Ένα μοναδικό ρεκόρ πέτυχε ο Αργεντινός με τα δύο του γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν για την ΑΕΚ. Έδειξε την ποιότητά του στο χορτάρι, αλλά και αμέσως μετά με τις δηλώσεις του για τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει διάνα εφέτος με την επιλογή του...

Σέρχιο Αραούχο: Πρεμιέρα-όνειρο ως αρχηγός! Με τα δύο πρώτα γκολ δικά του στο 0-3 επί της Λαμίας, ο Αργεντινός επιθετικός της “Ένωσης” ήταν ο άνθρωπος που “ξεκλείδωσε” τη νίκη και έφερε την ομάδα με το δεξί στη νέα σεζόν. Και δικαίωσε απόλυτα τον Ματίας Αλμέιδα για την επιλογή του, προκειμένου να “αποφορτίσει” και τον Μάνταλο, να είναι εφέτος ο αρχηγός της ομάδας. Χαρακτήρας ξεχωριστός, όπως και με ξεχωριστό ήθος, ο Αραούχο έδειξε την ποιότητά του και μετά το ματς, όταν είπε ότι και για εκείνον και για όλους “ο Πέτρος είναι ο πρώτος αρχηγός”. Νωρίτερα, είχε δείξει την αγωνιστική του ποιότητα και στο γήπεδο.



Δεν έχει γίνει ξανά δύο γκολ από αρχηγό στην πρεμιέρα…

Τα δύο γκολ αρχηγού της ΑΕΚ σε πρεμιέρα επαγγελματικού πρωταθλήματος είναι ωστόσο κι ένα μοναδικό ρεκόρ για την ομάδα. Ο Αργεντινός είναι ο πρώτος που τα καταφέρνει από το 1979-80. Αλλά και να μην φορούσε το περιβραχιόνιο στο ματς με τη Λαμία, τα δύο γκολ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος είναι κάτι που, στον 21ο αιώνα έχουν πετύχει μόλις 3 ακόμη παίκτες της “Ένωσης”.



Ούγκο Αλμέιδα, Ίσμαελ Μπλάνκο, Ντέμης Νικολαΐδης…

Πίσω στο 2016, απέναντι στην Ξάνθη, ήταν ο Πορτογάλος Ούγκο Αλμέιδα εκείνος που το κατάφερε, στις 11 Σεπτεμβρίου. Έκανε το 1-0 στο 7′ και το… 3-1 στο 15′ του αγώνα.

Ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο από το 2007. Τότε, στο ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-0, ο Ίσμαελ Μπλάνκο ήταν ο άνθρωπος του ματς που χάρισε τη νίκη στην ομάδα. Ο Αργεντινός (παίζει ακόμη, λίγο πριν κλείσει τα 40 του, ο μπαγάσας!), στην 4ετία του στην ΑΕΚ έδειξε ότι είναι μεγάλος killer. Έφυγε με 72 γκολ και 24 ασίστ σε 169 παιχνίδια με τον “Δικέφαλο” στο στήθος. Αλλά εκείνα τα δύο ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά του.

Κι όσο για τον τρίτο που το έχει καταφέρει, δεν είναι άλλος από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ήταν επίσης δύο γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα, στο ΑΕΚ – Ηρακλής, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2000…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ