Είναι πάντοτε δύσκολο, όπου κι αν παίζεις, να βγεις πρώτος σκόρερ ενός πρωταθλήματος. Αλλά, φυσικά, όταν παίζεις σε ομάδα της επαρχίας, το δύσκολο γίνεται... Γολγοθάς. Μόλις 5 τέτοιοι παίκτες στα 94 χρόνια της Α' Εθνικής το έχουν καταφέρει. Και ο Βόλος, ως πόλη, είναι ο σχετικός... πρωταθλητής!

Ο Τομ Φαν Βέερτ μπήκε σ’ ένα… κλειστό κλάμπ! Ο Ολλανδός σέντερ φορ του Βόλου, το πιστεύετε ή όχι, δεν έχει κάνει ποτέ… μεταγραφή στην καριέρα του! Σε λίγες μέρες, στις 9 Ιουνίου, θα κλείσει τα 32 του. Κι έχει παίξει σε Ντεν Μπος, Εξέλσιορ, Γκρόνιγκεν και Άαλμποργκ, πριν έλθει στην Ελλάδα. Παντού πήγε ως ελεύθερος -έτσι ήλθε και στο Βόλο, άλλωστε.

Επαγγελματίας από τα 19 του, ο Φαν Βέερτ έχει ως τώρα 371 παιχνίδια στην καριέρα του με συνολικό απολογισμό 146 γκολ και 34 ασίστ. Όμως, τα 17 συνολικά του εφέτος, με το Βόλο (13 στην κανονική διάρκεια), είναι ξεχωριστά. Και για τον ίδιο, αλλά και για την πόλη του Βόλου. Αλλά… και για όλο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ επίσης!

Ο Τομ, με τη φετινή του επίδοση παίρνει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μιας διοργάνωσης. Πίσω στο 2011-12 έχει πετύχει 18 σε 28 ματς με την Ντεν Μπος. Και 19 το 2012-13, αλλά σε 36 παιχνίδια συνολικά, τότε. Από τότε, ωστόσο, δεν ξανάπιασε τέτοια απόδοση (1 γκολ ανά δύο ματς). Και το γεγονός ότι είναι κορυφαίος της χρονιάς σε τέρματα, κάνει ξεχωριστό, εκτός απ’ τον ίδιο και την πανέμορφη  πόλη όπου έχει έδρα η ομάδα του.




Μπόντα, Παπαδόπουλος, Σολάρι και Μπαράλες…

Βλέπετε, ο Φαν Βέερτ είναι μόλις ο 5ος στην ιστορία της Α’ Εθνικής / Σούπερ Λιγκ παίκτης από ομάδα της επαρχίας που κερδίζει τον τίτλο του αρχικανονιέρη της σεζόν. Και το κλειστό αυτό κλαμπ έχει, εδώ και 94 χρόνια άλλον έναν παίκτη ομάδας του Βόλου να το καταφέρνει. Ο πρώτος ήταν ο Ούγγρος φορ του Ολυμπιακού Βόλου, Ίμρε Μπόντα (εδώ με τον Λάγιος Ντέταρι, του Ολυμπιακού), που πέτυχε 20 γκολ τη σεζόν 1988-89.

Πρώτος όλων ήταν ο θρυλικός παίκτης του ΟΦΗ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το Γενάρη του 2020, σε ηλικία 70 ετών. Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε από τον Εργοτέλη. Αλλά πήγε αναγκαστικά -λόγω Χούντας- στον ΟΦΗ. Και έγραψε ιστορία με τα χρώματά του. Έπαιξε μαζί του 13 χρόνια, τα 12 ως αρχηγός. Και με την επίδοσή του (22 γκολ) τη σεζόν 1976-77 έγινε ο πρώτος που έσπασε το “κατεστημένο”. Τόσα γκολ είχε βάλει εκείνη τη σεζόν και ο θρύλος του Εθνικού, Θανάσης Ιντζόγλου, με τους δύο παίκτες να παίρνουν από κοινού το βραβείο.

Το σπάνιο γεγονός έκανε πάλι την εμφάνισή του το 2013-14, με τον Αργεντινό Εστεμπάν Σολάρι να βάζει όσα γκολ έβαλε και ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, 16. Ωστόσο, ο Σολάρι τα πέτυχε σ’ ένα αγώνα λιγότερο. Οπότε πήρε και το βραβείο. Κάτι που έκανε τη σεζόν 2014-15 και ο συμπατριώτης του, Χερόνιμο Μπαράλες, που έβαλε 17 γκολ. Ήταν η βασική αιτία που ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στα play-off με την αρκαδική ομάδα να τερματίζει 5η στην κανονική περίοδο.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ