Μέσω... Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην οποία οι Καταλανοί τον άφησαν για κάποιο λόγο να πάει... έτσι, χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ισπανίας στην επίθεση καταλήγει στη Μαδρίτη. Και μάλιστα ως προσωπική επιλογή του Κάρλο Αντσελότι...

Ίκερ Μπράβο: Στη Ρεάλ! Και η Μπάρτσα; Ας πρόσεχε! Η FA Εσπλουχουένκ είναι μια μικρή ακαδημία ποδοσφαίρου στα προάστια της Βαρκελώνης. Κι όπως είναι λογικό, κάθε τόσο, οι σκάουτ της Λα Μασία κάνουν μια βόλτα από ‘κει. Σε μια απ’ αυτές, το 2010, ένας ψιλόλιγνος ξανθούλης πιτσιρικάς έκανε “κλικ” στον άνθρωπο της Μπαρτσελόνα. Και για τα επόμενα 11 χρόνια, ο Ίκερ Μπράβο Σολανίλα έπαιρνε… μπόι και εμπειρίες στο μεγάλο “σχολείο” των Καταλανών και στις ομάδες Νέων της.

Για κάποιο ακατανόητο, πλέον, λόγο, ωστόσο, πέρυσι τον Ιούλιο, όταν ο διεθνής με τις Νέων της Ισπανίας Μπράβο ήταν μόλις 16,5 ετών (γεν. 13 Ιανουαρίου του 2005), η Μπαρτσελόνα τον άφησε να φύγει για την Κ19 της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Και λέμε ακατανόητο διότι ο μικρός ήταν -είναι- τόσο καλός (και, πλέον, με μπόι 182 εκατοστά και… βλέπουμε!), ώστε λίγες εβδομάδες μετά έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Μπάγερ. ΟΚ. Ήταν αλλαγή σε ματς Κυπέλλου με την Καρλσρούη.

Ρεκόρ με τη Μπάγερ που τον πήρε τζάμπα από την Καταλονία…

Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι σε ηλικία 16 ετών 9 μηνών και 15 ημερών πήρε από τον Φλόριαν Βιρτς το ρεκόρ του νεώτερου παίκτη για που αγωνίζεται για τις “ασπιρίνες” με τη μεγάλη ομάδα. Στις 7 Νοεμβρίου πήρε βάπτισμα πυρός και στη Μπουντεσλίγκα. Ήταν 16 ετών και 298 ημερών όταν έπαιξε κατά της Χέρτα. Παραλίγο ο νεώτερος όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία, αν ο Ζεράρδο Σεοάνε δεν έβαζε στο 86′ εκείνου του ματς ως αλλαγή και τον Ζιντάν Σεντεμίρ που είναι 22 ημέρες νεώτερος (4 Φεβρουαρίου του 2005).

Αυτές είναι οι δύο ως τώρα επίσημες εμφανίσεις του μικρού με τη μεγάλη Μπάγερ. Στη Γερμανία, όμως -και όχι μόνο- όλοι μιλούν για ένα ταλέντο που μπορεί να αφήσει εποχή. Ψηλός, κινητικός, ομαδικός, με δυνατά σουτ, καλός με πλάτη στο τέρμα και ικανός να παίξει και ως εξτρέμ, ο Μπράβο είναι μεταξύ των πλέον ελπιδοφόρων Ισπανών επιθετικών. Και… μπράβο του Κάρλο Αντσελότι που, πλέον, θα είναι και μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης!


Τον παίκτη προσπάθησε να “αρπάξει” και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά η προτίμησή του ήταν, μάλλον λογικά, η Ρεάλ. Και επειδή ο Αντσελότι μίλησε προσωπικά μαζί του (άρα ξέρει ότι θα πάρει ευκαιρίες από τον Ιταλό). Αλλά, ασφαλώς και επειδή είναι αυτό που είναι ως ομάδα. Μεταξύ μας κιόλας; Ίσως κάπου βαθιά μέσα του και για να την… “μπει” στη Μπαρτσελόνα που τον είχε κυριολεκτικά στα πόδια της από μικρό παιδάκι, αλλά δεν έκανε τίποτε για να τον κρατήσει όταν τον έβαλαν στο μάτι οι Γερμανοί… Τι να κάνουμε; Ας πρόσεχε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ