Ο Αργεντινός έχει ζήσει τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής του καριέρας μ' έναν παίκτη που σήκωσε πρωτάθλημα και με τον Ολυμπιακό, πίσω το 2016. Αλλά... μην πάει ο νους σας σε μεταγραφή, τώρα, για την ΑΕΚ. Τα πλάνα του Ματίας φαίνεται να είναι διαφορετικά...

Ένας πρώην του Ολυμπιακού… λατρευτός του Αλμέιδα! Πίσω στο Γενάρη του 2015, ο Λεβαδειακός έκανε διάνα φέρνοντας ως ελεύθερο στην Ελλάδα έναν 24 χρονο (γεν. 8/23/1991) τότε επιθετικό που μετρούσε 40 γκολ και 12 ασίστ σε 125 ματς με τη μεξικανική Τιγκρές. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ο Άλαν Πουλίδο, διότι γι’ αυτόν μιλάμε, φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα και σήκωνε το πρωτάθλημα το 2016, μετά από 6 γκολ και 3 ασίστ σε συνολικά 16 συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό.

Ως απολογισμός δε ήταν κάτι τρομερό. Όμως στο ποδόσφαιρο δε μετρούν μόνο τα στατιστικά. Η συνολικότερη παρουσία του Πουλίδο, αν και έπαιξε λίγο, ήταν τέτοια, που η Γουαδαλαχάρα πλήρωσε 6.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Και εκεί βρήκε στον πάγκο της Τσίβας τον Ματίας Αλμέιδα. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ εκτίμησε άμεσα τις ικανότητες του παίκτη.

Και στη “μαγική” για τη Γουαδαλαχάρα, αλλά και τον Αλμέιδα σεζόν 2016-17, ο Πουλίδο ήταν από τα βασικά του “εργαλεία” για να πάρουν μαζί το πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια, αλλά και το Κύπελλο επίσης. Εκείνη τη σεζόν, ο Πουλίδο “έγραψε” επί Αλμέιδα συνολικά 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πέτυχε 14 γκολ και είχε 3 ασίστ. Ο Αλμέιδα εμπιστεύτηκε τον Πουλίδο και στην επόμενη σεζόν του στην ομάδα (6 γκολ και 1 ασίστ σε 25 εμφανίσεις), όταν η Τσίβας πανηγύρισε και το Τσάμπιονς Λιγκ της CONCACAF.

Συγκινητικό αντίο από την Τσίβας και… το ραντεβού στην MLS

Μάλιστα, όταν ο Αργεντινός τεχνικός χώρισε τους δρόμους του με τη Τσίβας το καλοκαίρι του 2018, το “αντίο” του παίκτη ήταν χαρακτηριστικό της εξαιρετικής σχέσης που είχαν οι δυο τους: “Αποχαιρετώ σήμερα με δάκρια στα μάτια, τον καλύτερο προπονητή που είχα ποτέ. Ματίας Αλμέιδα, θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου και στην καρδιά όλων των οπαδών της Τσίβας. Σε ευχαριστώ για όλα. Θα μου λείψεις“.

Ο Πουλίδο έμεινε στην Τσίβας ως το Γενάρη του 2020 όταν έκανε άλλη μια καλή μεταγραφή (8.640.000 ευρώ), για το MLS. Εκεί, όμως, δεν πήγε στη Σαν Χοσέ, όπου ο Ματίας Αλμέιδα βρισκόταν από το Γενάρη του 2019, αλλά στην Κάνσας Σίτι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν αντιμέτωπες στο γύρο των 16, στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, αλλά ο Πουλίδο δεν ήταν στην αποστολή. Αυτό, ωστόσο, δεν ήταν γνωστό από πριν. Και, ενόψει του ματς οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αλμέιδα για τον παίκτη.

“Ξέρει ότι τον αγαπώ πολύ και ως χαρακτήρα και ως ποδοσφαιριστή”, ήταν τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ, σήμερα.  “Τώρα, όμως, θέλει να κερδίσει για την ομάδα του, όπως θα θέλουμε να κερδίσουμε κι εμείς.  Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα…” Αμοιβαία τα αισθήματα, λοιπόν, αλλά αν πάει ο νους σας σε… μεταγραφή, μάλλον κακώς πηγαίνει.

Ο Πουλίδο έχει -πολύ γερό…- συμβόλαιο με τους Κάνσας Σίτι ως το Δεκέμβριο του 2023 και η -μικρή σε διάρκεια- ευρωπαϊκή του περιπλάνηση πιθανότατα έχει τελειώσει οριστικά. Ο Αλμέιδα έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά σε ό,τι αφορά τη νέα ΑΕΚ της “Αγιάς Σοφιάς”. Αλλά ο Άλαν Πουλίδο μάλλον δεν είναι στα πλάνα του, όσο κι αν τον εκτιμά και παρότι έζησαν μαζί τις μεγαλύτερες ως τώρα στιγμές στην καριέρα του Αργεντινού στους πάγκους…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ