Ο “πειρατής” της Μίλαν που εξόργισε (έως και) τον Μαλντίνι! Είναι γνωστός, σίγουρα… μη εξαιρεταίος (από αστυνομικά δελτία, δικαστήρια κ.λπ.) και έχει το παρατσούκλι “Σαντοκάν”. Ο Σαντοκάν είναι ένας μυθιστορηματικός πειρατής, του Ιταλού συγγραφέα του 19ου αιώνα Εμίλιο Σαλγκάρι. Και το παρατσούκλι πολύ ταιριαστό για τον, κατά κόσμον, Τζανκάρλο Λομπάρντι. Έναν ultra που θα εξελισσόταν, […]

Ο “πειρατής” της Μίλαν που εξόργισε (έως και) τον Μαλντίνι! Είναι γνωστός, σίγουρα… μη εξαιρεταίος (από αστυνομικά δελτία, δικαστήρια κ.λπ.) και έχει το παρατσούκλι “Σαντοκάν”. Ο Σαντοκάν είναι ένας μυθιστορηματικός πειρατής, του Ιταλού συγγραφέα του 19ου αιώνα Εμίλιο Σαλγκάρι. Και το παρατσούκλι πολύ ταιριαστό για τον, κατά κόσμον, Τζανκάρλο Λομπάρντι.

Έναν ultra που θα εξελισσόταν, σχεδόν κυριολεκτικά, σε “πειρατή” της κερκίδας των οργανωμένων, κλέβοντας σχεδόν όλη τη δύναμη των άλλων κλαμπ του συλλόγου. Ο αρχηγός των Guerrieri ultras, ήταν αυτός που, όπως λεγόταν, οδήγησε στη διάλυση άλλοτε δυνατούς συνδέσμους, όπως οι Fossa dei Leoni, οι Commandos Tigre και οι Brigate Rossonere..

Το παλικάρι είναι από τα… καλά παιδιά. Μέσα σε λίγα χρόνια, μετά από μάχες και υπόγειες διαδρομές που έμειναν στην ιστορία, είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο της κερκίδας. Δηλαδή και των εισιτηρίων. Δηλαδή και του χρήματος, που ήταν και ο σκοπός του, φυσικά.

Η μέρα που “μαγάρισαν” έως και τον Πάολο Μαλντίνι

Στις 24 Μαίου του 2009, μετά από… 900, τότε ακόμη, ματς με τη Μίλαν, το γήπεδο ήταν κατάμεστο για το 901ο του Πάολο Μαλντίνι, το αποχαιρετιστήριο εντός έδρας. (Έκλεισε οριστικά την καριέρα του στο 902o, στις 31 Μαϊου, εκτός έδρας με τη Φιορεντίνα). Αποθεώνεται συνολικά. Εκτός από την κερκίδα των ultras που γιουχάρει. Το γεγονός γίνεται παγκόσμια είδηση!

Υπεύθυνος γι’ αυτή τη ντροπή είναι ο “Πειρατής”. Και ο λόγος, απλός. Ο Μαλντίνι, όλη του τη ζωή δεν έχει υπερασπιστεί παρά μόνο την ομάδα της καρδιάς του. Και γι’ αυτό το λόγο έχει έλθει συχνά σε προστριβή και με τους οργανωμένους, για διάφορους λόγους. Κυρίως όταν κάνουν επεισόδια που κοστίζουν τιμωρίες ή όταν αποδοκιμάζουν παίκτες και χαλάνε το κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο λόγος του μεγάλου Μαλντίνι έχει πέραση στις εκατοντάδες χιλιάδες μη ultras οπαδούς της Μίλαν. Και όταν μιλάει έτσι για τους οργανωμένους, τους στριμώχνει ηθικά. Χάνουν λίγη από την ισχύ τους. Και, εμμέσως και κάποια από τα λεφτά που βγάζουν από το οπαδιλίκι τους. Και γι’ αυτό, μετά την επικράτηση του “πειρατή” ως αρχηγού της Curva Sud, ο Μαλντίνι γίνεται “κόκκινο” πανί γι’ αυτούς. Έως και στον αποχαιρετισμό του!

Μάλλον τιμή για τον Μαλντίνι εκείνο το γιουχάισμα…

Φυσικά, ο Μαλντίνι έχει μείνει στην ιστορία. Και είναι μια ιστορία που κανείς δε μπορεί να αμαυρώσει. Κυρίως ο σινιόρε “Σαντοκάν” ή το πρωτοπαλίκαρό του, ο Λούκα Λούτσι Ο Λούτσι, με άλλους, είχε επιτεθεί το 2009 σ’ έναν οπαδό της Ίντερ που έχασε το μάτι του και τελικά αυτοκτόνησε αργότερα…

Ο ίδιος ο Λομπάρντι δεν πηγαίνει πια συχνά στο γήπεδο. Από το 2006 έως σήμερα έχει κάνει φυλακή για ξέπλυμα χρήματος και για σχέσεις με τη “Ντραγκέτα”, τη μαφία της Καλαβρίας. Παρολίγο να κατηγορηθεί και για συνέργεια σε φόνο (δάνεισε το αυτοκίνητό του στον εκτελεστή της Μαφίας Λουίτζι Τσιτσαλέζε που δολοφόνησε τη δικηγόρο Μαρία Σπινέλα). Ήταν ύποπτος για τραπεζική απάτη ληστείες και ένοπλη επίθεση (στον αρχηγό ενός αντίπαλου κλαμπ ultras).

Παρά κάποιες κόντρες μεταξύ συνδέσμων πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ο “Σαντοκάν” εξακολουθεί, μέσω του Λούτσι να κάνει κουμάντο στους ultras της Μίλαν. Για τον Μαλντίνι, με άλλα λόγια, το ότι αποδοκιμάστηκε τότε από την παρέα του “πειρατή”, μάλλον αποτέλεσε και μέγιστη τιμή στην καριέρα του..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ