Ο Νταβιντ Ντε Χέα δεν έπρεπε ποτέ να είναι τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Στην πραγματικότητα, δεν θα  έπρεπε ποτέ να είναι τερματοφύλακας Ο David de Gea Quintana γεννήθηκε στη Μαδρίτη (7/11/1990), αλλά μεγάλωσε στη μεσοαστική περιοχή Lllescas, του Tοδέλο (πληθυσμού 15.830 ανθρώπων). Εκεί τον είδε ο Χουανλού Μάρτιν. Για την ακρίβεια, στο σχολείο του, το Colegio Castilla. Πριν […]

Ο Νταβιντ Ντε Χέα δεν έπρεπε ποτέ να είναι τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Στην πραγματικότητα, δεν θα  έπρεπε ποτέ να είναι τερματοφύλακας

Ο David de Gea Quintana γεννήθηκε στη Μαδρίτη (7/11/1990), αλλά μεγάλωσε στη μεσοαστική περιοχή Lllescas, του Tοδέλο (πληθυσμού 15.830 ανθρώπων). Εκεί τον είδε ο Χουανλού Μάρτιν. Για την ακρίβεια, στο σχολείο του, το Colegio Castilla. Πριν γίνει ξεκάθαρη η τάση που είχε για να υπερασπίζεται τα δοκάρια, έπαιζε ποδόσφαιρο σάλας, όπως εξηγεί ο Χοσέ Μαρία Κρουθ, που τον είχε υπό τις οδηγίες του έως ότου έγινε 14 χρόνων. “Έπαιζε στην επίθεση και ήταν ο κύριος εκτελεστής μας”, είχε πει και κάπως έτσι γκρεμίστηκε η θεωρία του Ρουντ Γκούλιτ, σύμφωνα με την οποία “όποιος αποφασίζει να γίνει τερματοφύλακας είναι γιατί δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο“.

Ο Ντε Χέα λάτρευε να τρέχει στο γήπεδο, να έρχεται αντιμέτωπος με την αντίπαλη εστία. Είχε καλό κοντρόλ, ισορροπία, φυσικά ψυχική ηρεμία και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ναι, από τότε. “Είχα μπει τόσο βαθιά στον αθλητισμό, από μικρός που δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα κάνω κάτι άλλο. Αν, ωστόσο, δεν είχα γίνει επαγγελματίας, θα πήγαινα σε πανεπιστήμιο και θα σπούδαζα κάτι σχετικό πάλι με τον αθλητισμό, για να μπορώ να δουλεύω σε αυτό το περιβάλλον“, έχει πει.

Juventus Pantau Situasi David de Gea : Okezone Bola

Ξεκίνησε να παίζει futsal, όπως και ο θρυλικός Ronaldinho. Ήταν μέσος μέχρι και 14 ετών! Και είχε μια τρέλα για να σκοράρει γκολ … “Έπαιζα μπροστά όταν πήγαινα σχολείο στη Μαδρίτη, σε μια σχολή ποδοσφαίρου εκεί. Συνήθιζα να συνδυάζω τους δύο ρόλους και να παίζω ως επιθετικός και έπειτα στο τέρμα. Αλλά, στο τέλος, συνειδητοποίησα ότι ήμουν καλύτερος τερματοφύλακας.”

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016 είχε υπογράψει να μείνει στην πόλη έως το 2019, για 153.820 ευρώ την εβδομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε νέο συμβόλαιο (έως το 2023), για 412.032 ευρώ το επταήμερο -επί τέσσερις σεζόν ή αν προτιμάς 14.834.000 ευρώ το χρόνο! Συμφωνία που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο γκολκίπερ της ιστορίας -και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη, στην ιστορία της Premier League.

Όταν αποφάσισε να αφήσει το futsal για το ποδόσφαιρο, ήταν μια κληρονομιά που τον καλούσε. Ο πατέρας του De Gea ήταν τερματοφύλακας στην 3η κατηγορία της Ισπανίας. “Με εκπαίδευε”, είπε ο Ντε Χέα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πρώτα στην Atletico, μετά η μεταγραφή του στην Γιουνάιτεντ με 9 όμορφα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ. Μερικές φορές, είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τερματοφύλακας στον ΚΟΣΜΟ.

Και παρά τις όποιες δυσκολίες είχε τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει ότι είναι καλύτερος τερματοφύλακας από έναν επιθετικό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ