Το "παζλ" του Αλμέιδα συμπληρώνεται με την απόκτηση ενός δεξιού μπακ με επιθετικές αρετές όπως ο Γάλλος. Η αναζήτηση κρατάει καιρό και οι επαφές με τον παίκτη ήλθαν στο φως πριν από το ματς με τον ΠΑΣ που ανέδειξε την ανάγκη μιας τέτοιας προσθήκης στο ρόστερ...

ΑΕΚ: Θα είναι μια άλλη ομάδα με Σιντιμπέ! Με το πρωτάθλημα ακόμη στην αρχή του, το κυνήγι των βαθμών είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε προπονητή. Τα καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα προσφέρουν ηρεμία στα αποδυτήρια και την κερκίδα και μια σταθερή βάση για να χτίσει επάνω της το σύνολο όπως το έχει στο μυαλό του. Γι’ αυτό το λόγο, το ματς με τον ΠΑΣ ήταν ενδεικτικό για αρκετά πράγματα στην “Ένωση”, αλλά και… αποδεικτικό για το λόγο που η ομάδα πάει να κάνει το “μπαμ” με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Τον 5ο ακριβότερο ελεύθερο παίκτη της αγοράς αυτή τη στιγμή, με εμπειρία από Ligue 1, αλλά και Premier και μέλος της Εθνικής Γαλλίας που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018, στη Ρωσία.


Τις επαφές της ΑΕΚ με τον Σιντιμπέ έφερε στο φως η γαλλική εφημερίδα L’Équipe το περασμένο Σάββατο, πριν από το ματς με τον ΠΑΣ. Πριν δηλαδή ο Αλμέιδα παρατάξει στο γήπεδο για πρώτη φορά εφέτος μια ομάδα με 4άδα στην άμυνα, αλλά και δύο αμυντικά χαφ μπροστά της. Ήταν ένα σχήμα λίγο “φοβικό”, που, αναγκαστικά, έφερε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο δεξί άκρο και επιτελικό τον Ορμπελίν Πινέδα. Είπαμε, όμως. Τώρα στην αρχή, οι βαθμοί έχουν άλλη σημασία και ο Αλμέιδα δεν ήθελε να ξαναδεί… περιστατικά τύπου Βόλου.

Που “κουμπώνει” τέλεια ο Σιντιμπέ στο πλάνο του Αλμέιδα

Στην πραγματικότητα, συγχρόνως, ήταν και μια ενδεκάδα “ανάγκης”. Με τον Γιώργο Τζαβέλα πλάι στον -όντως πολύ κλασάτο Ντομαγκόι Βίντα– και στα άκρα Εχσάν Χατζησαφί και Λάζαρο Ρότα. Ο Ιρανός δεν εντυπωσίασε και αν η ΑΕΚ παίξει και πάλι με 4άδα πίσω, ο Μιλάντ Μοχαμάντι μάλλον θα ξεκινήσει αυτή τη φορά βασικός. Στο άλλο άκρο, πάλι, ο Ρότα έχει πολλή διάθεση, βγάζει ενέργεια και τρεξίματα, αλλά υστερεί πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Και εδώ “κουμπώνει” τέλεια ο Σιντιμπέ.

Με τον Αρόλντ Μουκουντί πλάι στον Βίντα το κέντρο της άμυνας αλλάζει επίπεδο σε σιγουριά. Και από αριστερά, ο Νίκλας Ελίασον έδειξε ότι μπορεί να καλύψει κα με το παραπάνω τις επιθετικές αδυναμίες του Χατζησαφί -εφόσον ο Αλμέιδα επιμείνει σ’ αυτόν για κάποιο λόγο. Με τον Σιντιμπέ δεξιά, ωστόσο, το “παζλ” του κέντρου κλείνει με κάθε παίκτη στη θέση του. Και η ΑΕΚ μπορεί, έτσι, να είναι πολύ πιο δημιουργική. Ο Γενς Γιόνσον είναι “μάστορας” ως 6άρι. Με 4αδα στην άμυνα δεν έχει ανάγκη δίπλα του άλλον αμυντικό χαφ. Ο Γκατσίνοβιτς μπαίνει -όπως πρέπει- στον άξονα και ο Πινέδα all-around πίσω από την επίθεση. Κι αυτή, πλέον, θα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, πολύ πιο απειλητική. Είτε έλθει είτε όχι άλλος επιθετικός.

Μπακαμπού, Φαν Βέερτ ή και… κανείς, προς το παρόν

Ως προς αυτό το τελευταίο, το όνομα του Σεντρίκ Μπακαμπού, της Μαρσέιγ κυκλοφορεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες για την ΑΕΚ. Ο Γάλλος φορ “έπαιξε” για Τραμπζνοσπόρ και πλέον και το όνομα της Φενερμπαχτσέ είναι στη λίστα, αφού η Μαρσέιγ δεν τον δήλωσε για τα ευρωπαϊκά της ματς. Στα 31,5 του χρόνια, με χρηματιστηριακή αξία 8.000.000 ευρώ και μια μεταγραφή 40.000.000 το 2018 (από τη Βιγιαρεάλ στην κινεζική Γκουοάν) στο ιστορικό του, ο Μπακαμπού είναι σίγουρα μια ποιοτική, αλλά μάλλον και πολύ ακριβή για τα στατιστικά του, λύση.

Ο Τόμας Φαν Βέερτ είναι μια πιο λογική επιλογή κι αυτό εάν η “Ενωση” επιμείνει να ενισχυθεί και σ’ αυτή τη θέση. Η εμφάνιση του Νορντίν Άμραμπατ -αλλά και η αντίδρασή του μετά το γκολ, όταν και έτρεξε στον πάγκο να αγκαλιάσει τον Αλμέιδα– δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει λύση  για μπροστά. Αν και, λογικά, μεταγραφή επιθετικού θα γίνει, το βέβαιο είναι ότι θα γίνει για σιγουριά και όχι ως κάτι επείγον και απαραίτητο όσο η περίπωση Σιντιμπέ που αναλύσαμε πιο πάνω.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ