. Θεωρεί πρώτο του καθήκον να βοηθήσει στην ανάκτηση της κατοχής και στη δημιουργία ευκαιριών και ίσως γι’ αυτό δεν έχει δοκιμάσει κιόλας το πόδι του μέχρι στιγμής. Μάλλον θα γίνει, έτσι και ο αγαπημένος των… συμπαικτών του…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ