Ο «βασιλιάς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για όγδοη χρονιά στο θρόνο του, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2023!

Ο «βασιλιάς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για όγδοη χρονιά στο θρόνο του, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2023!

Η δυναστεία του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή στο κορυφαίο ατομικό βραβείο που μπορεί να κατακτήσει ένας παίκτης συνεχίζεται.

Με τον 36χρονο να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής στην τελετή απονομής του φημισμένου τροπαίου για το 2023 που έλαβε χώρα στο θέατρο «Chatelet» του Παρισιού, φτάνοντας στο εξωφρενικό νούμερο των οκτώ κατακτήσεων. Μετά από εκείνες των 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 και 2021.

Παράλληλα, τη δεύτερη θέση πήρε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και την τρίτη ο Κιλιάν Εμπαπέ. Παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών που ήθελαν έναν εκ των Ντε Μπρόινε ή Ρόδρι να παίρνει θέση στο «βάθρο».

Ο Μέσι ήταν ο μεγάλος ήρωας της εθνικής Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ, αφού πήρε από το χέρι την «αλμπισελέστε» και την οδήγησε, σχεδόν μόνος του, μέχρι το τέλος.

Αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά, δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης και πρώτος της ομάδας του με επτά τέρματα. Ενώ έγραψε ιστορία, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει σε κάθε νοκ-άουτ φάση.

Παράλληλα, έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Μουντιάλ (26). Αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λόταρ Ματέους (25).

Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το σούπερ Καπ Γαλλίας, βγήκε πρώτος σε ασίστ στη Ligue 1 (16). Ενώ με ένα μήνα παρουσίας στην Ίντερ Μαϊάμι την οδήγησε στο πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της, το League Cup, όντας ο κορυφαίος παίκτης με 10 γκολ και μια ασίστ.

Συνολικά ο Pulga μέτρησε την αγωνιστική περίοδο 2022/2023 σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο 74 αναμετρήσεις, με 54 γκολ και 30 ασίστ.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ