“Squid game” το ποδόσφαιρο για τον Κορεάτη “Μέσι”… Και μάλιστα, με όχι αίσιο τέλος. Άλλωστε, ο Λι Σέουνγκ-Γου, τύχη και ελπίδες για μεγάλη καριέρα είχε μόνον πριν καν βγάλει γένια! Ήταν μόλις 12 χρονών όταν εντυπωσίασε στο Danone Nations Cup. Το διάσημο τουρνουά για παίκτες -από το 2017 και παίκτριες, επίσης- απ’ όλο τον κόσμο, […]

“Squid game” το ποδόσφαιρο για τον Κορεάτη “Μέσι”… Και μάλιστα, με όχι αίσιο τέλος. Άλλωστε, ο Λι Σέουνγκ-Γου, τύχη και ελπίδες για μεγάλη καριέρα είχε μόνον πριν καν βγάλει γένια! Ήταν μόλις 12 χρονών όταν εντυπωσίασε στο Danone Nations Cup. Το διάσημο τουρνουά για παίκτες -από το 2017 και παίκτριες, επίσης- απ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί ορόσημο για την κατηγορία Κ12.

Συνολικά, η διοργάνωση κινητοποιεί περί τα 2.500.000 αγόρια και κορίτσια από 34.000 σχολεία και 11.000 συλλόγους παγκοσμίως. Και το 2010, ο Σέουνγκ-Γου ήταν ο πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ του. Κατέληξε, έτσι, στη “Λα Μασία”, τη διάσημη Ακαδημία ταλέντων της Μπαρτσελόνα. Εκεί, δημιούργησε σε λίγα χρόνια έναν μικρό μύθο γύρω απ’ τ’ όνομά του.

Στην πρώτη του σεζόν με τη “Λα Μασία” σκόραρε 39 γκολ σε 29 ματς! Και ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης σε τέσσερα διεθνή τουρνουά Νέων! Το Torneo Canillas, το Memorial Gaetano Scirea, το Trofeo San Bonifacio και το Gabala Cup! Βραχύσωμος, γρήγορος και εξαιρετικός τεχνίτης καθώς ήταν, μέχρι τα 15 του είχε κατακτήσει το παρατσούκλι “ο Κορεάτης Μέσι”.

Τα τρία χρόνια που άλλαξαν τα πάντα…

Εάν είχε κερδίσει και το δικαίωμα να αγωνίζεται έστω και στη Β ομάδα της Μπάρτσα, το μέλλον θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά. Λόγω των κανονισμών της FIFA, όμως, δεν μπόρεσε να ενταχθεί σ’ αυτήν πριν από τον Μάρτιο του 2016, όταν είχε κλείσει τα 18 του.

Ήταν τρία χρόνια πολύ καθοριστικά για την ποδοσφαιρική ζωή του Λι. Όταν πλέον εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα Β δεν έμοιαζε σχεδόν σε τίποτε με Κορεάτη “Μέσι”. Στις προπονήσεις δεν έπειθε πια κανέναν και αγωνίστηκε σε μόλις ένα ματς σε όλη τη σεζόν. Δόθηκε στη Βερόνα, έναντι 1.500.000 ευρώ με τη Μπαρτσελόνα να διατηρεί το δικαίωμα να τον επαναποκτήσει μετά το 2019.

Μετά από 37 ματς και μόλις 2 γκολ με την ιταλική ομάδα, φυσικά δε θέλησε… Ο Λι κατέληξε στη Βελγική  Σιντ Τρούιντενς. Στην πρώτη του σεζόν, λειψή λόγω Covid κιόλας έπαιξε μόλις σε 4 ματς και έβαλε ένα γκολ. Σε αλλες 13 εμφανίσεις μαζί της πέτυχε άλλο ένα. Εφέτος το Φεβρουάριο δόθηκε δανεικός στην πορτογαλική Πορτιμονένσε, που είχε και οψιόν να τον αγοράσει στο τέλος της σεζόν.


Από “Μέσι” στη… μέση του δρόμου να ψάχνει ομάδα…

Δεν το έκανε. Ο παίκτης, στα 23 του πια, επέστρεψε στο Βέλγιο, αλλά δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής στο εφετινό πρωτάθλημα. Λι και Σιντ Τρούιντενς χώρισαν φιλικά και ο κάποτε αποκαλούμενος και “Κορεάτης Μέσι”, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη… μέση του δρόμου. Και αναζητά ομάδα. Το πιο πιθανό είναι ότι στην Ευρώπη δε θα βρει και θα ακολουθήσει τη συμβουλή των συμπατριωτών του δημοσιογράφων να αγωνιστεί στην Κορέα. (Είναι διεθνής με την Ανδρών από το 2018).

Σε κάθε περίπτωση, με άλλα λόγια, η καριέρα που και ο ίδιος ο Λι Σέουγνκ-Γου και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ονειρεύονταν, δε θα έλθει ποτέ. Νέος Μέσι, αν και πολύ δύσκολα, δεν αποκλείεται να βγει. Αλλά Νοτιοκορεάτης δε θα είναι. Και όχι πάντως ο Λι Σέουνγκ-Γου…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ