Η Serie A απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά την ηρωική αντατροπή και νίκη της Μίλαν (με τα πολλά προβλήματα) απέναντι στην Ίντερ. Δεν ήταν όμως το πρώτο "καυτό" μιλανέζικο ντέρμπι του 21ου αιώνα αυτό. Υπήρξαν και... πιο ζεματιστά!

Τα πιο hot Μιλανέζικα ντέρμπι του 21ου αιώνα! Με κλεισμένα τα 35 του, ο Ολιβιέ Ζιρού παραμένει ένας από τους πιο “ψυχωμένους” επθετικούς στην Ευρώπη. Το έδειξε και στο ντέρμπι με την “αιώνια” αντίπαλο. Με δυο γκολ του Γάλλου, η Μίλαν, που είχε πολλά προβλήματα, καθάρισε το ματς με την Ίντερ και έφτασε πλέον τη διαφορά τους στους 3 βαθμούς, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Ο Ζιρού έγινε ο άνθρωπος του αγώνα. Ενός αγώνα που πάντοτε θα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ντέρμπι στη Γηραιά Ήπειρο. Σε όποια βαθμολογική κατάσταση κι αν είναι οι δύο ομάδες, αλλά και σε όποια αγωνιστική κατάσταση κι αν είναι, το μιλανέζικο ντέρμπι κατά κανόνα σπάει καρδιές και δε χωράει σε προγνωστικά. (Ειδικά αν είστε οπαδοί της Μίλαν, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ την περιγραφή του σπίκερ της ομάδας. Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ!)

Η χιλιετία ξεκινάει με τη νίκη-ρεκόρ της Μίλαν, 0-6!

Στον 21ο αιώνα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα μιλανέζικα ντέρμπι που έχουν γράψει ιστορία, αν και όχι πάντοτε καλή. Και το πρώτο απ’ αυτά ήταν στην αρχή της χιλιετίας. Στην 30η αγωνιστική πια, με γηπεδούχο την Ίντερ, οι δυο ομάδες δεν έχουν καμία ελπίδα για τίτλο (θα τον πάρει η Ρόμα). Παλεύουν απλώς για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ.

Όλα κυλούν σχετικά νορμάλ στο πρώτο ημίχρονο. Με δύο γκολ του Τζιάνι Κομαντίνι, που έχει έλθει από τη Βιτσέντσα, η Μίλαν προηγείται 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως… άστε τα. Τίποτε δεν πάει καλά στην Ίντερ, αλλά ό,τι μπορεί να πάει καλά στη Μίλαν, πηγαίνει! Και το ταμπλό γράφει το ιστορικό -και ρεκόρ για το μιλανέζικο ντέρμπι- 0-6! Άουτς!

Το χορταστικό ντέρμπι -με νίκη της Ίντερ- το 2005-6

Το 2005-6, πάλι, η Ίντερ έχει να δει νίκη στο ντέρμπι με την “αιώνια” για 10 σερί ματς. Το καταφέρνει με περιπετειώδη τρόπο, σ’ ένα ματς που είχε θρυλικούς πρωταγωνιστές και απ΄τις δύο πλευρές. Ονόματα όπως του Αντριάνο, του Σεβτσένκο, του Κακά, του Ντίντα, του Στάνκοβιτς, του Μάρτινς… Ένα από τα πιο συναρπαστικά μιλανέζικα ντέρμπι του 21ου αιώνα. Απολαυστικό και χορταστικό!

Ανατροπή και ματσάρα στο προπέρσινο 4-2 για την Ίντερ

Φοβερό ματς, αλλά μάλλον καλύτερο ακόμη ήταν αυτό της σεζόν 2019-20. Έγινε πριν από σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια, αλλά θα μείνει στη μνήμα για πολλά ακόμη. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ να είναι στο 0-2 για τη Μίλαν και όσοι είχαν εικόνες από το… 2000 ήταν σ’ αναμμένα κάρβουνα.

Αλλά το 2ο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους “νερατζούρι”, που φεύγουν νικητές με 4-2. Θα χάσουν τον τίτλο από τη Γιούβε για 1 βαθμό στο τέλος της σεζόν. Αλλά θα έχουν και την ικανοποίηση ότι -και- εξαιτίας αυτής της νίκης στο ντέρμπι, η Μίλαν θα βγει απλώς στα προκριματικά του Γιουρόπα.

Κι ένα ντέρμπι-ντροπή για την Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Φυσικά, οι δύο ομάδες της πόλης έχουν μαζί 10 Τσάμπιονς Λιγκ (7 η Μίλαν και 3 η Ίντερ), αλλά και 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (Ίντερ) και 2 Κυπελλούχων (η Μίλαν), Οπότε λογικό είναι και ότι ένα από τα πιο “καυτά” μεταξύ τους ντέρμπι δεν ήταν για τη Σέριε Α, αλλά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φευ, δεν ήταν μόνο μεταφορικά “καυτό”, αλλά και στην πράξη.

Ήταν ο επαναληπτικός του 2-0 υπέρ της Μίλαν, για τα προημιτελικά, το 2005. Κι όταν το ματς έφτασε και στο 0-1, άρα (τότε, ακόμη) και σε πρόκριση μόνο με 4-1, πράγμα χλωμό, οι φανατικοί της Ίντερ, είπαν κάποια στιγμή στο 2ο ημίχρονο να τα κάνουν όλα λίμπα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τις φωτοβολίδες, αλλά, δυστυχώς και το γήπεδο έγινε πεδίο βολής. Μια από τις φωτοβολίδες βρίσκει τον Ντίντα στο κεφάλι. Ο Μάρκους Μερκ  διακόπτει το παιχνίδι. Πυροσβέστες καθαρίζουν το γήπεδο και μετά από μισή ώρα ξαναρχίζει, αλλά χωρίς τον Ντίντα, με γκολκίπερ τον Αμπιάτι. Δε θα χρειαστεί καν να πιάσει τη μπάλα. Με το που σφυρίζει ο Γερμανός, έχουμε νέο… μπαράζ πυροβολικού και ο Μερκ διακόπτει οριστικά το ματς και κατακυρώνει το 0-3 στα χαρτιά για τη Μίλαν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ