Μετά από μια πολύ καλή μιάμιση σεζόν στην Ολλανδία, ο Γιάννης-Φοίβος επιστρέφει στην ΑΕΚ, πολύ πιο πλούσιος σε εμπειρία και παραστάσεις. Ο τεχνικός της "Ένωσης" έχει κάθε λόγο να χαίρεται που θα τον έχει στην προετοιμασία της ομάδας.

ΑΕΚ: Ο Μπότος κάνει τον Αλμέιδα να χαμογελάει! Στην “Ένωση” από ούτε οκτώ χρονών παιδάκι, ακόμη, ο Γιάννης-Φοίβος θα κλείσει στις 20 Δεκεμβρίου τα 22 του. Πίσω στο 2018, στις 31 Οκτωβρίου, στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί μετά το 2000 και σκοράρει για την ομάδα σε επίσημο αγώνα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό. Όχι στο αυλάκι, αλλά στον… Έϊσελ. Τον ποταμό που διασχίζει το Ντέιβεντερ, μια πανέμορη πόλη της Ολλανδίας με ιστορία 11 αιώνων. Το Ντέιβεντερ έχει πολλά κλασσικά κτίρια και ένα κουκλίστικο γήπεδο 10.000 θέσεων, το Ντε Αντελάαρσχορστ. Κι εκεί είναι η έδρα της Γκο Αχέντ Ιγκλς.

♦Έτοιμος ο πιο εντυπωσιακός αετός της ΑΕΚ, μετά τον Δικέφαλο!

Από τον Δικέφαλο Αετό της Αθήνας, δανεικός από το Γενάρη του 2021 στους… ορμητικούς “Αετούς” του Ντέιβεντερ, ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος έγινε μέλος μιας ελληνικής ποδοσφαιρικής παροικίας στην Ολλανδία. Δημήτρης Λημνιός, Βαγγέλης Παυλίδης, Παντελής Χατζηδιάκος και Τάσος Δουβίκας τα πηγαίνουν μια χαρά στη χώρα της τουλίπας. Και το ίδιο έκανε και ο Μπότος.

Πολύ καλή και η εφετινή του σεζόν στην Ολλανδία

Στο πρώτο του εξάμηνο εκεί, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πρόλαβε και έκανε 24 συμμετοχές με τη Γκο Αχέντ Ιγκλς. Και με 4 γκολ και 3 ασίστ, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για να ανέβει και πάλι, μετά από 5 χρόνια, στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα. Εφέτος, στην Eredivisie πια, κάποιοι τραυματισμοί κράτησαν λίγο πίσω τον Γιάννη-Φοίβο. Και πάλι, όμως, έκανε 25 συνολικά συμμετοχές, 22 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο.


Η Γκο Αχέντ έσωσε σχετικά άνετα την κατηγορία. Και στο Κύπελλο έφτασε ως τα προημιτελικά. Απέναντι στη Ναϊμέγκεν, μάλιστα, ο Μπότος σκόραρε το 0-2 στο ματς που έστειλε την ομάδα στον ημιτελικό με την Αϊντχόφεν. Έπαιξε και εκεί για 40 λεπτά, αλλά το παιχνίδι δεν πήγε καλά για την Γκό Αχέντ. Έχασε με 2-1 από την ομάδα που, τελικά, σήκωσε και το τρόπαιο στον τελικό με τον Άγιαξ.

Ο Γιάννης-Φοίβος πέτυχε τρία γκολ και στο πρωτάθλημα, με το ένα απ’ αυτά να είναι το μοναδικό στη νίκη της Γκο Αχέντ επί της Σβόλε και να χαρίζει 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα (πιο πάνω βίντεο). Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ήδη μάθει τα… καλά νέα από την Ολλανδία και θα έχει τον 15 φορές διεθνή με την Ελπίδων στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Κι έχει και κάθε λόγο να χαμογελάει γι’ αυτό…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ