Οι… “αόρατοι” ultras της Αταλάντα, είναι εκεί, ενώ… δεν είναι! Μη μπερδεύεστε. Θα τα εξηγήσουμε όλα. Η πόλη του Μπέργκαμο, έδρα της Αταλάντα, που θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού για το Europa League είναι διάσημη για δύο πράγματα. Το ένα είναι η εντυπωσιακή παλιά της πόλη, η “άνω πόλη”, με τα βενετσιάνικα τείχη και […]

Οι… “αόρατοι” ultras της Αταλάντα, είναι εκεί, ενώ… δεν είναι! Μη μπερδεύεστε. Θα τα εξηγήσουμε όλα. Η πόλη του Μπέργκαμο, έδρα της Αταλάντα, που θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού για το Europa League είναι διάσημη για δύο πράγματα. Το ένα είναι η εντυπωσιακή παλιά της πόλη, η “άνω πόλη”, με τα βενετσιάνικα τείχη και τα δεκάδες αξιοθέατα. Το άλλο είναι οι ultras της ομάδας. Από τους πλέον φανατικούς και φασαριόζους στην Ιταλία, φτιάχνουν μια από τις πιο “καυτές” έδρες στη χώρα. Κι αυτό ενώ, επισήμως, εδώ και κάτι μήνες… δε βρίσκονται καν στο γήπεδο!

Ο λόγος γι’ αυτό έχει ονοματεπώνυμο. Κλαούντιο “Il Bocia” (O Πιτσιρικάς”) Γκαλιμπέρτι. Εμβληματική μορφή των οργανωμένων οπαδών σε όλη την Ευρώπη, από το 1998, ο Πιτσιρικάς παραμένει επί πολλά χρόνια τώρα τιμωρημένος εκτός γηπέδων ως ηγέτης αμέτρητων συμπλοκών με οργανωμένους άλλων ομάδων. Η φιλοσοφία του, να μη χρησιμοποιούνται ποτέ αντικείμενα ή όπλα στις συμπλοκές αυτές, αλλά μόνο χέρια-πόδια, επηρέασε τους τιφόζι σε όλη την Ιταλία.

Ειδικά στο Μπέργκαμο όμως, η επιροή του ήταν καταλυτική. Υπό την ηγεσία του οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι ultras της πόλης, οι Nomadi, οι Brigate Neroazzurre και οι Nuovo Guardia,  ενώθηκαν υπό μια κοινή ηγεσία. Κι ένα κοινό όνομα. «Curva Nord». Δηλαδή, “Βορεινό Πέταλο”. Το έμβλημά τους είναι απλώς ένα πανό με το σήμα της ομάδας. Τα κορεό τους είναι πάντοτε εντυπωσιακά και η υποστήριξη στην ομάδα, κάτι σα θρησκεία.

H covid19 τους έκανε… “αόρατους” από τις 8 Σεπτεμβρίου

Τα μέτρα κατά της πανδημίας, που προβλέπουν χωρητικότητα 50% και υποχρεωτικό εμβολιασμό, οδήγησαν την Curva Nord στην απόφαση να αυτοδιαλυθεί, το Σεπτέμβριο εφέτος. Με σύνθημα “όλοι ή κανείς: «O tutti o nessuno»”, η Curva Nord ανακοίνωσε ότι παύει να υφισταται. Τυπικώς, δεν υπάρχει πλέον κερκίδα με ultras στο Ατλέτι Ατζούρι Ντ’ Ιτάλια.Τυπικώς, όμως. Διότι στην πράξη είναι όλοι εκεί.

Δε φοράνε τα διακριτικά τους. Και δεν απλώνουν το ιστορικό πανό τους. Αλλά είναι εκεί, διότι, άλλωστε, είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο και απο τη διοίκηση της ομάδας. Πολλές ομάδες στην Ιταλία δεν πολυθέλουν τους ultras στο γήπεδό τους. Ειδικά η Γιουβέντους δε θέλει ούτε να τους βλέπει στο Allianz Stadium. Αλλά στο Ατλέτι Ατζούρι, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι κάνουν τα… στραβά μάτια και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Η Curva Nord είναι πάντοτε γεμάτη, από τους ίδιους ακριβώς οπαδούς όπως και πριν από τις 8 Σεπτεμβρίου. Απλώς είναι κάτι σαν… “αόρατοι”. Είναι οι παρόντες-απόντες ultras της Ιταλίας. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται άλλωστε. Και στο Μπέργκαμο, η ομάδα της πόλης είναι λατρευτή σχεδόν απ’ όλους. Υπήρξε πάντοτε αγαπημένη ακόμη κι όταν ήταν απαράδεκτη αγωνιστικά και πονούσε τα μάτια σου να τη βλέπεις. Πόσο μάλλον τώρα, που φιγουράρει τρίτη στη βαθμολογία, με 5 σερί νίκες και προχωρά και στο Europa League… Ο Ολυμπιακός θα ζήσει μια καυτή έδρα, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αταλάντα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ